Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Световният шампион по дълбочинно гмуркане ще проведе у нас обучение на дълбочина 100 метра

Световният шампион по дълбочинно гмуркане ще проведе у нас обучение на дълбочина 100 метра

Обучение на технически водолази на дълбочина 100 метра ще бъде проведено през това лято за пръв път в България. Това ще се случи в рамките на курсовете, които ще проведе у нас световният шампион по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе, съобщи председателят на Асоциация “Техникъл дайвинг България” Мирослав Славчев.


 Французинът, постигнал невероятните 330 метра под вода, ще посети  за втори път България.  През миналата година той осъществи своето първо гмуркане в Черно море благодарение на поканата, която получи  от русенеца Мирослав Славчев. Тазгодишната визита на Бернабе стартира на 15 юни. В продължение на две седмици  той ще проведе курсове по дълбочинно гмуркане съвместно с Асоциация “Техникъл дайвинг България”.


Курсовете ще се проведат в Созопол, Китен и Царево. Именно при последните два курорта има подходящи места от по 100 метра дълбочина, където може да се извърши обучението, предвидено от французина и неговите български колеги.


За да участва в курсовете при световния шампион, водолазът трябва да е сертифициран по съществуващите системи, а също да има регламентирано количество записани гмуркания. “Екипировката и техниките в техническото гмуркане са различни от стандартните, но пък дават доста по-голяма сигурност  в дълочина”, коментира Мирослав Славчев.


 


Още по темата:


Първият в България курс по техническо грумкане у нас под ръководството на световният шампион по дъблочинно спускане под вода Паскал Бернабе се състоя през август 2010 г.


            Акцентът в началното обучение бе осигуряването на възможност водолазите да се справят с почти всички аварийни ситуации, в които могат да попаднат – включително плуване без въздух, без плавник и  някои  умения,свързани с ползването на специфичното техническо оборудване. Той е и фундаментален за по-нататъшното развитие на един технически водолаз. 


            Вторият етап бе за ползването на висококислородни газови смеси по време на декомпресионното изплуване от дълбочина - това е технология, при която се използват газове с високо съдържание на кислород.


Третият курс бе за ползване на дънни технически газове /тримикс/,  предсатвляващи смес от кислород, азот и хелий, позволяващи престой в по-големи дълбочини  и на висококислородни  смеси за декомпресия при изплуване. 


 


 


Асоциация “Техникъл  дайвинг България” (Technical Diving Bulgaria) бе официално учредена през  януари 2011 г. Нейното седалище е в Русе, а Мирослав Славчев, инструктор по техническо гмуркане, е председател на управителния й съвет. Световният шампион по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе е почетен член на организацията.


Целите на асоциацията са свързани с популяризиране и развитие на „техническото гмуркане” като съвкупност от специфично водолазно оборудване, техники и практики под и над  вода. Идеята на членовете й е и да се занимават с подготовка, обучение и повишаване на водолазната си квалификация, а също да правят това и за хора извън организацията. Популяризирането на подводния туризъм в страната е друга цел на асоциация “Техникъл дайвинг България”.


 


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    07 юни 2011   08:58      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Свят,спорт и life:
Снежните кралици на Playboy вдигнаха градусите в Пловдив и Варна
Михаела Тодорова е Playmate 2019
Плеймейтка в интимна авантюра с фитнес инструктор от Белгия
Янита: Фенка на Левски гледа към короната на Playmate Of The Year 2019 и политиката
Красива шампионка стана Мис REFAN

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS