Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Министър Свилен Нейков: Правителството иска развитието на спорта да стане неразделна част от съвременния начин на живот

Министър Свилен Нейков: Правителството иска развитието на спорта да стане неразделна част от съвременния начин на живот Министерството на физическото възпитание и спорта разработи Национална стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в България в периода 2010 – 2020 г. Стратегията е приета и утвърдена от Министерски съвет и от Комисията за спорт в Европейския съюз, съобщи министър Свилен Нейков на пресконференция за представяне работата на МФВС през 100-те дни от началото на мандата. Основната цел на стратегията е подобряване на здравето и физическата годност на населението и издигане на спортния престиж на нацията на световно равнище.
“Проведохме работни срещи с всички федерации за оптимизиране на олимпийската подготовка и на средствата за клубовете. Ще запазим досегашното финансиране на клубовете и ще потърсим начин да ги подпомогнем и в средата на годината, ако имаме тази възможност,” заяви министър Нейков. Проведени са работни срещи и с представители на реалния сектор, свързани с инвестиционни намерения за изграждане на спортни съоръжения и реновиране на съществуващи. В преговори с Министерството на финансите се обмислят възможности за данъчни облекчения за инвеститорите в спорта.
През първите 100 дни започна реалното строителство на новата многофункционална спортна зала в София. Строителят “Главболгарстрой” изпреварва програмата и графика с 18 дни и гарантира, че залата ще бъде готова в срок.
В момента се извършва проверка в Българския спортен тотализатор и в Национална спортна база ЕАД от Агенцията за държавна финансова инспекция и Министерството на финансите. Изработена е концепция за тяхното модернизиране. Проверката на болницата в Дианабад не е установила нарушения.
Изготвени са измененията и допълненията на Закона за физическото възпитание и спорта, устройственият правилник, който ще регламентира дейността на бъдещия антидопингов център, стратегията за работата на Центъра за функционална диагностика към МФВС, както и бюджетът за 2010 г.
“Един от приоритетите на правителството е масовият спорт, детският спорт, развитието на двигателната активност и социалният туризъм. Бюджетът на МФВС е завишен в сравнение с миналата година, но в същото време е най-нисък в сравнение с останалите министерства. С помощта на общините по места по различните програми и проекти ще увеличаваме броя на спортните площадки в цялата страна,” изтъкна Свилен Нейков.
Спортният министър съобщи още, че след изграждането на многофункционалната спортна зала ще започне строителството на нов стадион. Обмислят се два варианта за неговото място – в периферията на София или на мястото на стадион “Септември”.
Стадион “Юнак” ще бъде превърнат в център за зимни спортове, а зала “Фестивална” ще бъде реновирана за нуждите на леката атлетика. Министър Нейков заяви още, че за изграждането на новата писта за Формула 1 държавата ще участва само с предоставянето на земята. Допълнително ще се търсят инвеститори за обекта и мениджърски екип.
from focus-sport.net
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     10 ноември 2009   16:06      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS