Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Николай Гигов: Титлата е между нас и Литекс, има едномесечно забавяне на заплатите

Николай Гигов: Титлата е между нас и Литекс, има едномесечно забавяне на заплатите Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов даде пространно интервю, в което говори за това има ли финансови проблеми в неговия клуб, очаква ли тимът да се пребори за титлата и ще остане ли на поста си треньорът Драгомир Окука през следващия сезон.


- Г-н Гигов, появиха се информации, че има финансова криза във вашия клуб Локомотив Сф. Футболистите и треньорът не били взимали заплати от 4 месеца. Каква е истината?

- Това не е сериозно. Финансова криза има в цялата държава. Има във футбола, има навсякъде. Само че тези неща са доста несериозни. Вярно е, че като навсякъде има забавяне и то е около месец при нас, но относно премиите им, знаете, че те се плащат редовно и то след всеки мач. Така че да коментирам по-нататък подобни изказвания, е доста несериозно. Първото, което е,


ние имаме един изключително здрав отбор и добър колектив.


- Подобни отношения между отбор и ръководство едва ли има другаде в България. Нашите футболисти играят знаете как тази година. Не коментират нито финанси, нито нищо. Имат си една цел, която трябва да изпълнят. Оттам-нататък ние също няма да ги оставим. Всичко останало е в сферата на фантасмагориите.

- В тази връзка понеже говорим за пари, бихте ли казали какво ще им обещаете евентуално, ако спечелят титлата, като премии?

- Вижте, да не говорим какво ще им обещая. Те си го имат всеки един от тях записано в договорите. Ще си получат това, което са изкарали тази година, а то никак не е малко. Не смятам, че точно в този момент трябва да се пишат подобни неща за Локомотив, но щом като са преценили...

- В Локомотив сте възприели подхода да не се обявява титлата като основна цел, а да се играе мач за мач. Не смятате ли, че това може да демотивира играчите?

- Не, напротив. На нашите играчи в началото на сезона сме им поставили една цел – класиране в зона „Европа“. Оттам-нататък, всичко, каквото дойде,


говорим единствено и само за титла,- ще бъде бонус към това, което са изпълнили. Аз съм убеден, че има отбор и играчи, които са над останалите отбори през тази година. Оттам-нататък с всички футболни средства трябва да стигнем до титлата.

- Напоследък, обаче тръгват обвинения към вас, че печелите мачовете си с дузпи. Как бихте отговорили?

- Дузпата е част от играта. Виждате, че в цяла Европа и в целия свят отбори като Атлетико и други печелят по две-три дузпи на мач. Не виждам някой кой знае колко да ги коментира. При тези нападатели, които имаме – Генков, Камбуров, Асамоа, е нормално да бъдат спирани непозволено. Не виждам нищо лошо в това, когато има дузпа, да се дава. Не коментирам другите отбори, не коментирам другите съдийски решения.

- Понеже говорим за съдиите, ще поискате ли чужд съдия за мача с Литекс или за някой друг двубой?

Вече е твърде късно, а и аз смятам, че един български съдия е нормално да изкара това дерби в шампионата, в което ще се реши 80% титлата на България


- и да докажат един път завинаги, че нашите съдии не са по-лоши от другите.

- Смятате ли, че тази година българското първенство се играе честно?

- Тази година се играе честно и ще завърши доста интересно. В момента сме на доста интересен етап. Аз поне в последните години не помня толкова интересен шампионат и такова развитие като в мачовете за купата.

- Очаквате ли още много такива изненадващи резултати до края на шампионата?

- О, категорично. Ще има още доста изненади. Въпросът е кой отбор ще издържи и кой ще направи по-малко изненади до края. Той ще спечели. Тук вече въпросът, освен футболен, е и чисто психологически.

- Какво е вашето вътрешно усещане? След толкова години начело на Локомотив дошъл ли е моментът да спечелите титлата?

- Аз смятам, че е дошъл моментът, защото ние имаме и нужните играчи за това. В края на краищата имаме осем мача. Всеки мач за себе си е различен. Знаете, че вече срещу нас всички играят на 120 процента, независимо от коя половина на таблицата са. Така че тази тежест ще си я носим до края на шампионата. Надявам се да се поздравим с успех.

- Как оценявате вашия основен конкурент Литекс и могат ли ЦСКА и Левски да се намесят отново в битката за титлата в кръговете до края?

- Литекс има много добър отбор, който играе отдавна заедно. Според мен между нас и тях ще се реши титлата. ЦСКА и Левски тази година позакъсаха доста. Имам предвид като класиране. Но те са институции в българския футбол и всичко е възможно. Но чак за титлата тази година ще им е трудно според мен.

- Вие с г-н Ганчев сте членове на Изпълкома. Какви са отношенията помежду ви?

- Колегиални, нормални.

- Това, че сте едновременно членове на Изпълкома и съперници в шампионата пречка ли е?

- Какво значи пречка. Знаете, че футболните президенти, особено по-старите, се познаваме.


Дълги години сме били съперници, но това не означава, че сме врагове. Така че футболът е само една игра, той не е война.


- Виждате ли трети отбори, които биха могли да се явят като арбитри във вашия спор с Литекс за титлата?

- Всички отбори, които играят срещу нас, могат да се явят като арбитри между нас. Така че не само трети, а може да има четвърти и пети отбори. Това е нормално.

- Споделяте ли мнението, че първенството ни е изравнено и интересно, но за сметка на това качеството му е паднало?

- Да ви кажа честно едва ли му паднало качеството, защото, когато се изравни един шампионат, означава, че горе-долу футболът е на едно ниво. Аз не виждам какво лошо има в това. Така има повече конкуренция. Защото когато има един или два отбора и останалите са пълнеж, тогава вече всичко е ясно и е доста безинтересно и се свежда до интересите на тези два отбора.

- Една от вашите основни болки е стадион „Локомотив“. Знае се, че има проблем с въжетата, носещи козирката, и през следващия сезон евентуално няма да домакинствате там. Какви са вашите планове?

- Ще видим как ще се развият нещата относно предоставянето на стадиона на концесия или стопанисването му, за да мислим нещо в тази посока. Ако това не се случи, вече би трябвало човекът, който е стопанин на този имот, да помисли за ремонт. А това не сме ние и вероятно ще търсим някакво друго разрешение.

- Това стадион „Васил Левски“ ли е?

- Аз се надявам, че ние все пак ще намерим някакво решение за нашия стадион. Знаете, че всеки си е силен вкъщи. Там, където му е стадионът.

- Наистина е жалко, че разполагате със стадион с козирка и в сектор „В“, а няма как да го ползвате за в бъдеще...

- Аз лично смятам, че ние разполагаме с един от най-приличните стадиони в България и като даденост и като изпълнение и като конструкция. Само че поддръжката ме позакъсня. Ние ще наемем фирми, които да направят точна инспекция, така че да можем да играем и следващия сезон на нашия сезон.

- Колко пари според вас са нужни за реконструкция?

- Не мога да ви отговоря. След като мине инспекцията, ще стане ясно. Защото знаете, че мина една инспекция от общината и от Спортното министерство, които констатираха определени неща и ние ще се съобразим с тях. След това ще поискаме експертиза на въжетата, за да разберем докъде и какво ние можем да ползваме.

- Много пъти сте казвали, че държите на треньора Драгомир Окука. Неговият договор изтича след края на сезона. Ще го подновите ли?

- Аз съм много доволен от работата на Драгомир Окука и, разбира се, ние ще водим разговор до края на сезона. Надявам се, че ще намерим общ език. Ние говорихме и след последния ни мач в тази посока. Така че разрешение ще има до края на месеца.

- И то независимо дали спечели титлата или се класира за Лига Европа само?

- Разбира се, Драгомир Окука си изпълни задачата, за която е дошъл, а именно класиране за Лига Европа. Ако стане шампион, това вече е добре дошло за всички ни. Ако станем шампиони, по-точно...

- Да очакваме ли някой интересен трансфер през лятото?

- Ние имаме интерес към български играчи, но в зависимост от това в коя лига ще играем, дали в Лига Европа или в нещо друго, тогава ще преценяваме какво ще правим. Нямам никакво намерение да разпродавам отбора. Защото, ако го направим, тогава пък няма да можем да играем в Лига Европа или в Шампионска лига, ако се класираме. Там само ще присъстваме, което аз няма да го допусна.

- Тоест, ако участвате в шампионска лига съставът няма да е просто фигурант?

- Категорично. Поне ще се опитаме, разбира се, да стигнем далеч, далеч по-напред, отколкото всички очакват.
gong.bg
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Георги Атанасов
    07 април 2010   19:25      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS