Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Скръндзите от MФВС: Не давaме нищо на ЦСКА докато не си платят задълженията от 1 803 935,34 лв.

Скръндзите от MФВС: Не давaме нищо на ЦСКА докато не си платят задълженията от 1 803 935,34 лв. Във връзка с материали в спортните медии, че държавата е дала стадион "Българска армия" на ЦСКА, Министерство на физическото възпитание и спорта излезе с декларация, публикувана в официалния му сайт:
"С ръководството на ПФК ЦСКА АД действително се водят разговори за отдаване за безвъзмездно ползване на стадион "Българска армия" и базата на "Панчарево". Преговорите обаче все още са далеч от финализиране. Основната пречка е, че към 25 януари ПФК ЦСКА АД има задължения към МФВС в размер на 1 803 935,34 лв. за стадион "Българска армия" и базите на “Панчарево” и 4-ти километър. Докато тези задължения не бъдат изчистени, законово няма как ЦСКА да получи спортните съоръжения за ползване. В момента се търсят варианти за погасяване на дълговете.
Според Закона за физическото възпитание и спорта, спортни обекти и съоръжения – държавна и общинска собственост, могат да се предоставят за ползване за срок до 20 години на спортни организации и спортни клубове при условие, че кандидатът няма финансови задължения от публичен характер към държавата или общината към датата на подаване на искането. Към момента ПФК ЦСКА АД не отговаря на това изискване.

При сключването на договора кандидатът трябва да предложи за изпълнение програма за поддръжка и модернизация на съответния спортен обект и съоръжение или за изграждането на нови спортни обекти и/или съоръжения, съгласувано със собственика на имота.

МФВС има желание да отдаде стадион "Българска армия" и базите на Панчарево на ПФК ЦСКА АД, за да може там да се развива спорт на съоръжения, отговарящи на световните изисквания. Но докато не видите подписан договор между двете страни, не вярвайте, че това се е случило", завършва изявлението.

SPORTNI.bg

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     04 март 2010   17:50      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS