Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

БФС даде лиценз на всички отбори в А–група, ЦСКА обяви дълговете си

БФС няма да гледа казуса „Ботев\\

БФС даде лиценз на всички отбори в А–група, ЦСКА обяви дълговете си Лицензионната комисия към БФС даде лиценз на всички отбори в "А" група. Новината съобщи един от членовете на комисията Красин Кръстев.Това решение идва в момент, когато четири отбора се заканиха да сезират УЕФА, че ЦСКА им дължи над 2 мил. евро.Пирин, Сливен, Черноморец и Ботев трябваше да получат дължимите си суми от армейците до края на 2009 г., но все още от Титан не са им се разплатили.Това обаче не попречи на БФС да даде лиценз на ЦСКА, както и на други отбори в тежко финансово състояние, като Сливен например, където играчите не са взимали заплати от няколко месеца.В същото време се разбра, че Изпълкомът на БФС няма да гледа казуса „Ботев" на заседанието си в четвъртък.
В отговор на атаките към червените от роптаещи клубове от ЦСКА официално обявиха дълговете си към останалите клубове пред sportal.bg ,но незнайно защо нищо не казаха за дълговете към Ботев на Димитър Христолов
I.Относно задължението към ПСФК ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС:
Трансферната цена на състезателя Мишел Платини залегнала в договора за трансфер на състезателни права между ПФК ЦСКА ЕАД и ПСФК ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС е в размер на 510 000 евро, разделена на 3 вноски от по 170 000 евро с падежи съответно 30.06.2010г; 30.06.2011г и 30.06.2012г. Към момента ПФК ЦСКА ЕАД е изплатил 199 500 лева като авансово плащане по първия падеж. До 30.06.2010г. допълнително трябва да бъде изплатена сумата от 50 000 евро, тъй като ПСФК ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС извърши прихващане на сумата от 20 000 евро за преминаването на Мартин Тошев в бургаския клуб. В случай, че който и да било от ПСФК ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС има претенции за предсрочна изискуемост на вземането по споменатия договор нека потърси правата си в съда.

II.По договорите за трансфера на състезателите Костадин Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров и Иван Стоянов от ОФК СЛИВЕН в ПФК ЦСКА ЕАД, остататкът, който не е изплатен е в размер на 352 000 лева за Иван Стоянов и ще бъде погасен в най-кратки срокове, като забавянето на плащането е минимално. Всички суми по трансферите на останалите трима състезатели са погасени изцяло и в срок.

III. По претенциите на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД, заляли тези дни медийното пространство, правим следните коментари:

- Съгласно договора за трансфер на състезателя Херман Пиетробон от ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД в ПФК ЦСКА ЕАД, всяка забава на заплащането, на която и да е част от трансферната сума - разбита на траншове, води като резултат до незабавното връщане на състезателя в ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД и анулира трансферния договор. Имайки предвид, че се е реализирало прекратителното условие на договора за трансфер, ПФК ЦСКА ЕАД не дължи нищо на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД относно трансфера на състезателя Херман Пиетробон.

- За футболиста Веселин Стойков също не се дължи трансферна цена на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД. Този състезател никога не е бил в договорни отношения с ПФК ЦСКА ЕАД.

- Относно ситуацията със състезателя Спас Делев - През сезон 2009/2010 последният е играл ПФК ЦСКА ЕАД като преотстъпен за период от 1 година. Цялата сума по договора за наем е изплатена на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД изцяло и в срок. Към момента няма подписан нов договор между ПФК ЦСКА ЕАД и ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД за трансфер на Спас Делев, така че на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД и по този казус не се дължи нищо от страна на ПФК ЦСКА ЕАД.

- За Борис Галчев има определена трансферна цена, която, в случай че ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД реши да задържи състезателя, ще бъде платена на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД. В противен случай на ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД не се дължи нищо, а Борис Галчев ще се върне в ПФК ПИРИН БЛАГОЕВГРАД.

sportal.bg


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     02 юни 2010   11:52      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS