Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

БГ футболната мафия удари Калиакра,готви нови финансови удари

Тъмни субекти съсипват футбола в Каварна

БГ футболната мафия удари Калиакра,готви нови финансови удари

Дисциплинарната комисия към БФС реши да се разправи жестоко с Калиакра заради неиграния мач срещу Левски от 19-ия кръг на "А' група. От футболната централа са категорични, че домакините нарочно са саботирали срещата, която не се състоя заради неявяването на линейка на стадиона и липсата на документ за преминат от футболистите медицински преглед.Административният директор Красимир Тодоров пък е изваден от футбола за 6 месеца. Най-страшното за Калиакра обаче е възможността клубът да бъде лишен от всичките пари, които трябва да получи по договора за ТВ правата този сезон. Предложението за тази санкция е отправено към Изпълкома на БФС, който ще има последната дума. От Дисциплинарната комисия отчитат, че е налице сериозна намеса на общинските власти в гр. Каварна в делата на ФК Калиакра, визирайки кмета Цонко Цонев, който организира цялата схема.


В решението се казва: "По т.1 Отложено решение за разглеждане непровеждането на срещата от ХІХ -ти кръг на „А" ФГ ФК"Калиакра" - ПФК"Левски" :
След като обстойно разгледа причините за неизиграването на срещата ФК"Калиакра" - ПФК"Левски", изказванията на Цонко Цонев -кмет на гр. Каварна, „Декларацията" преди футболната среща и „Обяснението" след нея на ръководството на ФК"Калиакра" подписано от Красимир Тодоров - административен директор и становището на комисии към БФС, ДК счита, че случилото се е в пълен разрез с прокламираните в Устава на БФС цели и по специално на чл.13, т. 7, от същия. ДК приема становището на комисията по „Феърплей ред и сигурност", че е налице сериозна намеса на общинските власти в гр.Каварна в делата на ФК"Калиакра", довела до неизиграване на срещата ФК"Калиакра" - ПФК"Левски", което представлява грубо нарушение на чл.19, ал. 2, т. 9 от Устава на БФС. Поради преднамереност в неизиграването на срещата от страна на ФК"Калиакра" изразени в становището на Комисията по Феърплей ред и сигурност, ДК счита, че е налице симулативното неизиграване на срещата, което представлява нарушение на чл.19, ал. 2, т. 8 от Устава на БФС и е равнозначно на симулативно изиграване на срещата с резултат 0 : 3 в полза на ПФК"Левски" присъдено от СТК при БФС на нейно заседание на 31.03.2011 год. Вземайки предвид „Декларацията" на ФК"Калиакра" от 16.03.2011 г. от ръководството на ФК подписана от Красимир Тодоров - административен директор, както и подписаното от същия „Обяснение" от 22.03.2011 г за неизиграването на срещата, ДК счита същият отговорен за липсата към датата на провеждане на срещата, на задължителния предсъстезателен мед. преглед и липсата на линейка и е конкретна причина за неизиграването на срещата.
С тези си действия ФК"Калиакра" е възпрепятствала телевизионните екипи да излъчат директно от гр. Каварна срещата от ХІХ ти кръг на „А" ФГ между отборите на ФК"Калиакра" и ПФК"Левски", представляващо нарушение на чл. 44, ал. 1 от ДП.
Предвид на горното ДК реши:

1. За преднамерено неизиграване на среща от първенството на „А" ФГ ФК"Калиакра" - ПФК"Левски", на основание чл. 46, ал.1 буква б/ и във връзка с чл.16 ал.1 и 2 от ДП 2010/2011 година, ДК налага на ФК"Калиакра" имуществена санкция в размер на 40 000 /четиридесет хиляди/ лева и предупреждение за изваждане от състава на „А" ФГ .
2. За непредставяне на документ и неусигуряване на линейка довело до неизиграване на срещата от първенството на „А" ФГ, на основание чл. 46, ал.1, и във връзка с чл. 6 от ДП 2010/2011, ДК налага на Красимир Тодоров - административен директор на ФК"Калиакра" ,наказание- забрана за участие във всички дейности свързани с футбол за срок от 6 /шест месеца/ и глоба в размер на 2000 лева.
3. За допускане на вземане на решение от ръководството на ФК под давление на външни организации ,което е нарушение на чл.19, ал.2. т 9 от Устава на БФС, ДК на основание чл. 6 и чл. 39 от ДП 2010/2011 наказва Венцислав Василев президент на ФК"Калиакра" с глоба в размер н а 5 000 лева.
4. За осуетяване на директно предаване на официална среща от първенството на „А" ФГ, на основание чл. 44, ал. 1 от ДП 2010/2011, ДК налага имуществена санкция в размер на 15 000/петнадесет хиляди/ лева на ФК"Калиакра", като същите трябва да се внесат в срок преди следващата среща.
5. На основание чл. 44, ал. 2, ДК предлага на съответните органи при БФС, ФК"Калиакра" да бъде лишен от всички средства полагащи му се по схема за разпределение на сумите, получени по договора за продажба на телевизионни права за този сезон.

ІІ. По жалба за неизпълнение на решение на ДК.
ДК реши:
Спира състезателните права на състезателя Николай Стаменов Чипев за срок от 12 месеца.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    05 април 2011   22:22      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS