Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Цар Киро отпуснал кредит от 430 000 долара на Литекс

Цар Киро отпуснал кредит от 430 000 долара на Литекс

Кирил Рашков е превел 430 000 долара на Футболен клуб "Литекс". Такъв документ е открит в багажника на една от колите му, паркирани пред дома му. Това съобщи за Дарик един от свидетелите Васил Пашев, който е поемно лице и е присъствал на обиските в Катуница.


„По време на обиска на автомобилите на Кирил Рашков един от следователите намери в багажника папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб „Литекс" - 430 000 долара. Той беше нотариално заверен, всичко както си му е редът. Документът го видяха и следователите, и поемните лица. Аз бях извикан като поемно лице в къщите на Рашков и ние обискирахме автомобилите, всъщност следователите, а ние бяхме там като свидетели да се види какво е намерено и какво е попълнено в протокола. Документът не е фалшификат, който да бъде уличен в нещо незаконно", обясни Пашев.


„В автомобила, в който беше папката, имаше и други документи. Става дума за сив „Мерцедес 190" със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови. Води се на жена от София или откъде беше, но вярвам, че не е нейна. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница", разказа още Васил Пешев.


Такъв документ има, потвърдиха за Дарик разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укритите данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.


Отборът на Литекс разпространи официално изявление на президента си Трифон Попов, с което бяха опровергани информациите, че скандалният Кирил Рашков е дал 430 000 долара на отбора.


Ето го и цялото изявление, публикувано на сайта на ловчанлии:


"Във връзка с разпространената информация в сайтовете на някои информационни агенции и в средствата за масово осведомяване относно това, че г-н Кирил Рашков е превел по банков път, и е предоставил заем на ФК Литекс в размер на 430 000 щатски долара, с настоящото заявяваме и категорично отричаме г-н Кирил Рашков да е предоставял заеми на ФК Литекс Ловеч и по-конкретно на акционерно дружество с фирма "ПФК Литекс - Ловеч" АД. Категорично отричаме да са били сключвани от името и за сметка на акционерно дружество с фирма "ПФК Литекс - Ловеч" подобни документи.


Също така заявяваме, че считаме за недопустимо да бъде разпространявана и тиражирана непроверена и непотвърдена информация, с което се петни доброто име и престижа на дружеството, което представлявам.


За "ПФК ЛИТЕКС - ЛОВЕЧ" АД


ПРЕЗИДЕНТ - ТРИФОН ПОПОВ".


marica


 


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    06 октомври 2011   23:18      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS