Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

 • Германската компания за спортно строителство IFS представи проект за нов 30-хиляден стадион с общонационално значение, който обаче се оказа „заложник“ на ЦСКА. Съоръжението, което ще струва 40 милиона евро и по план ще бъде изградено на територията на спортен комплекс „Славия“, може да се реализира единствено ако на него домакинските си срещи играят два столични клуба и националният отбор.

  Вече има сключено споразумение между Българския футболен съюз и компанията „трикольорите“ да провеждат двубоите си на новото съоръжение, но в кратки срокове трябва да се намери още един софийски клуб, който да си подели стадиона със Славия. За момента единственият реален кандидат е ЦСКА, като германците намекнаха, че „червените“ трудно могат да бъдат заместени с Локомотив София например.
  Венцислав Стефанов си доведе приближени до Титаните червени фенове на представянето на проекта за стадион на IFS
  На представянето на проекта присъстваха президентът на „белите“ Венцислав Стефанов, главният архитект на София Петър Диков и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Фенове на „армейците“ също дойдоха на пресконференцията, но си тръгнаха доста преди нейния край.Евентуална сделка би била пагубна за ЦСКА. Ще стопира всякакви възможности за нормален финансов растеж на клуба.

  Представителите на IFS д-р Клаус Бинц и Щефан Хилер на няколко пъти подчертаха, че са притиснати от времето относно намирането на втори отбор и подписването на всички документи, които изискват техните инвеститори в Германия. Двамата уточниха, че разполагат с 4 до максимум 6 седмици, за да приключат с административната част и да се премине към самия строеж. В противен случай парите за стадиона ще бъдат пренасочени по други проекти. По техни изчисления неговата реализация ще отнеме между 18 и 27 месеца и би трябвало да завърши през лятото на 2016 година, след което компанията ще им се наеме с менажирането на обекта в срок от 25 години.

  Германците гарантират минимални приходи на двата клуба, които по програма за 12 месеца ще трябва да изиграят 22 домакинства. За същия период стадионът ще трябва да приеме 5 мача на националния отбор, 3 концерта на открито и 80 събития, придружени с ползване на мултифункционалната главна трибуна.

  Бинц и Хилер гарантираха, че съоръжението ще бъде построено съгласно всички изисквания на УЕФА така, че да може да приеме срещи от Евро 2020. Поради тази причина базовият капацитет от 24 хиляди места ще бъде увеличен с допълнителни седалки по ъглите на стадиона, за да покрие задължителния минимум от 30 хиляди. При евентуалните цени на билетите ще се наблюдава леко покачване, но то вече е съгласувано с ръководството на Славия. Освен това се предвижда и промяна в идентичността на съоръжението в зависимост от това кой от отборите играе домакински мач.

  В този си вид проектът за нов стадион е замислен изцяло като частна инвестиция, но германците заявиха, че ако не се намери втори тим, може да се водят и преговори държавата да поеме част от финансирането.

  "Гонг"SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    16 октомври 2013   23:03      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Уважаеми съмишленици и симпатизанти на ПП „Свободен народ

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS