Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Гриша Ганчев може да е големият печеливш от предконгресни маневри в БФС

Гриша Ганчев може да е големият печеливш от предконгресни маневри в БФС Асен Спиридонов преди време ме запали по един виц. Срещнали се двама идиоти и почнали да делят някакво "имане". По-малко малоумният се заел с тежката задача: "Едно на мен, едно на теб. Едно на мен, едно на теб. Едно на мен, едно на мен, едно на мен." Другият се усетил, че има нещо нередно, и попитал: "А на теб?" В дни на предконгресна активност на мода е разделянето на благата. В петък Борислав Михайлов с голямо мнозинство ще бъде преизбран за президент на БФС и минути по-късно ще трябва да обяви съставa на новия изпълком. Възможно е в него да има много познати, но много непознати имена. Всичко ще зависи от това как Михайлов и хората около него ще успеят да изтъргуват позициите във властта. След победата над Иван Славков на предния конгрес се оказа, че големият печеливш са кръговете около ДПС и Левски. Както е тръгнало, сега Гриша Ганчев ще удари джакпота. В последно време се събраха достатъчно свидетелства, че отношенията по оста БФС - Ловеч се затоплят до ниво на нагорещяване.
Всичко тръгна от активната роля на Ганчев по отстояването на високи цени за телевизионните права, което беше по-скоро търговска, а не политическа позиция. Но впоследствие, когато стана ясно, че Васил Божков се колебае дали да се кандидатира за президент, Ганчев започна да упражнява и възможностите на търговията с влияние. Той не просто реши да остане в лагера на сегашното ръководство, но го афишира с издигане на кандидатурата на Михайлов за нов мандат. Това впрочем не е някаква изненада. Винаги, когато срещу Батето е имало що-годе приличен противник като президнт на БФС, Ганчев е бил на страната на статуквото. Рядко е влизал в опозиционни схеми, така е и сега. Вероятно кулминацията на топлата връзка ще бъде изборът на Станимир Стоилов за селекционер на националния отбор. Тъй като всички искат да спечелят от това, той ще трябва да работи и на двете места - и в Ловеч, и за БФС. И сега идва големият въпрос? След като до момента всички жестове са от страната на Ганчев и са в посоката "аз на тебе", кога и в какво ще се изразява отговорът "а на мене?". Според някои наблюдатели това може да се изразява в съдийско спокойствие и гарантирано участие в евротурнирите, стабилно присъствие на играчи на Литекс в националните отбори, та дори и вицепрезидентско място в БФС. Последното едва ли е за вярване, тъй като Ганчев не е от хората, които обичат публичността.
Той няма да е единственият печеливш. В изпълкома се освобождават поне две места - на Порточанов и Леков, и сeга е моментът на желаещите да си уредят качване на борда с цената на 4-годишно пътешествие.
Тъй като победата е вързана в кърпа, за Михайлов е много по-лесно да вдига мизата за представителство във властта. В това отношение разликата от предишния конгрес е значителна. Тогава успехът дойде не съвсем гарантирано и изпълкомът се нареди сравнително бързо. Едно е сигурно - досегашните силни фигури като Лечков, Сираков и Камен Костадинов няма да загубят влиянието си. Остава да разберем в петък кой друг ще се възползва от предконгресните възможности.
Георги Филипов, Икономедия


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    27 януари 2009   07:07      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS