Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ЦСКА губи комплекс Червено знаме на 4-ти км ,искат среща с Весела Лечева

Шефовете на консорциума "Титан АС", които съвсем скоро се очаква да придобият контролния пакет акции на футболен клуб ЦСКА, са поискали среща с председателя на ДАМС Весела Лечева, съобщава "Тема спорт". Причина за това е желанието им да получат правото на тридесетгодишна концесия върху спортните съоръжения, които в момента са на разположение на клуба. Според добре информиран източник, Кралете на боклука са готови да инвестират сериозни средства, за да превърнат "Българска армия", "Червено знаме" и Панчарево в ултрамодерни бази.
Съвсем сигурно е, че футболен клуб ЦСКА ще се раздели с базата си на комплекс "Червено знаме" на 4-ти километър в София. Това потвърди пред lifesport.bg ,източник от Държавната агенция за младежта и спорта. Проектът за 12-хилядна зала, която трябваше да бъде построена на мастото на старото хокейно игрище в комплекса е претърпял известна промяна с оглед наличната пътна инфраструктура.Залата ще бъде издигната в близост до сегашния хотел ЦСКА, а терените до границите на имота на Юг ще бъдат превърнати в паркинзи, изискуем елемент от проект с такъв мащаб. Теренът е с обща площ 48 711 кв.м.За бъдещата ситуация ПФК ЦСКА е информиран. Ако всичко се развие по план и клубът добие правото на стопанисване за дълъг период от време, то "червените" ще получат стадион "Българска армия" с обща площ 67 600 кв.м., както и компенсация на спортен комплекс "Панчарево", твърди нашият източник от ДАМС. Именно там се намира голямото стрелбище с налични основни фондове, които ЦСКА ще получи и ще може да разшири възможностите си за построяване на терени. Заедно със стрелбището и паркинга пред него комплекс "Панчарево" е с площ 97 422 кв.м.
В момента на "Панчарево" има изградени два тревни терена и доста амортизирана закрита зала, игрището в която е с непълни размери.Съществува идея ДЮШ на ЦСКА да бъде преместен изцяло на "Панчарево" и да бъдат изградени 6 тренировъчни игрища с пълен размер. Резервът за разширяване за сметка на стрелбището, югозападната част с двете волейболни игрища и нефункциониращ открит плувен басейн, както и култовата черешова градина в рамките на имота дават тази възможност, без да се стресира по никакъв начин наличната конфигурация.Освен това съществуващите 22 бунгала в рамките на комплекса ограничават пространството. В проект на новите собственици на ЦСКА е те да бъдат премахнати и да се изгради специализиран хотелски комплекс с разумни размери и с включени всички необходими съоражения за затворен цикъл на тренировъчен и възстановителен процес.Впрочем, проект за хотелски комплекс съществува още от края на 80-те години и той трябваше да бъде разположен западно на площта, която пък беше върната на старите собственици в края на 90-те и всичко пропадна.Тогава Министерството на отбраната не успя или не пожела да защити цели 56 000 кв.м., независимо, че преди години при отчуждаването собствениците са били овъзмездени с терени.Според високопоставен източник от ЦСКА, ако преговорите с ДАМС приключат цивилизовано и конструктивно, то новите собственици са решени да се заемат веднага с реконструкцията, както на стадион "Българска армия", така и с "Панчарево". Не бива да се пропуска и изключителното обстоятелство, че до границите на комплекса край София преминава и голям тръбопровод с минерална вода, който може да реши много допълнителни въпроси, включително със скъпоструващото отопление. "Панчарево" има и предимството да е част от квартал с високоразвита газификация.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    18 февруари 2009   17:05


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS