Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Титан купи ЦСКА, влиза с 13 млн. Евро

Половината пари отиват за Кремиковци

Титан  купи ЦСКА, влиза с 13 млн. Евро "Титан" е сключил сделката за ЦСКА в петък вечерта. Това съобщи за "7 дни спорт" Димитър Борисов, съсобственик на холдинга и член на Надзорния съвет на футболния клуб заедно със съдружника си Иво Иванов. Документите от двете страни са разписани, остава само сделката да мине през Комисията за защита на конкуренцията.
- Мисля, че в КЗК няма да се появи проблем - каза Димитър Борисов. - С г-н Александър Томов също уточнихме всичко.
На практика в двуседмичен срок продажбата би трябвало да се официализира и "Титан" да стане пълноправен собственик на най-титулувания футболен клуб в България. Реализирането на сделката ще отнеме близо четири месеца от началото на декември.
Димитър Борисов отказа да съобщи параметрите по сделката, както и запази в тайна бъдещите инвестиционни планове на "Титан" в ЦСКА. Знае се, че сделката за футболния клуб се извършва чрез новорегистрираната фирма "Титан Спорт", която купува всичките 500 000 акции с номинал от 1 лв. от досегашния собственик на ЦСКА - офшорката ИСМС.
Източник от ЦСКА, запознат със сделката, съобщи пред "7 дни спорт", че "Титан" стъпва на Армията общо с разход от 13 млн. евро. От тази сума 3 млн. евро е бюджетът на ЦСКА в периода януари - юни
С останалите 10 млн. евро се извършва самата покупка, която в огромната си част представлява погасяване на дълг срещу акции.
Разбра се например, че на "Кремиковци" ще бъдат преведени общо около 6.4 млн. евро. Сумата ще отиде за плащане на кредита, който беше отпуснат от "Асет Банк" към ЦСКА и гарантиран с активи на комбината. Това е било едно от най-важните условия в продажбата на ЦСКА, тъй като наскоро синдикатите в "Кремиковци" протестираха, че комбинатът още не си е върнал парите от клуба. Останалата сума отива за разплащане с юридически и физически лица, държавни и общински организации, към които ЦСКА има натрупани от предишното си управление дългове. Твърди се, че на украинския милиардер Константин Жеваго ще бъдат върнати
500 000 евро, които офшорката му "Лиофорс" преведе през май в ЦСКА. Към останалите 600 000 евро "Титан" няма отношение, тъй като парите са отишли в компанията на Прамод Митал "Финметалс".
В същото време стана ясно, че футболистите на ЦСКА ще получат заплати и премии най-късно утре. Новите шефове са дали шанс на футболистите, участвали в злополучния мач с Пирин за купата, да си избият и удържаната половин заплата за януари. За целта отборът трябва да спечели пет победи в първите си пет мача за сезона. От "Титан" вече са удвоили премиите до 2000 лв. за победа, толкова ще вземат футболистите за успеха с 3:0 срещу Беласица в Благоевград.

Добромир Добрев, Станил Йотов

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    09 март 2009   21:05


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS