Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

















Заради 30 000 лева на месец Кеворкян излива кофи с помия срещу в.Галерия

Заради 30 000 лева на месец Кеворкян излива кофи с помия срещу  в.Галерия "Парцал, който излива кофи с помия срещу неудобните”, “позорно издание”, което “атакува противниците си, като поощрява един език на неприличието и фантазмите”.
Вестник, който извършва “нещо безпрецедентно срамно дори за съсипания от мерзости булеварден печат”.
Това са думи на Кеворк Кеворкян, казани по повод в. “Галерия” и написани в редовната му седмична рубрика във в. “Труд”, която излезе във вторник, 26 януари.
Отдавна никой не е изричал подобни клевети за вестник. Тъй като те не са случайни, ще разкажа истории, от които ще стане ясно защо Кеворкян хули издание, на което искаше да стане главен редактор.
На приятелски обяд преди няколко месеца, още преди появата на “Галерия”, той ми заяви, че издание с опозиционна насоченост ще бъде смазано от държавната машина след първите 4 броя. Това бе животът, който прогнозира на седмичника. Предложи да помогне на проекта да издържи поне 3 месеца. За което поиска да му се плаща по 30 хиляди лева на месец. Това бе заявено съвсем сериозно.

Още тогава Кеворкян бе убеден, че финансово рамо на изданието дава Алексей Петров, когото сега в текста си нарича “толстолоб”, който “се подава от подмолието на тинята си”. Нещо повече. Предупреди, че трябва много да се внимава с този човек, към когото водят всички следи за побоя над Огнян Стефанов. Участ, която можела да споходи и самия него.

В текста си за “Труд” Кеворкян цитира бившия прокурор Никола Филчев, който му бил казал по повод Петров и неговото обкръжение: “Опасни момчета, нямат спиране, по-хубаво се скрий за известно време.”

Филчев в случая е авторитет, на когото трябва да се има доверие. На същия обяд обаче, за който ви разказвам, Кеворкян го ругаеше така, както не отива дори на каруцар. Беше гневен от някакво обаждане на бившия прокурор, с което той обидил дъщеря му.

Питам се, кога Кеворкян е искрен - когато хули приятелите си, или когато ги цитира като класици?

По същия начин преди време ми се обади и ме посъветва да слушам “умни хора като Алексей”, а сега нарича същия човек “напълно измислен номинален гражданин, който е решил да пусне илюминации за себе си, да си лепне етикет”.

Някой би казал, че “Галерия” първа е започнала войната с Кеворкян с публикуването на интервю на Николай Бареков, в което тогавашният водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви обвини доста остро бившия водещ на “Всяка неделя”, че постоянно обижда младите колеги, като им лепи непристойни етикети и прави квалификации.

Кеворкян поиска право на отговор, но постави ултимативно изисквания за публикацията, което бе недопустимо.

Впоследствие в “Галерия” се появи част от неговите донесения срещу някои от най-известните български интелектуалци като Радой Ралин, Борис Димовски, Светлозар Игов, Дончо Цончев.

Направихме го не за да се заяждаме на дребно, а тъй като е важно да се знае какви хора са днес морални съдници.

Тогава Кеворкян отново поиска право на отговор. Бяха му изпратени въпроси, на които той не отговори.

След което започна да сипе квалификации срещу вестника и да ръководи подмолно кампания срещу изданието в клеветническия варненски сайт “Афера”.

Недопустимо е човекът, който съди куп журналисти и има много въпроси за миналото си, на които трябва да отговори, да класифицира вестник, който публикува сериозни анализи, коментари, разследвания и интервюта като “парцал”. В същото време да определя себе си като “неудобен” човек, с когото “Галерия” се разправяла.

Не правим нищо друго, освен да търсим истината и да не мълчим.

Най-малкото пък ни ръководят “толстолоби”, за които Кеворкян очевидно не е качествена стръв. Тъй като и толстолобите понякога се гнусят. И не кълват на всяка примамка или кръгъл червей.

Кристина ПАТРАШКОВА, Главен редактор на в. “Галерия”
автор: Труд,


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     27 януари 2010   12:52



      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS





    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS