Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Черни краски и Финансова криза в Левски!Батков : Ще искаме кредити от банки.

Нови футболисти в Левски само след продажба. Принуден съм да освобождавам служители

Черни краски и Финансова криза в Левски!Батков : Ще искаме  кредити от банки. Босът на Левски Тодор Батков не скри, че е притеснен от икономическата ситуация. „Сините” вдигнаха капитала на дружеството, за да го ползват в бъдеще за евентуалното искане на кредити от банки. Клубът трябва да намалява разходите.В моя бизнес са замразени доста проекти, заради кризата и аз съм принуден да освобождавам работници и служители в моите фирми. „Може да прибегнем и до кризисни решения, като промяна на заплати и бюджети в Левски.
Изкупуват дела на Чорни
Адвокатът призна, че няма да разчита на финансова инжекция от страна на Майкъл Чорни.Има акции, но той няма да се възползва от емисията със своите акции. Чорни притежава 20 процента от акциите. Ако както заяви, не се възползва след осем месеца те ще намалеят значително”. Аз ще запиша неговия дял. Ако наистина не се възползва след осем месеца, той ще притежава 1/30 по-малко от тези 20%, които има сега - каза Батков.Общото събрание на ПФК Левски АД реши да увеличи основния капитал на дружеството от 750 000 на близо 15 милиона лева.
- Всеки от акционерите има 6-месечен срок с възможност да запише пакет, пропорционален на този, който притежава, и да внесе съответната сума. След това в срок от два месеца аз ще имам възможност да запиша незаписаните. Има и допълнителна възможност с решение на УС за още едно увеличение до 20 милиона през следващите пет години - коментира основният акционер адвокат Тодор Батков.Според него направените изменения в устава са продиктувани от измененията в Търговския закон и въвеждането на Регистъра.
Адвокат Батков е мажоритарен собственик в Левски с дял 70,1%.
- Имам 350 500 от общо 500 000 акции с право на глас. Дялът на г-н Чорни е 100 000 акции, или 20%. Останалите проценти са разпределени между още около 100 акционери - обясни Батков.. Аз ще запиша неговия дял. Ако наистина не се възползва след осем месеца, той ще притежава 1/30 по-малко от тези 20%, които има сега - каза Батков.
Юристът изтъкна, че сред основните причини за увеличението на капитала са възможностите за получаване на кредити, както и по-сериозните изисквания за лицензиране.
- Имам притеснения от задаващата се финансова криза в световен мащаб. Дано не съм лош пророк, но предполагам, че ще бъде депресия, а не рецесия. Това е и основната причина да вдигнем капитала, за да стабилизираме финансово дружеството. Капиталът е гаранция за кредиторите и по този начин подготвяме ситуацията за евентуално вземане на заеми - каза Батков. - Другите причини за увеличението на капитала са и много по-стриктните изисквания за лицензиране. Критериите са много сериозни. Нови футболисти в Левски само след продажба на играчи

Финансовата година на Левски

Приходи
1,6 млн. собствени приходи
Спонсорски договор - "М-Тел"
Трансфери на футболисти
300 хил. телевизионни
Общо 15,314 млн. лв.
Разходи
6 млн. за трансфери на футболисти
2,316 млн. за заплати
2,811 млн. за общежитие и терен
897 хил. за лагери, път и подготовка
244 хил. за екипировка
1 317 112 данък
Охрана на мачове

Общо 15,638 млн. лв.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     12 декември 2008   14:20      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бизнес & Пари:
Серия Маслина на REFAN - цялостна грижа при борбата със стареенето.
REFAN за трети път стана любимата козметична марка на българите
REFAN на втори кръг в четири категории на класацията "Любима марка"!
7-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб(ФК13) e медалът от купата за Столичният гарнизон спечелен от Левски
Венци Стефанов и близък до Титан фен на ЦСКА на представянето на стадиона на IFS

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS