Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Двойнственият life на Людмила Живкова и връзката и с Робърт Максуел, Арманд Хамър, Дейвид Рокфелер

Максуел в голям и луксозен тираж издаде трудовете на баща й Тодор Живков.

Двойнственият life на Людмила Живкова и връзката и с Робърт Максуел, Арманд Хамър, Дейвид Рокфелер "Винаги съм се озадачавал как успяваше навсякъде да бъде приемана от държавния глава или премиер-министъра... А може би се дължеше на прокрадващото се и сега у мен съмнение за някаква възможна връзка на Людмила Живкова със секти или ложа."Димитър Мурджев - бивш личен охранител от УБО на Л. Живкова
Въпреки старателно изчистените следи от странните изяви и двойствена дейност на Людмила Живкова спомените на приближени до нея навремето личности недвусмислено подсказват за връзките й със световната масонска мрежа. Първият, който загатна за зидарската мисия на Татовата щерка, бе емигрантът от САЩ, писателят Никола Николов, автор на "Световната конспирация" (умрял при странни обстоятелства през есента на 1997 година). Според осведомени източници Людмила Живкова е била свързана с елитна масонска ложа със седалище в Париж и филиали в Латинска Америка.

Тук се налага да бъде направено малко пояснение. Въпреки че в масонската конституция, създадена от Андерсън през 1723 година, изрично е упоменато да не се приемат жени (според член 3), през 1881 година в Париж се основава Орден на Всемирното зидарство. След двадесет години, през 1901 година е създадена Велика смесена световна ложа, чиято основна цел е участието на жени в масонското движение - т.нар. комасонство, което изпълнява свой специфичен ритуал, наричан "Човешко право!'

По този начин в световното масонство са се оформили две тенденции. Едната - гравитираща към Великия Ориент на Франция, в чиито редици задължително се приемат жени. И другата тенденция - гравитираща около Великите ложи на Англия, САЩ, Италия и Германия, където стриктно се спазват консервативните изисквания в ложите да бъдат посвещавани само мъже, като ритуалът е традиционен и е известен под името "шотландски".

Както обикновено става, едва след смъртта на Людмила Живкова на бял свят излязоха доста неща около нейния странен, двойствен живот. Обикновените български люде едва ли са предполагали, че властническият нрав, непредсказуемостта, суетата и дългите задгранични пътувания на Живковата дъщеря са свързани по някакъв начин с отношението й към тайните общества: ложи, секти, клубове, братства и окултни науки. Бившият посланик на България в Мексико Богомил Герасимов заявява: "Когато Людмила беше на върха, културната ни политика не се основаваше на марксизма-ленинизма или на диалектическия материализъм, а на дъновизма."

Връзките и контактите на тогавашната първа дама с видни представители на масонските кръгове - Робърт Максуел, Арманд Хамър, Дейвид Рокфелер и др., са неоспорим факт.

Лично по нейно настояване се реализираха и зачестиха у нас визитите на международния аферист и вестникарски магнат, основател на "Оксфорд Пергамон Прес"- ционистът Ян Лудвиг Хох, познат под името Робърт Максуел. Скандалният вестникар Максуел в голям и луксозен тираж издаде трудовете на баща й Тодор Живков. В броя си от 23.12.1991 година американското издание U.S News and World Report твърди, че Робърт Максуел е бил вербуван за секретната организация "Иргун", станала по-късно МОСАД, а освен това е бивш агент на КГБ и ЦРУ.

Със специалното съдействие на Л. Живкова в страната ни официално са пребивавали висшите масони Ф. Браун, К. Валдхайм, Д. Рокфелер и др.

Историчката изследователка, теоретичката културоложка, възпитаничката специализантка на Оксфорд и дъщеря на първия човек на партията и държавата от социалистическото минало приживе никога не е преставала да проявява огромен интерес към парапсихологията, трансцеденталната медитация, мистицизма, хиндуизма, будизма (поклонничка на хиндуисткия бог Агни), йогизма (привърженичка на Махариши Maxeш Йоги), към езотеричното, религиозните секти и тайни общества. Нищо чудно именно тези странни увлечения да са причина за нейната неочаквана, внезапна смърт.

Според запознати Людмила Живкова е изпитвала страстно влечение към теософията, чиято основа е взета от древноиндийската философия, боготворяла е основоположничката на Световната теософска общност Елена Блаватска, както и други известни теософи масони: В.Ф. Иванов - автор на книгата "Масонството и православния свят”, Елена и Николай Рьорих, Анни Безант, Т. Соколовска, Лангинов и др. Дъщерята на Тодор Живков е стигала до странни шизофренични състояния - изживявала се е като двете рускини Елена Блаватска и Елена Рьорих, непрекъснато ги е цитирала, а речникът й изобилствал от възприетите техни теософски сравнения.

Според Богомил Герасимов - бивш дипломат от кариерата, Людмила Живкова е била приобщена към хиндуисткия култ на бог Агни (Бялото братство в Индия) и посветена в древни окултни и философски техники от писателя Богомил Райнов, син на известния художник, писател и изкуствовед от миналото Николай Райнов. Понеже стана дума за известния писател, нека да припомним словата му от преди тридесетина години: ..."Защото бе достойна дъщеря на баща си, защото бе закърмена с идеите на комунизма, защото бе проверила тези идеи в живота и ги бе развила в свое съдбовно верую.

"Мислете за мен като за огън" - Богомил Райнов. Коментарът е напълно излишен.

В качеството си на историчка Л. Живкова старателно и подробно е изследвала възникването и дейността на първите теософи в България и принадлежащата им Либерална Вселенска църква, ръководена от Софроний Ников, едновременно и издател на списание "Български теософски преглед с теософска библиотека". Не е пропуснала подробности от създадената през двадесетте години на миналия век масонска ложа "Теософско общество" с по-видни представители Александър Протогеров (първи майстор на Великата ложа на България), Благой Мавров, Н. Райнов и М.Белчева.

От публикациите и книгите на теософите, хиндуистите, дъновистите и всякакви сектанти и окултисти тогавашната "първа дама" на България и председателка на Комитета по култура се е зареждала с животворна енергия, черпила е с пълни шепи идеите им за усъвършенстване, всестранно и хармонично развитие на личността, единството, творчеството и красотата. Навсякъде в публикациите, статиите, речите и изказванията на Людмила Живкова ясно проличава поголовно преписване и несекващо заимстване от трудовете на духовните й водачи. Изповядващата древни учения и тайни практики Л. Живкова през януари 1979 година публикува тенденциозната статия "Хармония и красота в безпределния спиралообразен кръг на развитието!'

Тази странна статия за спиралата (която е единият от основните постулати на Бялото братство за еволюцията и често употребяван масонски символ) е индикатор за все по-затормозената й психика в резултат на перманентните контакти с Агни - учението на индийското Бяло братство и трансцеденталното медитиране. За нея са били адресирани следните думи: "Тя беше приобщила себе си и българската културна политика към идеите на Бялото братство в Индия.

Живковата дъщеря е поддържала у нас тесни контакти с персони, които са споделяли идеите й - от знахари и гадатели та до владици от Светия синод. Особена близост я свързвала с тогавашния Неврокопски митрополит Пимен, писателя Богомил Райнов, пророчицата Ванга, парапсихолога Кубрат Томов, йогата Христо Гешанов, поета Радко Радков, художничката Лили Димкова, Вера Ганчева, Александър Лилов, Любомир Левчев, Светлин Русев и др. По настояване на Л. Живкова за броени часове е бил уволнен началникът на първи отдел на Шесто управление на бившата Държавна сигурност полковник Найден Петров само защото се е заинтересувал за някои от протежетата й.

Не случайно Татовата щерка от позициите на властта, която имаше като член на Политбюро на ЦК на БКП и председател на Комитета по култура, първа поде пропагандирането на своеобразните идеи и творчество на художника Николай Рьорих (световноизвестен масон с множество последователи, които определят идеите му като нов етап в развитието на масонството). Л. Живкова успя да наложи странната за онова време на социалистически реализъм живопис на Н. Рьорих и обяви 1978-а за "година на Рьорих". През следващата 1979 година лично тя урежда изложба на картини на Лили Димкова (дъщеря на лечителя Петър Димков) в музея на Рьорих в Ню Йорк.

ООН обявява 1979 година за Международна година на детето и България под диктовката на Живковата дъщеря е единствената държава, откликнала мащабно и хвърлила огромни средства за създаването на първата Международна детска асамблея "Знаме на мира". Станала постоянно действаща, асамблеята "Знаме на мира" се сдобива с мемориален комплекс край София, известен като "Камбаните", с правителствени сгради и имоти, с морския курорт "Аркутино" на Южното Черноморие и ред други "скромни придобивки", пръснати из цялата страна.

Освен за изкуствено създадената детска асамблея милиони левове народна пара бе потрошена покрай официалното честване на 1300-годишнината на България и предшестващата подготовка. Доста голям брой бивши партократи и изявяващи се на културния фронт псевдоинтелектуалци солидно се облажиха. На Комитета по култура за тези тържествени чествания е бил отпуснат огромен бюджет от валутни средства, като същите са се намирали под "строгия контрол на Министерството на външните работи и по-точно при тогавашния заместник-министър Живко Попов (протеже на Л. Живкова). Когато са излезли наяве далаверите, Людмила Живкова изпраща Живко Попов за пълномощен министър в Чехословакия, разчитайки нещата да се замажат и утихнат. Но въпреки нейното старание все пак се стига до съдебен процес.

От заместниците й в Комитета по култура предвидливо изтеглят на други длъжности Любомир Левчев - за председател на Съюза на българските писатели, Александър Фол за министър на просветата. Само първият заместник-председател на Комитета по култура Емил Александров получава присъда, а Живко Попов е осъден на 18 години лишаване от свобода, които, разбира се, не излежава, тъй като е освободен веднага след 10 ноември 1989 година.
Много странни изумяващи детайли от двойствения живот на Живковата дъщеря излязоха наяве. И много възторжени призиви за продължаване на делата й отправят нейни привърженици и последователи, стоящи зад сдружението с претенциозно наименование "Духовно огледало". Упорито и настойчиво се проповядват идеите, известни под наслова "Единство, Творчество, Красота" (основен девиз във философията на Тибет), със същия завиден замах, както и преди тридесет години от самата Людмила Живкова, наложила партийно тогава у нас началото на програмата за "Издигане ролята на изкуството и културата за всестранно и хармонично развитие на личността!”
В определени среди старателно се поддържа твърдението, че Татовата щерка е изявена дисидентка. Дори и американският автор Питър Суайцър в книгата си "Победа - тайната стратегия на Рейгън за разбиване на СССР" посочва, че според ЦРУ Людмила Живкова е един от най-ранните организатори на дисидентското движение в Бьлгария.
Башдисидентът Желю Митев Желев мълчи и не коментира тази тема, докато Л. Живкова (според офицера от УБО Д. Мурджев) ясно е изразила отношението си към него навремето: ..."Кажете в ЦК и на министъра на МВР, че съм наредила повече с Желю Желев да не се разправят! Той си остава на работа. Другото аз ще уредя!" - бяха думите на Людмила Живкова. ("Така ги видях", стр. 51, Мурджев).
Напоследък апологети на покойната Татова щерка пълнят страниците на някои вестници с обширни словоизлияния за нейното величие. Всевъзможни лични сътрудници и секретарчета, живели охолно под майчинското й крило, хорово се разкрякаха за огромните й заслуги към България.Някои от някогашните й протежета направо попрекалиха, обявявайки Живкова за непрестанно следена от органите на Държавна сигурност (служба, осигуряваща властта на баща й), "острите конфликти" с него и в края на краищата не остава нищо друго, освен и тя да бъде провъзгласена за репресирана от личния режим на татенцето си. И това може да се случи.Историята ще даде най-точна и справедлива оценка на Людмила Живкова, а не персоните от нейното и това на баща й обкръжение. А дотогава вероятно още много странни и изумяващи детайли от нейния двойствен живот ще излязат наяве. Но не и причината за смъртта й. Извършилият аутопсията през месец юни 1981 година професор д-р Сивчо Сивчев е заявил пред свои колеги, че ще отнесе тайната в гроба си.
Иван Беловски за Новинар


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     21 април 2010   10:13      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Лайф & Клюки:
Марешка проби в Русия:След корицата на Playboy, моделът снима фотосесия в Москва с… мечка!
Неделина Цанева спечели Best Erotic Model 2017
НОРА е Playmate Of The Year 2017
Палави гърли показваха естествените си бюстове в Плейхуаус
Вики от кориците на Плейбой гостува при нас

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS