Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Алексей Петров: Орязаха кадровото ми досие от ДАНС и информацията изтъкваща заслугите ми за националната сигурност

Алексей Петров: Орязаха кадровото ми досие от ДАНС и информацията изтъкваща заслугите ми за националната сигурност "Има много неща, които са ми известни. Имаше много информация, която аз съм предоставил (като секретен сътрудник в тайните служби - б.а.), и сега констатирам, че тя липсва в работното ми дело. Информация, която касае националната сигурност, в това число и партньорите ни от..." Това каза вчера соченият от прокуратурата за глава на Октопода Алексей Петров на излизане от секретното деловодство на Софийския апелативен съд. Бившият съветник в ДАНС обаче не успя да довърши изречението си, тъй като набързо бе вкаран от съдебните охранители във ведомствените коридори на съда, до които репортерите нямат достъп.
В "тайната" стаичка в продължение на час и 45 минути Петров е изчел от начало до край кадровото си досие, поискано от ДАНС и внесено в съда от прокуратурата миналата сряда. Заради малкото време, с което бившият съветник в агенцията разполагал преди разглеждане на мярката му от градските съдии на следващия ден, той сам поискал да прегледа материалите. В тома с гриф "секретно" било изложено кога Петров е бил назначен като служител в НСС и ДАНС, какви задачи е изпълнявал и какви са били последствията от тях.
Още миналата седмица обаче защитниците на Петров - Васил Василев и Ина Лулчева, коментираха, че в предоставеното досие липсвали определени части в полза на клиента им.
Обръщало се внимание най-вече на информация, която поставяла под въпрос работата на Петров, а онази, която изтъквала заслугите му за националната сигурност, я нямало.
Дали всички материали не са били изпратени от ДАНС на прокуратурата нарочно, или обвинителите избирателно са ги приложили по делото, се питаха един друг вчера съдебните репортери. Отговорът обаче не стана ясен. "Не коментираме изявления на обвиняеми и подсъдими и техните защитници", обясниха от Софийската градска прокуратура. От ДАНС пък официално коментираха, че са "предали на компетентните органи в пълен обем всички изискани материали във връзка с досъдебното производство срещу г-н Петров".
Самият той, след като бе изведен от секретното деловодство, бил придружен до помещение, където продължил да чете останалата част от доказателства на прокуратурата. Ставало въпрос за други документи от ДАНС, в които се спрягало името му.
Миналия четвъртък съдия Емилия Колева не коментира доказателствата в определението си, с което остави в ареста Петров. Тогава стана ясно обаче, че е закрила за първи път негова мярка именно заради кадровото дело. Причината - не бивало да става достояние на публика в залата. Колева обаче повдигна "завесата", като съобщи, че секретният том "засягал не толкова държавна тайна, колкото личността на Петров във връзка с дейността му като офицер под прикритие". Тя отказа да освободи Петров, тъй като предположението, че стои зад група за рекет и принуда, не било разколебано. Що се отнасяло до работата му като таен агент, от показанията на бившия шеф на ДАНС Иван Драшков, ексначалника в НСС Николай Начев и ген. Атанас Атанасов било очевидно, че работата на Алексей Петров била "без особен резултат". Бившият съветник в ДАНС ще обжалва ареста си и пред Софийския апелативен съд утре.

автор(и): Труд онлайн,

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     14 юли 2010   11:59      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Лайф & Клюки:
Марешка проби в Русия:След корицата на Playboy, моделът снима фотосесия в Москва с… мечка!
Неделина Цанева спечели Best Erotic Model 2017
НОРА е Playmate Of The Year 2017
Палави гърли показваха естествените си бюстове в Плейхуаус
Вики от кориците на Плейбой гостува при нас

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS