Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Защо ЦСКА трябва да получи стадион Българска армия

Защо ЦСКА трябва да получи стадион Българска армия Преди няколко дни в медиите обстойно беше отразено учредяването на "Кръг за ЦСКА" от група интелектуалци, артисти, певци, музиканти, шоумени и водещи журналисти. Гледайки и препрочитайки информацията за събитието, лично на мен, като един истински привърженик на почти 60-годишна възраст, милеещ и обичащ безрезервно великия клуб ЦСКА, с над 50-годишен стаж по спортните зали и стадиони, ми стана много тъжно и болно, че всички тези хора така и не са схванали най-важното, което стои на дневен ред пред ЦСКА.


Защитата на
"Българска армия"
- задача № 1

Надвисналите буреносни облаци над ЦСКА не вещаят нищо добро. Свидетели сме как от няколко години почти всекидневно медиите ни заливат с "анти-ЦСКА" информация, бълват всевъзможни небивалици за неплатени наеми за базите, които ЦСКА ползва, за неплатени сметки за ток, за вода, за отопление, за смет, данъци, несвоевременно изплатени заплати на футболисти и служители на клуба. Нонстоп се въртят едни и същи лъжи, всеки път доукрасени, разбира се, със стряскащи и впечатляващи обикновения читател и зрител "изсмукани" факти и преиначени аргументи. Било от ДАМС, било от НАП, било от НОИ или БФС с неговата нелегитимна и досега Лицензионна комисия.
Целта е само една. Да се държи ЦСКА в постоянен стрес. Под перманентна обсада. Да се облъчва и набива на изстрадалото българско общество, че, видите ли, в ЦСКА нищо, ама нищо не е наред. Че колкото и да се стараят там, този клуб отива към фалит. Хайде да им помогнем да не се мъчат - да им се отнемат всички лицензи и да се изпрати този така "омразен клуб" за някого възможно най-далеч.
Явно и направо нагло, по първо направление. По друго, второ - подмолно ден и нощ се работи от мракобесните сили в България за пълното унищожение на институцията ЦСКА.
Първата неотложна задача, стояща пред Националния фенклуб на ЦСКА и "Кръг за ЦСКА", е организирането на всеобща национална подписка сред всички привърженици на ЦСКА в София и цялата страна в защита на клубния стадион "Българска армия".
Втората стъпка е внасяне на изпълнената подписка (с над 50 000 подписа) своевременно и в най-кратък срок - желателно до 20 май т.г. (всякакво забавяне ще бъде убийствено за клуба), в парламента в Комисията по образованието, науката и въпросите за децата, младежта и спорта.
Третата стъпка е успоредно с провеждането на споменатата инициатива да се организират и състоят срещи, дебати и диспут по темата. Основният акцент в началото е незабавното подписване на дългосрочна концесия (30-годишен срок) за ползването на ст. "Българска армия" от ФК ЦСКА, след като парламентът, ДАНС, Софийска община и СГС се запознаят с всички исторически факти и аргументи.
Четвъртата стъпка е завеждане на съдебно дело от ПФК ЦСКА в СГС с обществен защитник Националния фенклуб и "Кръг за ЦСКА", представени от елитни юристи и привърженици, за признаването на ПФК ЦСКА за законен наследник на своите исторически предшественици ЦДВ (1948), СК Чавдар (1944), ОСК АС 23 (1923), Софийски Атлетик клуб (1919) и Клуб "Футбол" (1913).
Основание за такава претенция е наличието на нотариалния акт за собственост на стадион "АС 23" (включващ 58,6 дка), издаден от Околийски софийски съд на ОСК АС 23 през 30-те години на ХХ век. Също така публикациите в пресата и други налични архивни документи. ОСК АС 23 единствен от софийските спортни клубове е законен собственик на своя клубен стадион. ЦСКА е законният наследник на АС 23. Днешният стадион "Българска армия" е същият този стадион "АС 23". Нито метър повече, нито по-малко! 57,8 дка в Борисовата градина! Свещено каре земя, благословено за ЦСКА!
Реституцията на национализираните имоти в България отдавна е вече завършен акт. В цялата страна. Навсякъде.
Никой не може да пипа стадион "Българска армия"! Той е публична общинска собственост. Този стадион е на общността ЦСКА. Тоест недосегаем!
Волята на монарха е записана изрично в издадения правен юридически документ (нотариалния акт): "Имотът не може да се залага и обявява на търг, не може да се заменя и не може да служи за каквито и да е вземания и задължения".
Ясно и точно, нали! Тези 58,6 дка са недосегаеми!
Те са само и единствено за ЦСКА!
Кой, как и на какво основание отдаде стадион "Герена" и футболната база там на Политически ФК Левски? Защо синият футболен клуб не плаща нито лев за наем? Защо ФК ЦСКА ще плаща за стадион "Българска армия" наем от декември 1999 г. досега, при положение че клубът като пряк законен наследник на своя исторически предшественик Офицерски спортен клуб АС 23 притежава въпросния нотариалния акт за собственост? Все въпроси без ясен отговор.
ЦСКА не дължи нито един лев на никой за наем на стадион "Българска армия"!
Защо днес звани и незнайни кукли и послушковци непрекъснато се пъчат по медиите и бръщолевят скалъпени еквилибристики за огромни дългове за наем и др. на ЦСКА, натякват упорито за неиздаване и отнемане на различни измислени лицензи?
Задава се ново голямо престъпление. Не случайно витае в общественото пространство и се повтаря от клакьорите, че в Борисовата градина не може никога да се построи нов стадион. Видите ли, сега иде време държавата най-после да помага на спорта и първо ще раздава нови подходящи общински терени за построяването на нови модерни клубни стадиони. Ето - ЦСКА в Борисовата градина май нищо няма да построи. Софийската община ще им отнеме спортното съоръжение (разбирай разруши), а ще ги компенсира дори с по-голям парцел от 80-120 дка в зона Б-5 срещу "Метални конструкции". Примамливо предложение! Изкусително! За вярващи празноглавци и наивни пресметливи мераклии! Скалъпено от лешояди, мечтаещи да видят най-накрая един ден "Армията" сравнена със земята, а ЦСКА натирен по игрищата на Казичене и Лозен.
ДЮШ на ЦСКА
е на колене

Футболната база на школата и стадионът на 4-ти км вече са почти разрушени поради строителството на новата многофункционална спортна зала "София". Децата и юношите на ЦСКА няма къде да тренират и играят футбол. Пътуват по цял ден немили-недраги из околните софийски села и квартали. Сега на дневен ред е още един съкрушителен удар, подготвен от настоящата власт. Предстои закриването на спортното училище "Ген. Владимир Стойчев" към ЦСКА, където се учат и подготвят за големия спорт над 500 талантливи деца по различни видове спорт от цялата страна.
Геноцидът срещу институцията ЦСКА продължава с пълна сила. Повече време за отлагане няма. Интелектуалци, елитни кръгове, прависти, архитекти, журналисти, работници и служители, военни, студенти и ученици, достойни пенсионери, крайни ултраси, умерени привърженици, добронамерени фенове, млади и стари, всички, обичащи спорта и ЦСКА, вие трябва да заявите вашата подкрепа в петиция, обществен дебат и решителни действия!
в. “Тема Спорт“

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     11 май 2010   11:50
      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Ретро спорт:
На 27 юли Ботев преди 36 години среща Спортинг Португалия
Преди 90 години Ботев Пловдив кани Адмира Вакер за да построи своят първи дом
Извадки от миналото за строежа на първият стадион на Ботев(Пд) от 1927г.
8-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб e медал на Локо(Сф) от 1939г. за изпълнен спортен дълг
1-ят експонат в Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб е медал на Левски от 1950г. за КСА

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS