Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Бъдещето на Спартак (Вн) все още е неясно

Освен от Марешки има още една оферта от нов инвеститор

Бъдещето на Спартак (Вн) все още е неясно Ако Спартак иска да вземе професиона лен лиценз за новия сезон, трябва да плати около 1 200 000 лева. Това обяви изпълнителният директор на клуба Гошо Танчев след общото събрание на акционерите, което продължи над 3 часа. Първа точка от дневния ред бе запознаване на акционерите с моментната финансова ситуация в клуба. Както писахме още вчера, към днешна дата задълженията на „Спартак” възлизат на 4 393 000 лв. По-интересното е обаче, че за 1 200 000 лв. от тях все още не е сключен договор за разсрочено разплащане. Ако това не стане до 30 май, то клубът няма да получи професионален лиценз за следващия сезон. 700 000 лв. от общата сума са дългове към НАП, а останалите са към „Литекс”, „Локомотив” (Мездра), играчи и служители на „соколите”. От „Спартак” уточниха, че до НАП вече са изпратени абсолютно всички документи и се надяват в най-скоро време агенцията да разсрочи дълга. Не стана ясно обаче как за 10 дни ще бъдат погасени останалите 500 000 лв.
Втора точка от дневния ред бе приемане на бюджет за сезон 2010/11. Бяха предложени две възможности - да се гласуват 683 000 лв., ако „Спартак” остане в „Б” група, и 180 000 лв. при условие, че клубът се състезава в третия ешелон. Дребният акционер Димчо Карачобанов възропта срещу обявените суми. „За „Б” група трябва да гласуваме поне 1 млн. лева”, обяви Карачобанов, а на въпрос от къде ще бъдат намерени тези средства отговори: „Ние да ги гласуваме, пък после, ако не ги намерим, ще видим”. Това вбеси акционера Силвия Николова, която поиска в протокола да бъде вписано, че в бутафорни гласувания не участва. В крайна сметка представителят на основния акционер на футболния клуб - „Спортен комплекс Спартак” АД Гошо Танчев гласува „въздържал се” и на трите предложения, с което обезсмисли точката от дневния ред. Бюджет не бе приет. Ново събрание на акционерите на клуба трябва да се състои след около месец, когато ще излезе одиторският доклад за финансовата 2009 г.
Не мога да коментирам дали ще сме в състояние да платим всичко, защото в момента положението в клуба е тежко и няма подобни финансови ресурси, нито има вариант да постъпят такива за толкова кратко време, обясни Танчев.
Запитан дали ще обявят фалит на клуба, ако не вземат лиценз, той уточни:

- Не е задължително ръководството да взема това решение. Клубът може да бъде обявен в несъстоятелност от наши кредитори. Разбра се още, че има две оферти за нов инвеститор на Спартак. Проведени са устни разговори с местния бизнесмен Веселин Марешки, а втората оферта е в писмен вид и фирмата не желае да бъде афиширана. Общото между двете е, че настояват да се създаде ново дружество и да поемат клуба без дългове. Марешки обаче е поставил и условие пред общинския съвет - да получи парцел в Морската градина.
- Става въпрос за два много сериозни и стабилни кандидат-инвеститори, но не мога да коментирам дали техните интереси ще се покрият с възможностите, които им предложи Спортен комплекс "Спартак" АД. Единственият вариант обаче ПФК "Спартак" АД да укрепне е да има стабилен главен акционер в СК "Спартак" АД - обясни Танчев.

"7 дни спорт"

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    20 май 2010   15:20      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол - Б групи:
Резултати от 13-ия кръг на Западната Б група:
Резултати от 12-и кръг в Западна Б група
Резултати от 12-ия кръг на Източна Б група
Бдин удари Чавдар в Бяла Слатина и оглави класирането в Западната Б група
Ботев (Пд) победи с 1:0 Несебър и зае 3-то място в Източната Б група

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS