Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Красимир Балъков: Готов съм да водя едновременно Черноморец и националния

Красимир Балъков: Готов съм да водя едновременно Черноморец и националния Готов съм да водя едновременно Черноморец и националния отбор, разкрива новият треньор на „акулите“.10 дни след като изведе Черноморец за първа тренировка, легендата Краси Балъков даде и първата си пресконференция като наставник на бургаския тим.

- Господин Балъков, с каква идея и намерения поехте отбора на Черноморец и как се стигна до вашето идване в Бургас?

- С господин Събев се познаваме отдавна. Преди Нова година разговаряхме на няколко пъти за евентуална наша бъдеща работа. Открих, че двамата сме единомишленици. Поех Черноморец, защото имам планове тук да се реализира голям проект. Той включва построяването на солидна и модерна спортна база, която трябва да отговаря и на европейските еквиваленти. Освен това ще се работи и за създаването на силен и качествен отбор, който след няколко години ще има истински европейски почерк. В лицето на господин Събев виждам човек, който мисли и милее за футбола и е готов да осигурява колосални средства за българските мащаби. Пак ще кажа, поех Черноморец, защото искам да направим нещо уникално за Бургас и България. Нещо, което да постави фундамента на истинските неща в българския футбол и да бъде пример за началото на други подобни проекти.

- Бихте ли съвместявали работата в Черноморец с тази на национален селекционер?

- В тази посока съм разговарял с господин Събев и имам пълното му разбиране. Аз самият съм готов да поема поста и да съвместявам двете длъжности. За мен ще бъде чест и удоволствие да работя като треньор на националния отбор. Така че по този въпрос имам пълното съдействие от ръководството на Черноморец, но крайното решение ще вземе БФС.

- Това означава ли, че подкрепяте напълно Боби Михайлов като президент на футболния съюз?

- Да, разбира се. Подкрепям го на 100 процента. В негово лице виждам единствения човек в момента, който може да ръководи адекватно такава структура като футболния съюз. Смятам, че Боби Михайлов е човекът, който трябва да бъде начело на българския футбол. Неговите умения, контакти и авторитет ще са полезни и в момента той няма алтернатива. С него се познаваме отдавна, бяхме колеги в националния отбор и смея да твърдя, че преценката ми е реална.

- Ще бъде ли направена сериозна селекция през тази зима в Черноморец?

- Специално през тази зима няма да се търси голяма селекция. Ще разчитаме на играчи тук от региона и на някои чужденци, които евентуално ще дойдат на проби. През лятото обаче може да се каже, че действително ще извършим мащабна селекция и целта ни ще бъде да привлечем солидни футболисти, които да вдигнат чувствително нивото на отбора.

- Какви ще са целите на Черноморец в това първенство?

- До края на сезона няма поставена конкретна цел като класиране. В шампионата ще търсим максимума във всяка една отделна среща с наличния потенциал, с който разполагаме. Аз лично ще търся, ще опознавам отбора и в същото време ще работим, разбира се, и по селекцията.

- В отбора тренират шестима футболисти от Нафтекс, какво ще предприемете спрямо тях?

- Щом като сме ги привлекли, значи ще разчитаме на тях. Мога да кажа, че аз лично съм доволен от показаното от тези играчи в тренировките. Предстоят, обаче преговори между клубовете, в които трябва да се уточнят всички детайли по евентуалните им трансфери. Когато договорите станат факт, ще бъдете уведомени своевременно.

- Много ли е ниско нивото на българското футболно първенство?

- Нека не гледаме всичко с толкова черни краски. Първенството ни не е на високо ниво, но не и на толкова ниско. В България винаги са се раждали добри футболисти. Тук обаче е ролята на футболните школи и на подготовката и създаването на младите футболисти. Мисля, че в това отношение българските клубове изостават чувствително от западните. Искам да подчертая, че базите за подготовка на юношеските отбори са в окаяно състояние. Треньорите не са мотивирани. Всичко върви ден за ден. Няма изградени реално функциониращи структури. Затова в Черноморец ще въведем нови нива на управление и структуриране на процеса. Аз особено много ще държа на работата на треньорите в ДЮШ. От тях ще се изисква действително качествена работа и резултати. Колкото и да ми е неприятно, ще кажа, че може и да се наложи да се разделим с някой от треньорите. Всеки, разбира се, ще има картбланш да докаже, че има място в новата структура. Нашите изисквания обаче ще бъдат изключително високи.

- Вярно ли е, че ще съвместявате длъжността на старши треньор и на мениджър едновременно?

- В договора ни е записано точно така "старши треньор и мениджър". Аз обаче ще се занимавам с тренировъчния процес и ще работя с отбора. Ще съвместявам обаче и други задължения по отношение на работата ми в клуба. Мисля, че мога силно да разчитам и на моите помощници, които са доказани професионалисти. Казах ви, в Бургас предстои да бъде направен и реализиран един голям проект.

- Ще работи ли в сътрудничество Черноморец с вашия роден клуб Етър?

- Разбира се, аз съм израсъл и съм изграден като футболист във Велико Търново. Затова от сърце благодаря на треньорите, които ме създадоха като играч. Точната форма на това сътрудничество ще бъде уточнявана.

- Това означава ли, че Етър ще бъде филиал на Черноморец?

- Етър никога не може да бъде филиал на Черноморец. Това ще бъде равноправно сътрудничество.

- Коя песен ви харесва повече - „Цар Иван Шишман“ или „Бургаски вечери“? (Смее се.)

- Задавате ми много интересен въпрос. Ще отговоря, че и двете песни ми харесват.

- Смятате ли, че българският футбол някога ще догони германския?

- Трудна работа. Германските клубове са избягали много напред. Те са изградили много солидна спортна база, инфраструктура, функциониращи звена. Не е случайно, че германският национален отбор е фаворит и успява почти винаги да е сред призьорите на големите първенства. Не мисля, че трябва да се сравняваме и да се мерим с германците. Ние показахме, че можем да ги надиграваме като футболисти. Като цяло обаче организацията в нашия футбол е на светлинни години пред германската. Затова мисля, че всички трябва да обединим усилията си и да работим заедно за повишаване на нивото на нашия футбол.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    15 януари 2009   07:33      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS