Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Пенко Пенков: Не е коректно да говорим за селекция при тези задължения на ЦСКА

Новият изпълнителен директор на ЦСКА Пенко Пенков даде интервю за сайта на феновете armeici1948.com. Пенков говори подробно за плановете на новото ръководство. Пенков, който е роден през 1972 г., е възпитаник на Немската гимназия в София, дипломиран юрист. Твърди, че като специалист по право ще се занимава с цялата юридическа документация на клуба.
- Точно от юридическа гледна точка са най-големите проблеми на ЦСКА в последните години.
- Моята дейност ще бъде основно там. Може би не знаете, но моят баща е известен юрист в България. Собственик е на една от петте най-големи правни кантори в България. Това ми дава надежда, че с неговата подкрепа ще бъдем коректни, ще имаме изрядни документи, ще имаме добри договори. Баща ми също е привърженик на ЦСКА.
- Към настоящия момент какви юридически казуси стоят пред ЦСКА? На кои бивши треньори, играчи и служители дължим пари?
- Има много. Доста неизплатени суми и доста неизяснени казуси. Има казуси и дела от над 10 години. Надявам се в рамките на следващата година всичко да бъде решено и тези стари казуси по един или друг начин да бъдат изчистени. Няма клуб в света, който да няма текущи задължения. Няма клуб, който да не разсрочва задължения, да не преструктурира дадени дългове, да няма текущи задължения и въобще да не бъде гъвкав при решаването на проблемите в тази насока. Нашата цел, на новото ръководсто и по-специално на мен, е да покрием задълженията, да изчистим спорните въпроси и да бъдем коректни към всички, които в даден момент са били партньори на клуба.
- Вие сте човекът, който към момента е най-добре запознат с подадените в БФС документи за лиценза на ЦСКА. Има ли поводи за притеснение по тази линия?
- Всички формални изисквания са изпълнени. По повод лиценза се свърши доста работа. Не само от мен, но и от хората, които бяха в клуба към момента.
- Какви цели си поставя новото ръководство относно представянето на ЦСКА в Европа? Има ли отделен бюджет за лятна селекция?
- От моя гледна точка би било грозно да обсъждаме участие в Европа, преди да сме го постигнали. Имаме доста непокрити задължения и е некоректно да говорим за бюджет за селекция. Аз лично се надявам да се промени начинът, по който се прави селекцията. Всеки един футболист, който идва в ЦСКА, трябва да бъде предварително внимателно проучен. Да се знае има ли качества, желание и амбиция да играе в клуба.
- Как стоят нещата със задълженията към настоящите футболисти и служители на ЦСКА?
- Има забавени заплати и задължения към футболисти и служители. Някои от тях са изплатени. На някои са забавени повече, на други - по-малко. Това е наследство от миналото, което не може да бъде решено с магическа пръчка. Нашето желание е преди Великден по-голямата част от заплатите да е изплатена, а до началото на май всичко вече да е наред.
- Споделете възгледите си относно работата с ДЮШ на ЦСКА?
- Това е голямата ми лична болка. Юношите са неоснователно пренебрегнати още от най-ранна детска възраст и нямат елементарни условия за подготовка. Личен ангажимент имам към тях и се надявам да имаме финансови възможности значително да подобрим школата. Това означава голяма инвестиция. Предстои много работа относно подготвени треньори, относно методология. Най-вече започваме с подобряване на материалната база.
- Доколко са верни информациите за назначаването на испанец начело на школата?
- Не са верни. Ние тепърва ще се запознаваме с настоящите треньори в ДЮШ и техните възгледи. При всички положения реорганизация в школата ще има, но това не означава смяна на ръководители и треньори. Не можем да имаме претенции към тях, докато те нямат достатъчно добра материална база.
- В сегашната ситуация на финансова криза ще има ли преразглеждане на договорите с футболистите с цел редуциране на разходите?
- Редуциране на разходите ще има, но не чрез намаляване на заплатите, а чрез намаляване бройката на фуболистите. В момента тя е необосновано голяма.
- Каква ще бъде политиката на клуба относно маркетинга на ЦСКА?
- Школата, маркетингът, правната защита на клуба са приоритети на новото ръководство. В маркетинга на ЦСКА ние вече имаме и конкретно ново име. Това е Любов Кирилова. Тя ще работи за подобряване имиджа на търговската марка.
- Каква е към момента ситуацията със собствеността на стадион "Българска армия" и какви са плановете за него?
- Много далечна тема е това. Нека първо се оправим с по-простите проблеми. Естествено, ако ЦСКА се превърне в един модерен клуб, той се нуждае от нов стадион, но това е следваща тема. Едно просто нещо - отваряне на втори вход на сектор "Г" ще помогне много на феновете и ще предотврати блъсканиците на входа. Първият въпрос на събранието, който поставих, е за отварянето на повече каси на стадиона. Аз като фен съм израснал с тези проблеми. Просто започваме да оправяме нещата едно по едно. Първо да платим на хората, които работят в ЦСКА. После, за да освободим например 10-15 футболисти, трябва да говоря с всеки по 5 пъти. В момента чакам Гари Гунлаугсон. Той не е виновен, че не е достатъчно добър футболист за ЦСКА и сме го довели ей така.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    15 април 2009   10:19

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS