Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Митко Кърнев: Ботев с Христолов отдавна е далеч от старата си слава

Като не можем друго, ще помогнем с песен

Китаристът на Д2 Димитър Кърнев е заклет фен на закъсалия Ботев. Той и групата участваха в събота в организирания от фенклуба на отбора концерт в подкрепа на Ботев. "7 дни спорт" се свърза с Митко, за да научи какво е неговото мнение за кризата в клуба, евентуалните нови собственици и предстоящата нова песен на групата в подкрепа на отбора.
Господин Кърнев, вие сте роден в София, а подкрепяте Ботев. Защо не сте привърженик на някой от столичните отбори?
- Родът ми по бащина линия е от пловдивския край и като малък прекарвах доста време в Пловдив. Оттам тръгна всичко. От баща на син.
- Как се чувствате в този момент на криза в клуба?
- Много ми е болно за отбора, но той не е в това положение от вчера. Вече десет години се точат проблемите. Наложителна е смяна на собствеността, за да се върне Ботев там, където му е мястото - в челото на първенството.
- По какъв начин може да се излезе от тази ситуация?
- На 9 май участвахме в концерт за спасяването на Ботев, организиран от фенклуба. На привържениците наистина им е много тежко. Имах възможност да разговарям както с момчетата, които организираха концерта, така и с хората от фондация "Спасение за Ботев". Убедих се, че са много сериозни и ангажирани да помогнат на клуба. Разполагат със сериозна организация, имат и пари. Те вече опитаха да закупят отбора, но Димитър Христолов не пожела да продаде акциите си. Все пак обаче живеем в свободна държава и не можем да накараме никой да продава насила нещо. Но е ясно също така, че това не може да продължава вечно.
- Очаквахте ли, че Ботев ще стигне дотук - да се притеснява за лиценза си и да се бори да не изпадне?
- Не съм го очаквал, въпреки че това е процес, не е ситуация. Ботев отдавна се бори да не изпадне и е далеч от старата си слава. Относно лиценза - не съм толкова навътре в работите на футболния съюз, че да коментирам подобни въпроси.
- Лесно ли убедихте останалите момчета в групата да се включат в концерта?
- Разбира се. Не беше трудно, защото вокалистът ни Дидо бе "покръстен" на 95-годишнината на Ботев, така че и той вече е член на клуба. Останалите в групата имат други клубни пристрастия, но с радост се отзоваха на поканата на фенклуба на Ботев и подкрепиха тази благородна кауза, защото и според тях привържениците на клуба са в правото си да търсят спасение за любимия си отбор.
- Вярно ли е, че сте написали песен за Ботев?
- Вярно е. Тя е почти готова и дори сме готови да поканим други български музиканти, които искат да подкрепят каузата за спасяване на клуба. Преди година момчетата от фенклуба ме помолиха да напиша песен за отбора, която да помогне по някакъв начин за излизане от неприятната ситуация, и аз веднага се съгласих. Скоро хората ще имат възможност да я чуят. Смятам, че се получи едно доста здраво парче.
снимки-пловдив24


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    13 май 2009   01:45

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS