Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Ангел Бекяров:Христолов иска да остане в Ботев,довел e италианците, за да се скрие зад гърба им.

Пичиони гони българите!

Доведоха италианците да се наливат по кръчмите, твърди бившият административен директор на Ботев
Бившият футболен съдия Ангел Бекяров поиска думата относно последните събития в Ботев. Бекяров, известен като пловдивския Колина, беше административен директор на клуба. Той твърди, че е само въпрос на време италианският балон в Ботев да гръмне.

- Г-н Бекяров, какво се случва в Ботев?
- Всичко си е постарому, пари няма. Сделка също няма, според мен няма и да има скоро. Акциите на Ботев са запорирани заради дълг към предишния кандидат-купувач на клуба. Заедно с неустойката сумата е повече от 1 млн. лв. Да не говорим за това, че соченият като бъдещ собственик
Марко Орнела никой още не го е виждал
Водят се уж някакви преговори, ама по кръчмите. Според мен цялата история с идването на така наречените нови собственици от Италия е режисирана от Димитър Христолов.
- По какъв начин?
- Христолов работи с един мениджър от Италия, казва се Мауро. Тези италианци, които в момента са в Пловдив, се явяват приятели на въпросния Мауро. Дошли са тук, за да се позабавляват. Досега не са дали нито лев, съмнява ме, че и ще дадат нещо занапред.
- Все пак тези хора доведоха футболисти от Италия?
- С тези футболисти от Италия историята е следната: те са играли в отбори от долните дивизии и по една или друга причина са останали без договори. В Италия на такива играчи федерацията плаща заплати в продължение на една година, има си схема. Така че
техните заплати идват от Италия
а тези са докарани в Ботев, за да им върви кариерата и да има къде да играят. Впрочем това е стара схема. Когато работех в Ботев, Христолов пак искаше да води такива италианци, но аз, треньорът Коце Ангелов и техническият директор Сава Савов успявахме да го разубедим. По същата линия беше доведен треньорът Стефано Кузин. Той обаче бързо беше изгонен, защото опитните играчи го усетиха що за стока е. Сега обаче Пичиони дели смело отбора на българи и италианци. Българските играчи вече са
изгонени в другата съблекалня
Момчетата недоволстват, но не са такива, че да вземат думата. Пичиони използва факта, че повечето са юноши, и ги мачка. Сега ще доведе още италианци за техните места в отбора. Нали разбирате, че това нямаше как да се случи, ако в Ботев сега играеха Данчо Минев, Тодор Тимонов, Илиян Гаров и другите момчета от последния сезон? Сега обаче Ботев ще се напълни с италианци за сметка на българските футболисти.
- Тоест твърдите, че Пичиони си фаворизира сънародниците?
- Да, а и не само това. Наскоро стана скандал с двама италианци, доведени от него в Ботев. Минаха изследвания в спортния диспансер в Пловдив и се оказа, че дават сериозни отклонения. Единият имаше сърдечни проблеми. Доктор Павлов докладва това на Пичиони.
Италианецът го обвини, че му прави бойкот
Заведоха ги на прегледи в София - същите резултати и там. Прибраха се в Италия, но сега единият от тях се връща с някакъв документ, че е клинично здрав и може да играе футбол. А неговите изследвания, правени у нас, са показали наличие на сърдечни проблеми. Според мен БФС трябва сериозно да се замисли, преди да му даде картотека.
- Кой ги издържа тези италианци тук, кой им плаща престоя?
- Никой. Натрупали са сметка от близо 50 000 лв. към хотел "Империал". Знам, че собственикът на хотела им е събрал паспортите и няма да им ги върне, докато плащането не бъде уредено.
- Казахте, че Христолов и преди това се е опитвал да прибегне до подобна схема с привличане на италианци?
- Да, поне докато работех в Ботев. Обажда се и казва: "Ще дойде един италианец, бил е навремето юноша на Ювентус." Питаме го къде е играл и се оказва, че идва от съвсем ниско ниво. Ама някога си играл в юношите на Ювентус?! Това е несериозна работа. Затова не бива да се учудвате, че същите
тези са се напили като кютюци в клуб "Папараци"
- Какво мислите за тази история?
- Аз нали ви казах, че те са дошли в България за забавление. Имат си договори, подписани от Христолов, вървят си им заплатите от Италия. Отиват в "Папараци" и се излагат пред всички. Чак срам ме хвана, като видях онези снимки. Може ли професионален футболист от Ботев да се излага по такъв начин? За това ли са тук, да се наливат по кръчмите? На другия ден четирима от тях не са играли в мача с Родопа. За тримата било обяснено на лекаря, че са контузени, а четвъртият имал главоболие. Е, как няма да има, като е бил цяла нощ в "Папараци".
- Твърдите, че в Ботев няма да се случат хубави неща. Италианците обаче твърдят, че са намерили нови спонсори - "Пепси" и "Мока"?
- Това не са спонсори, в смисъл, ако се чакат пари от тях да влязат в клуба. Просто новата екипировка се получава безплатно в Ботев, а в замяна на това отборът ще играе с надписите на двете марки. Това е истината, поне доколкото аз съм запознат. Другата цел на италианците е да бъдат изгонени всички възлови служители в Ботев! Подозирам, че
зад това стои Христолов, тъй като им дължи пари
- За кого става въпрос?
- Например шефа на стадиона Стойчо Димитров. Във времето на най-жестоката криза този човек направи невъзможни неща, за да поддържа съоръжението. Ако стадионът въобще функционираше, това е благодарение на него. И сега Пичиони го изкарал виновен, че игрището нещо не му харесвало. Администраторът Илко Бекяров и той бил нарочен за гонене. Знам, че двамата не са получавали пари близо половин година, от април насам. Затова си мисля, че на Христолов ще му е много удобно да се освободи от тях, без да им плати. Подозирам, че и лекарят на отбора не може да очаква нищо хубаво. А за детско-юношеската школа просто не ми се говори.
- Какво става там?
- Какво мислите, че става? Пълна разруха. Отивам по-рано през седмицата на мач на старшата възраст. Оказва се, че не са платили за охрана. Треньорът, вместо да прави разбор, звъни на един от родителите, който е полицай. Добре, че човекът беше на смяна и дойде да пази мача, иначе щяха да загубят служебно. Друг отбор по програма трябва да играе в Хасково, ама няма пари за път.
На автостоп ли да отидат до Хасково?
Човекът, който разчертава игрището на терена в Граф Игнатиево, и той не е получавал нищо месеци наред. Според мен не е далеч денят, когато в школата на Ботев ще докарат италианчета от някой приют и ще изгонят всички деца от Пловдив. Не бих се учудил, както са тръгнали нещата.
- Добре, за какво всъщност е организиран целият този маскарад според вас?
- Ясно е, че Христолов иска да остане в Ботев, но заради конфликта с феновете това се оказа невъзможно. И сега е довел италианците, за да се скрие зад гърба им. Видяхте, че феновете вече се успокоиха и се върнаха на стадиона. Това е идеален вариант за Христолов. Ще видите, че нито сделка ще има, нито нищо. Доста от феновете са наивни и клъвнаха на тази въдица. Само че балонът в един момент ще се спука, помнете ми думата!

Станил Йотов-http://7sport.net
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     12 октомври 2009   09:56


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS