Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Миролюба Бенатова от bTV: Ако Орлинов остане ненаказан, това ще мотивира насилниците като него

И смелият жест на Катрин да разкаже своята история ще остане глас в пустиня

Миролюба Бенатова от bTV: Ако Орлинов остане ненаказан, това ще мотивира насилниците като него След като разказах за драмата на пребитата Катрин Вачева, нормално беше да потърся и гледната точка на човека, извършил насилието върху нея - 21-годишния футболист Орлин Орлинов. Все пак случаят имаше доста сериозен отзвук в обществото ни.
По стечение на обстоятелствата познавах приятеля му - фризьора Конда, за когото "24 часа" разказа в броя си от сряда и който е свързан с друго насилие от страна на Орлин - над Петя Вълчанова. Той ми се обади и каза, че Орлин също иска да говори с мен. Така стана срещата между двамата.
Никога не бях го виждала, нито го познавам - за него чух от Конда. Това, което са видели зрителите на "Тази сутрин" вчера, беше първата ни среща.
Орлин видимо беше притеснен. Истината е, че мислеше, че е готов да отговаря на всички въпроси, имаше желание за разговор, но в един момент започна да му личи ниският праг на поносимост.
Беше добре обучен от адвоката си да отрича всякакво насилие върху Катрин, да мълчи за конкретния случай. Но не беше подготвен, че мога да му задам по-общ въпрос - дали е посягал на жени и при какви обстоятелства. И тогава изби раздразнението му. Но получих искрен отговор благодарение на своята настоятелност да го питам за отношението му към жените.
Не съм имала за цел да го дразня. Само да науча защо удря жени. И от отговора му пролича, че за това момче не важат никакви оправдания от сорта на "тя си го е просила", "заслужаваше си го", "нормално е да се случва".
Те са абсурдни. Зад действията му се крият прихически проблеми. Той не е просто избухлив - той е опасен, с объркана емоционалност.
Катрин не е отключила агресията му. Не е единствената му жертва - други момичета също са пострадали - кои по-леко, кои по-тежко. При хора като Орлин не може да се предвиди какво ще го изкара от равновесие.
Не съм се страхувала от него - да ме удари примерно, макар че разбрах, че агресията му се е усетила от тв зрителите на "Тази сутрин" и те са очаквали едва ли не да ми налети Все пак срещите с такъв тип личности са ми ресор от 16 години и знам къде да спра, но и как да подходя, така че да ми се доверят.
Истината е, че за това време са ми посягали само два пъти - един ром от Видин, с когото влязох в опасна близост, и Ахмед Доган.
По време на една предизборна обиколка в Ардино той ми изби микрофона от ръцете. Орлин и хора като него са опасни. Този тип престъпления обаче са напълно неглижирани в нашето законодателство и съдебна практика. Сещаме се за тях само когато пишем бекграунда на историята на най-тежкото престъпление - когато прескочат границата и разчленят близките си.
Това са хора с проблеми в психиката, а не в поведението. Затова разказът ми не е просто за футболист и манекенка, а за типа насилници, които правосъдната система абсолютно игнорира.
Ако Орлин остане ненаказан, това изключително ще мотивира насилниците като него. И смелият жест на Катрин да разкаже своята история ще остане глас в пустиня. И дори може да съжалява някой ден, че е проговорила...
Затова ми се иска историята да не свършва само с подробности, които дразнят любопитството на зрителите и минало-заминало, а прокуратурата да осмисли казуса и да образува досъдебно производство. Знаете, че щом няма счупено, наранени органи, кома, побоят се води лека щета - все едно е ударен калник на автомобил.
А психичните травми? Такова нещо въобще не съществува в закона.
В крайна сметка ми е жал за това момче. Неговата агресия е вик за помощ, ми казаха експерти. Някой да му постави граници, защото той самият няма такива.
Това са объркани хора, те трябва да бъдат изолирани, психолози и психотерапевти трябва да работят с тях. Както се прави във Франция, в Англия. Това в България не се случва.

Миролюба Бенатова във в. 24 часа

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     26 март 2010   14:50

снимка:winer.bg


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS