Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Коритаров: Личност като Валентин Златев не би могла да бъде изнудвана от мен!

Моето име е достатъчно силно заради професията и годините, през които съм я упражнявал. Това, което правя, е достатъчно доказателство, че нямам причини да се защитавам. Мога само да кажа, че един прекрасен екип, който работеше досега, постепенно бива разбиван.

- Как си обяснявате уволнението си?
- Преди всичко бих искал да се извиня на германския журналист Юрген Рот. Това извинение му го дължа заради разговора, който проведох с него и заради наистина сериозни, формални грешки. Воден от моя професионален рефлекс и опит, направих така, че го поставих в ситуация, при която беше сериозно компрометирано съдържанието на неговата книга. Това, което е било винаги моя позиция, е, че изводи, направени само на твърдения, се наричат клевета. След моя разговор с Юрген Рот върху него остана своеобразното клеймо на клевета. В деня на интервюто обаче получихме на електронната си поща писмо от госпожа Светла Василева, която обръщайки внимание върху начина, по който бях разговарял с Рот, подчертаваше, че той има реални източници на информация и тя е един от тях. Тя пожела да разговаряме. Спазвайки принципа на правото на друга гледна точка, ние я поканихме. Това беше мое решение, както и решение на екипа, с който работя. Когато я попитах зад кой от текстовете в книгата стои тя като информатор, тя посочи абзаца, в който се говори за град Правец като първи частен град. Малко след това дойде и твърдението, че е имало изнудване във формата на публикация в жълт вестник. Нали разбирате, че личност от мащаба на финансовото могъщество на Валентин Златев би могла да бъде изнудвана от фактор от ранга на Осама бин Ладен.
- Защо смятате така?
- Защото Валентин Златев, както се твърди в жълтия вестник, има достатъчно инструменти превантивно да се защити от всякакви форми на рекет, изнудване и натиск, ако такива наистина са упражнявани от него. Искам да обърна внимание и върху обстоятелството, че никъде самият той не е посочен като източник или първоизточник, или цитиран по някакъв повод. Така че за мен от формална гледна точка уволнението е функция от публикация в жълт вестник.
- Смятате ли да предприемете действия, за да защитите името си?
- Аз не мога да нося отговорност за повечето хора и затова, че те четат жълти вестници. Моето име е достатъчно силно заради професията и годините, през които съм я упражнявал. Това, което правя, е достатъчно доказателство, че нямам причини да се защитавам.
- Как бихте коментирали другите персонални промени в екипа на „Нова телевизия“?
- Това вече не ме интересува. Мога само да кажа, че един прекрасен екип, който работеше досега, постепенно бива разбиван.
- Това на новия собственик на „Нова тв“ ли се дължи или поради някакви други причини?
-Това не бих искал да коментирам, вече наистина не ме интересува.
- Благодаря Ви, че се съгласихте да разкажете своята истина!
-Тя не е моя, а е просто истината.

В. “Капитал”SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     21 ноември 2008   20:37

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS