Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Валентин Кънчев: На вниманието на ДАНС Христолов,плаща 50 000 лва в Петрич

Христолов източи над 2.5 млн. от Ботев

Валентин Кънчев: На вниманието на ДАНС Христолов,плаща 50 000 лва в Петрич Валентин Кънчев е един от хората, кредитирали Ботев през последните осем години. Притежател на малък дял акции, днес той е един от хората, които роптаят срещу хаоса в Ботев. Пред "7 дни спорт" той разясни последните събития в пловдивския клуб.

- Г-н Кънчев, какво се случва в Ботев в момента?
- Случва се това, че Христолов разпродава отбора и прибира парите. По тази причина ние ще поискаме да бъдат блокирани сметките на клуба, а разплащанията поне за трансферите да стават през БФС. Оказа се, че в Ботев липсват пари от предишни продажби на играчи, като например тази на Георги Какалов в Динамо (Минск). Направихме проверка и се оказа, че от Динамо са преведени 200 000 евро по сметката на клуба в Общинска банка. Ден след превода те са били изтеглени! Няма ги в Ботев. Заинтересувахме се защо ги няма и онези 5%, които се полагат на Ботев от продажбата на Телкийски в Израел. Сега Христолов изтъргува под масата Саидходжа и Минев в ЦСКА. Срещу какви пари е направено това и къде са те? Ето затова ние ще се обърнем към ДАНС и прокуратурата. Имаме това право, тъй като сме акционери в дружеството.

- Според вас на каква стойност са нарушенията в Ботев?
- Мисля, че става въпрос за около 2,5 млн. лв.

- Сумата за Какалов изглежда доста внушителна?
- Да, това са много пари. Разбрахме, че същия ден с 50 000 лв. от тях е платено задължение към НАП. По-странното е, че други 50 000 лв. са преведени в Петрич?! Питам - на кого и защо? Крайно време е властите да се намесят в клуба, за да научим истината за Ботев. Вместо това Христолов тръби наляво и надясно, че съм му поискал 500 000 лв. за дела ми в клуба.

- Това истина ли е?
- Не, разбира се. Той ми предложи да изкупи акциите ми на номинална стойност. Аз не се съгласих. Вложил съм в Ботев около 260-270 хиляди лв. и бих искал да си получа поне половината.

- Вярно ли е, че Ботев тъне в задължения?
- В счетоводния баланс на дружеството са отразени 310 000 лв. дълг към НАП, това го видях с очите си на последното събрание на акционерите.

- Ще има ли сделка за Ботев и вие лично контактували ли сте с кандидат-купувачите?
- Преди около два месеца се срещнах с техния адвокат на един от мачовете. Оставих си координатите, ако са заинтересовани, да ме потърсят. Сега Христолов твърди, че се опитва да се свърже с тях, но те го отбягвали. Един от останалите акционери, Ангел Ванчев, обаче поддържа контакт с тях. Според него те имат добра воля да завършат сделката, но той се крие. Целта му е да разпродаде каквото е останало от Ботев.

- Как ще реагирате в тази ситуация?
- Много е трудно, тъй като за Ботев е добре да си смени собственика, от една страна. От друга, Христолов не може да бъде оставен да разпродава Ботев. Не искаме да увредим на интересите на клуба. Иначе най-лесното нещо е да си поискаме по съдебен път парите, с които сме кредитирали Ботев, и клубът да бъде обявен в ликвидация.

- Вярно ли е, че Христолов днес е направил опит да се освободи от Христо Андреев и Борислав Димитров?
- И аз чух нещо такова, но ще му бъде много трудно да го направи. Няма да допуснем Ботев да остане шуробаджанашка фирма, ако това му е целта.
"7 дни спорт"


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    06 януари 2009   10:39      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Интервюта & на фокус:
Психотерапевт, танцьорка, манекенка, актриса, нейното име е Ана Райнова
Деси Димитрова участничка в Плеймейт :ЕДИНСТВЕНО И САМО КОРОНАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА!
Гери Стаменова участничка в Плеймейт:Никога не бих простила изневяра
Представяме ви Маги Бадер една от фаворитките за PLAYMATE OF THE YEAR 2016
Участничка в Мис Плеймейт е фенка на Барса и Валери Божинов

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS