Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Външният министър на Израел разпитван 7 часа за подкупи от Майкъл Чорни

Външният министър на Израел разпитван 7 часа за подкупи от Майкъл Чорни Само ден след като бе назначен за външен министър на Израел полицията разпитва продължение на седем часа и половина Авигдор Либерман по подозрение, че в периода 2001-2004г. е прал пари на Майкъл Чорни и Мартин Шлаф, съобщи в."Джерузалем пост". През 2002г. Шлаф в партньорство с австрийците Йозеф Таус и Херберт Корт закупиха българския мобилен оператор "Мобилтел" преди да го продадат на сегашния собственик "Аустрия телеком".
Серията от разпити в четвъртък е била проведена от Националния отдел за борба с измамите и агенцията за борба с организираната престъпност. Подозренията са за вземане на подкупи, пране на пари, незаконно получаване на стоки и нарушаване на доверието към служител в държавната администрация.
Либерман е заподозрян, че е използвал банкова сметка в Киър, открита на името на дъщеря му Михал, за да изпере милиони шекели. През март полицейски източник съобщи на "Джерузалим пост", че смята, че е събрала достатъчно доказателства, за да свърже председателя на партията "Израел Бейтену" (Нашият дом Израел) с операциите по пране на пари.
Министърът е подозиран още, че докато е работил в правителството е взел стотици хиляди долари подкупи в периода 2001-2004г. от бизнесмените Мартин Шлаф и Майкъл Чорни. Част от парите може би са преминали през консултантската фирма на дъщеря му, както и през компания, собственост на самия Либерман. Третото подозрение е, че той е въртял частен бизнес, докато е заемал пост в държавната администрация.
"Това е същото разследване, което продължава 13 години и по което Либерман подаде молба пред Върховния съд да бъде ускорено приключването му. Днес той сътрудничи, отговори на въпросите и пи кафе с полицаите", отговориха лаконично от кабинета на министъра.
Адвокатът му Ярон Костелич коментира пред вестника, че толкова дълъг разпит е стандартна процедура, че клиентът му е сътрудничил изцяло и е готов и в бъдеще да отговаря на въпроси.
Полицията обясни, че разпитът е бил координиран преди няколко дни и в бъдеще ще има нови срещи с Либерман.
"Джерузалем пост" допълва, че в сряда Либерман е изненадал неприятно служителите на правоохранителните органи като се е появил на встпването в длъжност на министъра по въпросите на обществения ред и негов съпартиец Ицхак Ааронович. Това било възприето като заплаха за безпристрастността на новия министър и хода на разследването.
В края на януари бяха задържани Михал Либерман, други 5 души и бившият адвокат на министъра Йоав Мани, за когото се подозира ,че опитва да прикрие зад оправданието за адвокатска тайна материали, интересуващи полицията.
КОЙ Е АВИГДОР ЛИБЕРМАН
Роденият в бившия СССР Авигдор Либерман е смятан за израелски ултранационалист, който през януари 2008г. напусна правителството на Ехуд Олмерт в знак на протест срещу преговорите с палестинци.
Той отхвърля подялбата на Ерусалим с бъдеща палестинска държава, както и изтеглянето от селища на Западния бряг като Нокдим, където той живее от 1988г. насам с жена си Ела, дъщерята и двамата им синове.
При раждането си на 5 юни 1958г. министърът е записан под името Евет Либерман. Родният му град е Кишинев, столицата на днешна Молдова, където завършва земеделие. Баща му Лев е бил ветеран от Червената армия, пленен от нацистите и после при Сталин прекарал 7 години в концлагер в Сибир.
На 20-годишна възраст Либерман емигрира в Израел през 1978г. с една от първите вълни съветски евреи. В Израел той сменя името си на Авигдор.
От Дневник
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    02 април 2009   23:12


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS