Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Дантеленият агент с нов рев срещу БФС

Дантеленият агент с нов рев срещу БФС Председателят на Управителния съвет на Левски Георги Марков излезе с поредното си официално становище на сайта на „сините”, вследствие вчерашната декларация на БФС. Действията на футболния съюз бяха в отговор на изказванията на Тодор Батков и декларацията на Георги Марков по повод на мача Черно море – Левски (0:0).

Ето и целия текст на декларацията, публикувана на официалния сайт на Левски:

По повод на декларацията на БФС от 09.04.2009 г. насочена срещу собственика на Левски, заявявам следното:

1. БФС е юридическа личност и се представлява от своите органи - Президент, ИК и др. Юридически неиздържано и от гледна точка на авторитета на най-висшия ни футболен орган е неприемливо той да пуска анонимни декларации без подпис. Така и не става ясно кой е приел тази декларация - Президент, Изпълком или друг орган или личност.

2. Разбира се, БФС не може да носи отговорност за несвършената работа в клубовете, както и обратното. Използваме случая да напомним на футболната централа, че ПФК Левски през последните години свърши толкова работа, колкото всички други клубове заедно не можаха. Приведохме единствени стадиона си в съответствие с критериите на УЕФА, като се започне с основния терен и таблото с часовника и се достигне до съблекалните. Единствени направихме хотел за младите и т.н. Общата стойност на инвестициите е над 15 милиона лева и те са вложени само със собствени средства без помощта на държавните органи или футболната ни централа.

3. Що се касае до спортно-техническата част Левски е единственият клуб през 20-те години професионален футбол, който влезе в груповата фаза на Шампионска лига и сред 8-те най-добри отбори на УЕФА. Относно мача във Варна също си свършихме работата. Бяхме по-добрия отбор, а нашия централен нападател бе спънат от двама противникови състезатели в момент, когато излизаше сам срещу вратаря в наказателното поле. Не си свърши работа съдията, който не отсъди явна дузпа и без да прикрие тенденциозността си, даде жълт картон на Георги Иванов. За съдиите отговаря не ПФК Левски, а БФС.

4. Левски няма дефицит от точки и беше лидер в първенството. Дефицитът от две точки след мача във Варна стана с не футболни средства в резултат от тенденциозното съдийство, което е подведомствено на БФС.

5. Ръководителите на двата органа на ПФК Левски - Надзорен и Управителен съвет са юристи с достатъчно голям опит, за да знаят каквото могат да говорят и как да отговарят за казаното. Те знаят също, че Левски има 95-годишна история и е създаден от българските граждани и за това е наричан Отбора на народа. В името на паметта на основателите на нашия клуб, който е граждански и на милионите ни привърженици, можем да си позволим драстични изказвания, когато драстично и публично се извършва преврат във футболното ни първенство и подигравка с отбора ни. Никой в БФС, в който има видни имена в българския футбол не е взел становище по отношение на безобразното съдийство на мача Черно море - Левски и не е наложил санкция на съдията. Евентуално наше мълчание би се възприело като съгласие със случилото се, което наред с всичко друго не може да бъде обяснено и на нашите привърженици, които масово не го приемат.

С уважение: ГЕОРГИ МАРКОВ (председател на УС на ПФК Левски)
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    11 април 2009   10:31      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS