Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Коко Динев: Букмейкърите са извън закона!

Коко Динев: Букмейкърите са извън закона! Комуникацията чрез декларации между важните хора в българския футбол продължава с пълна сила и днес, когато на свой ред такава бе изпратена и от страна на ПФК Вихрен. Обръщението е подписано от президента Константин Динев, в което той обръща внимание на злободневните теми в родния футбол и е насочено предимно към ръководните фактори в БФС.
Декларация на президента на Вихрен Константин Динев*:

Първо искам да се извиня на ръководството на Спартак (Варна), които явно са достойни хора, отделят средства за българския футбол, което е една неблагоприятна инвестиция!

Афектиран от жаргонна заплаха, аз отвърнах с такава! По отношение на обвиненията, че участвам в организиране на "черно тото" и манипулиране на футболни срещи, искам да заявя, че още преди 2 години пуснах открито писмо до единствения лицензиран за България букмейкър "Еврофутбол" да бъдат извадени всички мачове на Вихрен от тиража, за да се предотвратят всякакви спекулации!

Скандалът с уговорени мачове е продиктуван от букмейкърски къщи, които не плащат нито лев към бюджета на държавата. По информация на държавни институции през тези сайтове изтичат в чужбина десетки милиони левове годишно. В много страни в Европа като Германия и Италия, както и в САЩ, залаганията са разрешени само за местни лицензирани букмейкъри.

Смятам за некоректно букмейкърски къщи, които не си плащат данъците в България и не представят конкретни данни за осъществени залози, да спрягат моето име и това на отбора ми. Мисля, че е време футболните собственици, както седнахме и се разбрахме за телевизионни права, така да седнем и да направим среща, на която да излезем с обща декларация срещу он-лайн букмейкърите, които ни замесват в уговорени мачове.

По този начин ще подкрепим лицензираните организатори, които си плащат данъците тук, в България! Ще застанем зад тях и ще ги помолим те също да застанат зад българския футбол. Така ще се вдигнат техните обороти и ще имат възможност да отделят средства за развитието на футбола в България!

Не може някакви сайтчета да прибират парите на хората от мачове изненади като Пирин - Локо (Мездра), Локо (Пловдив) - Миньор, Вихрен - Левски, и много други, а в същото време да скачат срещу нормален резултат, като този от срещата Вихрен - ЦСКА (1:4) и да сипят обвинения срещу законни юридически лица.

Заради такива нелицензирани сайтове президент на футболен клуб се превърна в синоним на престъпник, бандит и далавераджия.

Тук е мястото ръководството на БФС да застане зад хората, които харчат собствените си пари за българския футбол, от които се формират и заплатите на техните служители, да защитят българските клубове от нападките на букмейкъри, които се намират незнайно къде и няма как да бъдат открити за диалог!

Задължение на БФС би трябвало да бъде да изиска от тези букмейкърски къщи кой и откъде е осъществил съмнителните залози и ако има данни за престъпление, те да бъдат предадени на правораздавателните органи!

По мое мнение, във взаимоотношенията на БФС и клубовете е допуснато недоглеждане. Нелогично е президент на футболен клуб да бъде ръководител в изпълкома на БФС, защото това е предпоставка за конфликт на интереси! Тук визирам мача Сливен - Вихрен и съдийството на Николай Йорданов, който показа пристрастията си към Сливен (съответно ръководството на БФС) и в мача Сливен - ЦСКА! В същото време резултатите от мачове като Сливен - Спартак (Варна) и Сливен - Миньор бяха подминати от медийната истерия!

След като част от президентите са членове на изпълкома на БФС, то е редно да се вземе решение всички президенти на клубове да бъдат включени в изпълкома! Или в противен случай да се приеме практиката, както е по цял свят - първенството да се aдминистрира от Професионалната футболна лига. Какъв е проблемът лигата да администрира първенството?

Разчитам на Борислав Михайлов и неговата безпристратност, за да се спре веднъж за винаги с тези обвинения! Ако има такива, то те трябва д абъдат подкрепени с доказателства.

Смятам, че ако първенството до края на сезона е честно, то Вихрен (Сандански) няма да има проблем с оставането в елита. С малко общи усилия българското първенство може да заприлича на нормалните европейски първенства!

-----
*Без съкращения и с оригиналния правопис
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    27 април 2009   13:09      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS