Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Боряна Бецова:Избързаха с връщането на И.Леков в ДАМС,нещата опират и до моралните ценности

Връщането на Иван Леков на поста заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) може да се разглежда от две страни - морална и юридическа. По принцип работата му в ДАМС няма отношение към престъплението, за което е обвинен. Весела Лечева може да прецени дали той притежава необходимите качества, за да работи там. Прокуратурата никога не е изисквала отстраняването на Леков от поста му в ДАМС. Нашето искане беше обвиняемият да бъде освободен от Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС). Така че юридически няма проблем с повторното му назначаване като заместник-председател.
Що се отнася до оправдаването на Леков, аз съм написала протест. Освен това неведнъж съм заявявала, че според мен престъпление има и всички доказателства са налице. Не бих искала да коментирам различията в тълкуването на тези доказателства от прокуратурата и съда. А и нямам право. Надявам се обаче на следващата инстанция нещата да си дойдат на мястото. За мен всичко е ясно на 100%.
Като прокурор не мога да имам лично мнение по въпроса за връщането на Иван Леков в ДАМС. Като човек обаче смятам, че не е редно. Най-малкото можеше да се изчака да минат всички инстанции. Едва тогава, ако беше признат за невинен, можеха да го върнат.
С други думи - моралната страна на проблема трябваше да надделее над презумпцията за невинност. Поне в този случай. Защото този човек е подсъдим и връщането му на пост, който му дава статут на заместник-министър, най-малкото не е морално.
Да не забравяме обаче, че лицето Иван Леков е обвиняем и по второ дело - за търговия с влияние. Пуснала съм поръчката още през декември, но до момента резултатът се бави. По принцип винаги има забавяне при съдебните поръчки, но мисля, че в този случай вече е крайно време да има резултат. Дано съдът този път да извърши различна преценка на доказателствата.
Боряна Бецова-прокурор по делото
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    21 май 2009   14:51

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS