Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Бойко Борисов взе винетките от Васил Божков и ги даде на жена си от СИБанк и ВИП Секюрити

Бойко Борисов взе винетките от Васил Божков и ги даде на жена си от СИБанк и ВИП Секюрити Сдружение на СИБанк и "ВИП Секюрити" ще разпространява пътните винетки за 2010 г., съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).В конкурса са участвали "Български пощи" ЕАД и Консорциум "Лукойл" - "Холдинг Пътища".
Консорциумът е отстранен, защото не отговаря на изискването за положителен финансов резултат през 2008 г. , съобщи АПИ. Както е известно това предизвика гнева на обявявания за най-богат българин Васил Божков, който постоянно отправя обиди към вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.Божков хвърля обвинения, тъй като СИБанк с мажоритарен собственик е белгийската KBC, но 18% държи спътничката в живота на премиера Борисов Цветелина Бориславова, която е шеф на надзора."Лукойл" е имал през миналата година загуба 1.6 млн. лв, а холдингът - печалба 1 млн. лв и общият финансов резутат на консорциума е загуба 0.6 млн. лв.
СИБанк и "ВИП Секюрити" - фирма за охрана и инкасови операции, са поискали комисионна в размер на 4.75% от приходите от продажба на винетки. Оферираната от "Български пощи" комисионна била 8.5%.още по темата
До сега винетките се разпространяваха от сдружение "ДЗИ-Транс", в което участие има и Васил Божков. Дружеството вземаше комисионна над 10% от приходите от винетки за четирите години, в които ги разпространяваше.Въпреки, че победител в конкурса е сдружението на СИБанк и "ВИП Секюрити" "Разпространение на винетни стикери", "Български пощи" и "Лукойл" ще вземат процент от комисионната им, защото сдружението ще трябва да им плати, ако иска да продава винетки в обектите им. Преди да бъдат обявени за победител, от СИБанк заявиха, че преговарят и с отстранените конкуренти, и с други вериги бензиностанции, за да изградят дистрибуторска мрежа. От банката искат да разпространяват стикерите в над 2000 пункта.В интервю за Би Ти Ви тази сутрин министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев каза, че въпросът за това кой ще продава винетките е решен напълно според закона и правилниците на страната.Имало е независима комисия, която е определила компанията дала най-добра оферта за продажбата на винетните стикери и комисионната е с 6% по-ниска от предната година, което ще даде възможност на икономисаните пари да бъдат използвани от министерството отново за пътищата.
Винетките за 2010-а ще важат до 30 януари 2011 г.
http://www.vesti.bg
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    11 декември 2009   22:43      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS