Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Хванаха ни с фалшиви треньори

Хванаха ни с фалшиви треньори Ангел Шишков бе уволнен от НСА заради уронване престижа на университета. Сигнал за афера с издаване на фалшиви треньорски лицензи в България е подаден до прокуратурата и Столичната дирекция на полицията. Това съобщи пред "7 дни спорт" председателят на треньорската школа към БФС Юри Николов. Лицензите са издадени на българи и чужденци, работещи зад граница, а разплитането започнало след сигнал от футболната асоциация в Принстън, САЩ. Нарушенията са извършени от предишното ръководство на школата, когато неин шеф беше проф. Ангел Шишков. Лицензите са издавани в периода 2000 - 2004 г., когато школата тъкмо беше получила право от ФИФА за такива сертификати. Историята„Получихме сигнал от футболната асоциация в Принстън за начина, по който българските треньори по футбол Стоян Пумпалов и Асен Чонгов са получили лиценз "А", каза Николов. - Оказа се, че във времето, когато тук са се провеждали треньорските курсове, двамата изобщо не са се намирали на територията на България. Пропуснали са цели семестри, но са получили лиценз.Техните лицензи вече са обявени за недействителни, като и този на Стилян Шишков, син на проф. Ангел Шишков. Той има по-горния лиценз "Про".„Доказа се, че от осем семестъра Стилян Шишков е участвал само в два", аргументира се Николов.Във футболния клуб Принстън работят общо четирима българи. Освен лишените от лиценз Пумпалов и Чонгов, там са още бившият футболист на Янтра Христофор Цочев и Веско Маринов, носил екипа на Етър. Последните двама имат лицензи, издадени в САЩ, сочи справката в уеб-сайта на клуба. Шишков-младши също дълго време живееше и играеше футбол в САЩ. Освен нашенците в списъка с нередовните треньори са и двама американци - Юджин ван Тейлър и Грегъри Алън Петерсен. Подписите на всички липсват в присъствените списъци на треньорските курсове.„За да бъдем сигурни, направихме проверка в гранична полиция и се установи, че във времето на курса са били извън България", заяви още Юри Николов.Фрапантно :Още по-шокираща е историята с грузинеца Давид Ерстави. Докато Юджин ван Тейлър например все пак се появил един-два пъти в България, за грузинеца не е ясно дали въобще е стъпвал в София. И той обаче получил лиценз от Шишков. Неговата молба е с дата 29 септември 2000 г., а Юри Николов твърди, че е попълнена с почерка на проф. Шишков. Подпис най-отдолу липсва.„Групата, в която е трябвало да учи, е на курсисти с номера от 90 до 123. Под №123 в списъците за първия и втория семестър е записан Евлоги Банчев. В изпитните протоколи на същата група името на Банчев е замазано с коректор и отгоре е написано това на Давид Ерстави, твърди още Юри Николов. Той показа пред "7 дни спорт" оригиналния документ, от който се вижда, че наистина името на Банчев е заличено с коректор, след това е добавено това на грузинеца. Давид Ерстави има оценка добър 4. Друг смущаващ факт е, че грузинецът декларирал 26 години треньорски стаж, което означава, че е почнал да води отбори едва на 17 години.
„В момента издирваме кой е този човек и къде работи, за да предупредим местната футболна централа, че лицензът му е нередовен", каза още Юри Николов. Според него в архива на школата са намерили и празни формуляри, подписани от членове на бившата изпитна комисия.Още През юли ръководството на треньроската школа беше съобщило за още няколко нередовни лиценза, в това число и на работещия в Кипър като треньор известен бивш национал на Грузия Темур Кецбая. Пак тогава стана ясно, че има нарушения и с лиценза на помощник-треньора в националния отбор Петър Александров. Той изкарал курсовете за лиценз "А" в Швейцария, но положил изпит при Шишков в София. След сигнал от федерацията на Швейцария лицензът беше анулиран, а в момента Александров кара нови курсове.
„Налице са и данни за финансови нарушения и конфликт на интереси по времето на Шишков , каза още Юри Николов. - Става въпрос за договори, сключвани с фирми, където участие имат съпругата му Тодорка Шишкова и Стилян Шишков. Всичко това е предоставено на властите."
Според Юри Николов досието е повече от 160 страници. Той твърди, че при сегашното ръководство компромиси няма да се правят на никого и за нищо.„Има документи и ще се придържаме към тях, каза той. - Случаят с Драголюб Симонович е показателен, че подхождаме принципно във всички случаи."
"7 дни спорт"
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     06 декември 2008   12:10


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS