Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Маскирани полицаи се гаврят с арестант

Скандалният прокурор Роман Василев с пореден гаф

Маскирани полицаи се гаврят с арестант

Кадър от записа на охранителните камери в кантората, на който се вижда как маскираните полицаи позират за снимка Видеозапис с кадри на полицейско насилие по време на ареста на бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов бе прожектиран днес в Софийския градски съд.Попов, заедно с бившия военен министър Николай Цонев и съдията Петър Сантиров, е обвиняем по дело за корупция.

Попов е обвинен, че заедно със Сантиров е посредничил на Цонев в опит да бъде осуетено  наказателно преследване срещу бившия министър за щети в размер на 120 млн. лв.На видеото от ареста се вижда как маскирани служители на МВР нахлуват в кантората, в която е извършен ареста, като изблъскват от входната врата Попов, събарят го на пода, а после с крака отдалечават ръцете му от тялото и настъпват ръцете му, за да не може да ги движи.Минути по-късно Попов е заведен в друга стая, където обискират чантата му.

От записа на охранителната камера в кантората се вижда и как докато част от маскираните обискират чантата на Тенчо Попов, в една от стаите друга част са седнали на кожен диван, размахват ръце и правят специфични жестове, а оператор на МВР ги снима.
От пълния запис на МВР, който се оказа, че се съхранява единствено от прокуратурата, се вижда как Тенчо Попов е наранен в главата в момента на ареста. В първите минути на акцията той е с белезници, а при извеждането му от кантората - вече не.

Поведението на полицаите при ареста стана причина прокуратурата да поиска този запис да бъде изпратен и в МВР, където ръководството на ведомството да анализира поведението на подчинените си. Междувременно стана ясно, че

подслушването на Тенчо Попов и на съдията Петър Сантиров е започнало с устно разпореждане.


На 16 март заместник-градският прокурор Роман Василев се обадил по телефона на министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той от своя страна също устно разпоредил началото на подслушването на основния свидетел на прокуратурата - следователя Петьо Петров. Ден по-късно е взето и разрешението от Апелативния съд в Бургас. Първите 24 часа обаче

подслушването е за подкуп, който следователят Петров предложил на подсъдимите.


В писменото разрешение на съда обаче за следващия ден вече е записано, че на следователя му се предлага подкуп.

Наблюдаващият прокурор по делото Божидар Джамбазов обясни това разминаване като допусната техническа грешка от служител в МВР.

Според Джамбазов ръководството на МВР трябва да вземе отношение по част от действията на полицаите, защото на места според него имало несериозно отношение.

Да бъде ритан човек, който е с белезници, очевидно не е добре, каза още Джамбазов.

Арестът на другия обвиняем по делото - Николай Цонев, също предизивка скандал заради отношението на прокурора Роман Василев. Той и полицаите, извършили ареста, получиха обвинения, че са превишили правомощията си.


вести.бг


 


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    27 април 2011   23:24      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Скандали & Крими:
Прикрива ли се убийството на Карлос в Плевен и защо ?
Войната срещу Цветан Василев показа завръщането на 9 септември от 1944 г.
Морето ни отне митрополит Кирил
Маратона в Бостън взе жертви след две експлозии
Прокуратурата установи герберово незаконно подслушване

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS