Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб

Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб

Благотворителният търг в подкрепа на Футбол клуб е мястото, където можете да се сдобиете с колекционерски футболни предмети от личната колекция на приятели на собственика на Лайфспорт магазин.Благотворителен търг е в подкрепа на Футбол клуб - името на нова детско юношеска школа която ще носи името на родоначалниците на футбола в България.Тук ще можете да закупите изключителни редки футболни експонати на български отбори и такива от цял свят.С покупката на уникалните артикули помагате за възраждането на този най-стар български футболен клуб,като всеки един закупил редките футболни експонати ще намери място в бъдещето сдружение Футбол клуб.Всички средства  отиват за създаването на Футбол клуб.Артикулите и експонатите, ще бъдат публиквани всеки ден на Фейсбук страницата и в сайта www.lifesport.bg , където можете да ги разгледате уникалните артикули и да наддавате под снимките за тях..Освен в социалната мрежа, предложения се приемат и на телефон 0988838474 и на e-mail:lifesport@abv.bg.Предложилите най-висока сума, ще могат да получат избраният от тях артикул в удобно за тях време всеки делничен ден в Лайфспорт магазин от 12' 00 до 18"00  на адрес  в София - ул. "Пиротска" № 92.
Защо точно името да е Футбол клуб
През тази година се навършват 105 години от основаването на Футбол клуб и 70 години от ебединението му с неъзществуващия ФК.Раковски.
Ето и кратка история на ФК`13 (София):
„ФК`13“ („Футбол Клуб 13“) е софийско футболно сдружение, съществувало самостоятелно в периода 1909-1944.
Началото на ФК-13 е положено на 10.02.1909 г. Български ученици, учащи в султанския лицей ''Галатасарай'' в Цариград, сформират футболен отбор. Наименуват го "Савата'' в чест на Сава Киров — един от пионерите на спорта в София, а също така и основател на клуба. След края на учебната година учениците се завръщат в София.
Клубът официално е регистриран на 06.10 октомври 1913 г. на мястото на сегашното кини "Одеон" Погрешно се смята, че цифрата 13 е заради годината на официалното основаване на клуба. Тази цифра е заради 13-те ученика, основали тима през 1909 г.В началните години Сава Киров е капитан на отбора, център-нападател, секретар и касиер. Председател е до 1920 г.Футбол клуб преименува името си през 1924г. на ФК-13
Към клуба са съществували 12 детски чети с футболни отбори. Районът на клуба обхваща квартала между булевард ''Евлоги Георгиев'', улиците ''Граф Игнатиев'', ''Паренсов'', ''Юрий Венелин'' и ''Любен Каравелов'', или така наречената ''Алигина махала'' в София.Клубното игрище се намирало върху мястото на старото руско гробище, до сегашния стадион ''Васил Левски''. Игрището е направено с доброволен труд. Имало е двуетажна дървена трибуна, като на горния етаж е имало стая за канцелария и домакинство. През лятото на 1928 г. общинските власти отнемат игрището и го присъединяват към съседния парцел на дружество ''Юнак''.Този отбор, освен че е първият носител на царската купа през 1938 година, дава на България и 16 национали Най-известният е Тодор Мищалов, балкански шампион. Вратарят Никола Савов е определен за номер 1 на полуострова, ненавършил и 20 години, през 1935 година. На следващата пък Лозан Коцев става шампион на Швейцария с “Лозанспорт”, като е започнал кариерата си във ФК13. Негов кадър е и Фридрих Клюд, първият чужденец, играл с екипа на България.
Цветовете на фланелките са червено-черни.Клубът обединява предимно интелигентни и образовани хора-настоящи или бъдещи юристи, лекари, дипломати, банкови чиновници,възпитаници на Военното на Негово величество училище.''ФК-13'' по-късно развива волейбол, баскетбол, хокей на лед.
Двукратен носител на Националната купа (Царската купа) — 1938 и 1940 г.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    23 ноември 2014   20:28      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE
Гентиана Халити e Супер тяло на България 2013

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS