Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Алексей Петров oфицерът от ДАНС : Клепат ме пред чуждите посолства

Медийният и политически натиск създавал три групи рискове за националната сигурност

 Алексей Петров oфицерът от ДАНС : Клепат ме пред чуждите посолства Имаме негативен опит от използването на медиен и политически натиск срещу службите за сигурност през последните 20 години на прехода. Това посочва офицерът от ДАНС Алексей Петров в интервю за столичен вестник. В преобладаващата част от случаите медийният натиск бил политически и корпоративен. Офицер Петров твърди, че голяма част от медиите лесно биват въвличани в кампании, целящи оказването на натиск под една или друга форма. Според него допълнителни рискове за въвличането на медиите в подобни кампании е неясната собственост на голяма част от тях. Медийният и политически натиск създавал три групи рискове за националната сигурност: влошаване на психологическата среда в службите, изтичане на квалифицирана информация и създаване на чувство за недосегаемост и безнаказаност в престъпните кръгове. Според офицера от ДАНС в България на службите за сигурност и медиите предстои да извървят дълъг път до създаването на работещи и устойчиви модели на взаимодействие. Той смята, че у нас се е развил своеобразен частпром в сигурността. Депутатите, които трябва да са стожери на сигурността, със своето поведение и действия, я подкопават. Затова хората не вярват на институциите, изтъква Петров.
На въпрос за проверката на личните му доходи преди време той посочва, че е подготвил 20 папки с документи за всички членове на комисията “Антимафия”, които е връчил лично. “Доказах, че 97 на сто от доходите са от посредничество, свързано с чуждестранни инвестиции. По повод на тази ми дейност в България са инвестирани около 500 млн. лева чуждестранни капитали”, изтъква офицерът от ДАНС. Според него по негов адрес за изречени много лъжи и са правени много опити да бъде злепоставян даже пред чуждестранни посолства. “Но година и половина, откакто съм в ДАНС, никой не показа нищо конкретно, освен познатото омаскаряване”, подчертава Петров. Затова за подобен опит е завел дело срещу в. “Дума”, пише БЛИЦ. Не съм решил, не съм осъдил Румен Петков заради това, че ме осветли като агент, казва също Алексей Петров. Той намекна, че срещата с тогавашния министър на МВР с братя Галеви за по сигнал за корупция, касащ втория човек в йерархията на МВР по онова време.

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    09 юли 2009   12:52      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS