Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ГЕРБ заменя Весела Лечева със Свилен Нейков в ДАМС

Кой кой е в правителството на ГЕРБ

ГЕРБ заменя Весела Лечева със Свилен Нейков в ДАМС Свилен Нейков официално бе предложен за министър на физическото възпитание и спорта. Единственият треньор на България, донесъл олимпийско злато от олимпиадата в Пекин, оглавява Министерството, заяви бъдещият премиер на страната Бойко Борисов, който днес представи на президента на България Георги Първанов структурата на кабинета си и имената на новите министри.Кметът на София каза още, че Агенцията на младежта и спорта (ДАМС) ще добие статут на Министерство, което ще бъде оглавено именно от националния треньор по гребане и мъж на златната медалистка от Пекин 2008 Румяна Нейкова, който заменя досегашния председател Весела Лечева.

Министър-председател - Бойко Методиев Борисов. Роден е на 13 юни 1959 г. в Банкя. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава докторска дисертация на тема "Психофизическата подготовка на оперативния състав" и получава научна степен доктор на педагогическите науки. През 1989 г. напуска системата на МВР и работи като охранител. През 1991 г. създава охранителната фирма "Ипон-1 ООД". С Указ 194/2001 г. на президента на Република България е назначен за главен секретар на МВР на 1 септември 2001 г. На 14 септември 2005 г. подава рапорт до министъра на вътрешните работи Румен Петков за напускане и е освободен на 19 септември 2005 г. На 18 септември 2005 г. Инициативен комитет, в който влизат известни спортисти, лекари, издатели, издига кандидатурата му за кмет на София на частичните местни избори на 29 октомври 2005 г. Избран е на втория тур на 5 ноември 2005 г. с 68,5 процента, а на 10 ноември 2005 г. полага клетва. Преизбран е за нов мандат на местните избори на 28 октомври 2007 г. с 53,58 процента, а кандидатурата му е издигната от партия ГЕРБ. !

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - Цветан Генчев Цветанов. Роден е на 8 април 1965 г. в София. Завършва Националната спортна академия и право в УНСС. От 1987 г. работи в системата на МВР. От 2001 г. до 14 септември 2005 г. е оперативен помощник на главния секретар на МВР Бойко Борисов и ръководител на сектор "Ръководство в МВР". След изборите за местни органи на властта през октомври 2005 г. е заместник-кмет на София по "Координация, контрол, обществен ред и сигурност" /ноември 2005 - 1 декември 2006/. От 3 декември 2006 г. е председател на партия ГЕРБ с неформален лидер Бойко Борисов - кмет на София. На парламентарните избори на 5 юли 2009 г. е избран за мажоритарен депутат от партия ГЕРБ - Велико Търново. В 41-ото Народно събрание е председател на ПГ на ГЕРБ.

Вицепремиер и министър на финансите - Симеон Дянков. Роден е на 13 юли 1970 г. в София. Учи международни икономически отношения в УНСС, във виенски университет и в университет в Берлин. През 1991 г. заминава за САЩ, където в университета "Питсбърг" защитава докторантура по международни търговски и финансови отношения. Доктор е по икономика от Мичиганския университет. От 1995 г. работи за Световната банка, където в момента е главен икономист по финанси и частно дело. От пролетта на 2009 г. ръководи групата на Световната банка за антикризисни политики. Директор е на научен център в Харвард.

Министър на образованието, младежта и науката - Йорданка Асенова Фандъкова. Родена е на 12 април 1962 г. в Самоков. Завършва руска филология в СУ "Св. Климент Охридски", специализира мениджмънт в образованието по проект на Министерството на образованието и науката в "Гьоте институт" и Културком такт - Австрия. От 1998 до 2005 г. е директор на 73-о СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик". От декември 2005 г. е заместник-кмет в Столична община по култура, образование, спорт и превенция на зависимости. От април 2009 г. е председател на сдружение "Граждани за европейско развитие на България". На парламентарните избори за 41-о Народно събрание, произведени на 5 юли 2009 г., е избрана за депутат от партия ГЕРБ в 24 МИР - София.

Министър на земеделието и храните - Мирослав Христофоров Найденов. Роден е на 14 декември 1968 г. Завършва Института по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Специализирал е "Ветеринарна медицина" в Тракийски университет - Стара Загора и в Берн - Швейцария. През 2008 г. завършва курс по програмата за политически лидери в Държавния департамент - САЩ. Бил е директор на Районна ветеринарномедицинска служба - Враца (2002-2004). Главен секретар на Национална ветеринарномедицинска служба (юли 2005 - октомври 2006), директор на Общинско предприятие "Екоравновесие", председател на сдружение "Гилдия на частно практикуващите ветеринарни лекари във врачанска област", заместник-председател на сдружение "Българска социация на ветеринарните лекари за дребни животни". Председател на Експертната комисия по земеделие и гори на ПП ГЕРБ. На изборите за 41-о Народно събрание, произведени на 5 юли 2009 г., е избран за депутат от партия "ГЕРБ" - Враца. Владее френски, руски и английски. Женен, с две деца.

Министър на околната среда и водите - Нона Караджова. Тя е на 39 години. Била е директор на дирекция "Стратегия, евроинтеграция и международна дейност" в Министерството на околната среда по време на правителствата на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. Участвала е активно в преговорите с Европейски съюз по предприсъединителна глава "Околна среда". Работила е в сферата на екологията като консултант.

Министър на културата - Вежди Летиф Рашидов. Роден е на 14 декември 1951 г. в Димитровград. Завършва Държавната художествена академия в София - специалност скулптура. Ученик е на проф. Димитър Даскалов. През 1994 г., след 37 изложби в чужбина, открива първата си самостоятелна изложба в България. Вежди Рашидов е автор на идеята за паметник с ключа на София. Негова изработка са статуетките за призовете "Сирак Скитник" на Българското национално радио, "Златна роза" на фестивала на българския филм във Варна, приза "Полицай на годината" на Министерството на вътрешните работи. Обявен е за почетен гражданин на Армения, а в България - на Кърджали, Мадан и Дулово. Народен художник е на Турция. Бил е член на обществения Съвет по култура при президента Петър Стоянов, общински съветник в Столичния общински съвет от гражданско движение "Св. Георги Софийски", член на Съвета по духовно развитие към президента Георги Първанов. На изборите за 41-о Народно събрание на 5 юли 2009 г. е избран за депутат от партия ГЕРБ в Кърджали.

Министър на правосъдието - Маргарита Стефанова Попова. Родена е на 15 май 1956 г. Завършва българска филология и право в СУ "Св. Климент Охридски". Кариерата й на прокурор започва през 1990 г. като младши прокурор на Пирдоп. През 1991 г. става районен прокурор на Своге. От 1996 г. до 16 юни 2004 г. ръководи Софийска окръжна прокуратура. След това продължава да работи като прокурор в Софийска окръжна прокуратура. През юни 2006 г. главният прокурор Борис Велчев я привлича в екипа си. На 21 септември 2006 г. със заповед на Борис Велчев е определена да изпълнява функциите на говорител на главния прокурор. През септември 2008 г. оглавява създаденото тогава спецзвено във Върховната касационна прокуратура за борба със злоупотребите с пари от европейските фондове.

Министър на отбраната - Николай Евтимов Младенов. Роден е на 5 май 1972 г. в София. Завършва "Международни отношения" в Университета за национално и световно стопанство и магистратура по "Международни отношения" в "Кралския колеж" - Лондон.
Програмен директор на фондация "Отворено общество" - София /1996-1998/. Програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка /1998-1999/. От 2005 г. до 2007 г. работи
като консултант на Световната банка. През 2006 г . е съветник към комисиите по отбрана и външна политика на Иракския парламент. На 12 март 2002 г. е избран за член на НИС на СДС. От 26 март 2002 г. до 22 февруари 2004 г. е говорител на партията, а от 22 февруари 2004 г. и заместник-председател на СДС. На 16 август 2005 г. подава оставка пред Националния съвет на партията. На първите за България избори за членове на Европейски парламент на 20 май 2007 г. Николай Младенов е избран за депутат от партия ГЕРБ.

Министър на труда и социалната политика - Тотю Младенов Младенов. Роден е на 19 юни 1964 г. във Враца. Завършва специалност "Водоснабдяване и канализация" във Висшия институт по архитектура и строителство. Специализирал е в САЩ, Германия, Франция, Белгия и др. в областта на осигуряването, квалификацията и преквалификацията. Бил е конфедерален секретар на КТ "Подкрепа"по информационната политика, по социалната политика, педседател на Надзорния съвет на Националната служба по заетостта, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" към Министерството на труда и социалната политика. На местните избори на 4 ноември 2007 г. е избран за кмет на община Враца, издигнат от партия ГЕРБ.

Министър на здравеопазването - д-р Божидар Михайлов Нанев. Роден е на 19 януари 1963 г. в Димитровград. Специалист е по обща, гръдна и детска хирургия. Работи в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Марина" - Варна. Хоноруван асистент е по детска хирургия към Катедрата по обща и оперативна хирургия, анестезиология и интензивно лечение към Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна. От 2008 г. е председател на "Районна колегия на БЛС" - Варна, а от 10 януари 2009 г. е председател на Български лекарски съюз.

Министър на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Димитров Трайков. Роден е на 19 април 1970 г. Прокурист е на "ЕВН България Топлофикация" - ЕАД и на "ЕВН България Електроразпределение" - АД.

Министър на регионалното развитие - Росен Асенов Плевнелиев. Роден е на 14 май 1964 г. в Гоце Делчев. Завършва ВМЕИ - София. През 1990 г. основава "Ирис Интернешънъл" - първата Българска строителна компания, която придобива сертификат ISO 9001. От 1991 до 1998 г. работи в Германия като съсобственик на строителна фирма, която става подизпълнител на германската "Lindner". От 1998 г. Плевнелиев е основател и управител на компаниите от групата "Lindner Bulgaria" ЕООД. Член е на Борда на директорите на КРИБ и управител на "Бизнес парк София".

Министър на транспорта, информационните технологи и съобщенията - Александър Цветков. Роден е на 26 август 1967 г. в Плевен. Завършил е магистратури по "Международни икономически отношение" в УНСС и по "Транспортно строителство" във ВИАС. Бил е заместник-началник на управление в Главно управление "Пътища", началник на отдел в изпълнителна агенция "Пътища", директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" в Столичната община. От септември 2008 г. е заместник-кмет на Столичната община по транспорт и транспортни комуникации.

Министър на външните работи - Румяна Русева Желева. Родена е на 18 април 1969 г. Завършва "Социална педагогика" в СУ "Св. Кл. Охридски". През 2005 г. започва работа като научен сътрудник I степен работи в Института по социология при БАН, Секция "Социология на труда и социална политика" в БАН. Доктор по социология (PhD) - Otto-von-Guericke Universitat, Германия. От 2007 г. е гост-професор по European Studies Университет Магдебург, Германия. На първите избори в България за членове на Европейския парламент Румяна Желева е избрана за депутат, издигнат от партия ГЕРБ. На следващите избори за членове на Европейския парламент Желева отново е избрана за член на парламента.

Министър на физическото възпитание и спорта - Свилен Емилов Нейков. Роден е на 14 декември 1964 г. във Варна. През 1990 г. завършва Националната спортна академия. Работи като главен асистент в Националната спорта академия. Ръководи упражнения по "Основи на спортната тренировка на студенти, участва в спортно-педагогически практики и треньорски семинари. Многократен шампион на България и Балканите по гребане, финалист на Световните първенства през 1989 г. и 1990 г., студентски световен шампион на Универсиада 1989 г. в Дунсбург, Германия. Женен за олимпийската и световна шампионка Румяна Нейкова. Обявен е за треньор номер едно на България за 2008 година.

Информацията е на БТА
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    24 юли 2009   09:54      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS