Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Привикват журналисти от вестник Галерия в ДАНС относно корупцията в правителството на Сергей Станишев

Пред журналисти Патрашкова предположи, че извикването й в ДАНС е свързано с доклада за корупция сред бивши министри, части от който вестникът публикува.
Тя обясни, че той е бил получен в пощенската кутия на зам.-главния редактор на вестника Явор Дачков, записан на електронен носител - флаш памет.За доклада на ДАНС първи съобщи Алексей Петров. В края на миналата седмица Бойко Борисов каза, че му е бил предаден от Зоя Димитрова.Явор Дачков, който дойде пред ДАНС с колегите си Димитрова и Патрашкова, но не бе допуснат в сградата, каза, че не се притеснява, че е изнесена класифицирана информация.
"Корупцията не е класифицирана информация. Когато става дума за корупция на министри от правителството на Сергей Станишев, никой не би трябвало да се притеснява, че това се оповестява", отбеляза Дачков.
"Дадохме обясненията, за това, което искаха да разберат - какъв е източникът ни и откъде сме получили този отчет. Разбира се това не беше казано", каза на излизане от ДАНС Зоя Димитрова. Тя допълни, че естествено журналистите никога не издават източниците си на информация.
Зоя Димитрова каза, че има постановление на прокурор Емил Галипонов за изтичането на поверителна информация от ДАНС.Нямаше нито вода, нито кафе, но за сметка на това имаше коректно отношение от страна на бившите ми колеги от ДАНС, каза Димитрова в отговор на журналистически въпрос.Тя отбеляза още, че тя и колегите й са направили всичко възможно докладът да попадне директно в ръцете на премиера и на главния прокурор, на Иван Костов и на Яне Янев, така че да не бъде разгласявана информацията в него, която се смята за поверителна, но се изкушили да публикуват част от нея, свързана с противодействие на корупцията, която е от силен обществен интерес.Смятам, че има голям пропуск в комуникацията между ДАНС и институциите на държавата, защото вие знаете, че дълго време се твърдеше, че такъв доклад не съществува, коментира Димитрова.Тя обясни още, че че става въпрос за шестмесечния отчет на ДАНС, в който, по думите й, има и глава "Противодействие на корупцията", която е най-интересна за журналистите и за хората.Зоя Димитрова каза, че е задала въпроса коя точно е класифицираната информация, която вестникът е публикувал, но по думите й не й е било отговорено. Според Димитрова във вестника няма публикувана класифицирана информация.
http://www.vesti.bg/

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    20 октомври 2009   22:02


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS