Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Близка фирма до Надин регистрирана преди месец купува Кремиковци

Близка фирма до Надин регистрирана преди месец купува Кремиковци

25-годишният Лъчезар Варнаджиев купува металургичния комбинат “Кремиковци”. Той е управител и едноличен собственик на “Елтрейд къмпани” ЕООД, регистрирано в София преди по-малко от месец, с капитал от 20 000 лв.


Младият бизнесмен бе единствен участник в четвъртия публичен търг за фалиралия комбинат, обявен от синдика Цветан Банков. Варнаджиев спечели с цена от 316 млн. лв. и до 18 април трябва да внесе парите. “Елтрейд къмпани” ще получи огромни активи - заводи, складове и халета, машини и съоръжения на площ от 7755 декара.


Варнаджиев отказа да сподели плановете си: “Ще дам пресконференция, когато сделката приключи”.


25-годишният Лъчезар Варнаджиев, управител и едноличен собственик на неизвестната досега фирма “Елтрейд къмпани”, е на път да стане собственик на “Кремиковци”. Младият бизнесмен бе единствен участник в публичния търг за активите на фалиралия комбинат и спечели с цена от 316 млн. лв. Сега остава най-трудната част - до 18 април да внесе парите.


Изтупан в елегантен сив костюм с вратовръзка на точки, Варнаджиев пристигна в компанията на двама партньори 20 минути след старта на търга и представи документ за актуалното състояние на фирмата. От него се разбра, че “Елтрейд къмпани” е регистрината на 15 март т. г. Представена бе и тапия, която доказва, че е внесен депозит за участие в наддаването от 31,6 млн. лв. по сметката на синдика Цветан Банков в Българската банка за развитие.


“Да предложим на хората кафе или чай, те не са от Шумен”, пошегува се Банков, напомняйки за цирка от предишния търг, когато в ролята на купувач се яви бившият шуменски преподавател по научен комунизъм Жоро Манчев. Той предложи цена от 396 млн. лв., но не внесе депозит.


Купувачите отказаха поканата за кафе, но напрежението си каза думата. В оставащите 40 минути до края на наддаването изпиха по литър кремиковска минерална вода. Отдъхнаха си чак в 14 ч, когато Цветан Банков обяви финала на четвъртия рунд за комбината. Той обаче подчерта, че Лъчезар Варнаджиев ще бъде обявен за собственик, като сумата от 316 млн. лв. бъде платена изцяло и Софийски градски съд излезе с постановление.


“Нека платим, тогава ще черпим”, обясни консултантът на “Елтрейд къмпани” Любомир Тодоров. Рано е да се говори за бъдещи планове, подчерта Тодоров, но се похвали, че току-що е разговарял по телефона с екоминистърката Нона Караджова. Тя обещала МОСВ да съдейства за провеждане на екологичните процедури за възстановяването на комбината. Тодоров е шеф на организацията за рециклиране на излязло от употреба електрическо оборудване “Екобултех”, свързана с фирма “Надин”. Той обаче отрече за връзка с “Надин”. “Да не би само едно куче да се казва Шаро”, пошегува се Тодоров. А и има ли значение кой откъде е?” Разказа обаче, че родителите му са работили в “Кремиковци” и целият живот на семейството е бил свързан с комбината.


За Любомир Тодоров има данни, че е свързан със собствениците на Първа инвестиционна банка. Преди няколко години той беше шеф на фирмата, която купи къщата на Яблански на пъпа на София. Реални собственици на имота са двамата основни акционери в банката.


Малко се знае за купувача Лъчезар Варнаджиев. “Ще коментирам, когато сделката приключи”, отсече той на излизане от административната сграда. Предметът на дейност на фирмата му е търговия с черни и цветни метали. Според работещи в бранша Варнаджиев е бивш служител на “Надин”. В “Автоекобул”, организация за рециклиране на стари коли, работи и третият присъствал на търга - Симеон Стоянов. Той фигурира като собственик на “Екобултех” и в управата на “Надин металс” и “София ленд”.


Вестник труд


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     13 април 2011   01:21


  12 август 2015 21:32   |   horny   |     |  
ieGvXA http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
  17 септември 2011 17:11   |   fkowhn   |     |  
qzRQNx , [url=http://pvlnoayedxak.com/]pvlnoayedxak[/url], [link=http://ntncpxgkpsew.com/]ntncpxgkpsew[/link], http://lexmvcoeudfv.com/
  15 септември 2011 15:52   |   zuhnte   |     |  
UdpDCZ , [url=http://vafihafacegc.com/]vafihafacegc[/url], [link=http://ucjngqncrlzf.com/]ucjngqncrlzf[/link], http://appkwstyiqoy.com/
  14 септември 2011 19:44   |   Deliverance   |     |  
Cool! That"s a clever way of loonkig at it!


Още за Обучение & Кариери:
Шафранът – „божественото цвете“ на парфюмерията
На гребена на вълната с REFAN
Лайфспорт магазин организира Благотворителен търг в подкрепа на Футбол клуб
Предизвикателната Ванеса e Мис Монокини
Силвия Юрукова на корицата на BG ФУТБОЛ&LIFE

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS