Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Мъж на годината 2008

Пламен Константинов

В годината, в която Пламен Константинов не успя да се представи на Олимпиадата в Пекин така, както искаше, българите го избраха за "Мъж на годината". На сайта manoftheyear.bg за него гласуваха 8936 души. Победата в конкурса е едно от най-хубавите неща, случили се на волейболиста ни през 2008. Титлата за Гибона идва след "тестостероновия скандал", петото място на националите ни на Олимпиадата, след златото от гръцкото първенство и Суперкупата на страната, спечелена с екипа на "Ираклис". Константинов е част от солунския тим втори пореден сезон.
Как приемаш отличието "Мъж на годината"?
В интерес на истината малко съм изненадан. До последно мислих, че ще победи Митко Бербатов. Явно последните негативни резултати на националния ни отбор по футбол са изиграли някаква роля, поне аз така си мисля. Но за мен, като признание, за имидж, престиж, това отличие е нещо много хубаво. Тази е една от най-ценните ми награди. В интерес на истината щях да се зарадвам повече, ако това признание беше дошло миналата година, тогава щях да го оценя по друг начин. Тогава хората щяха да гласуват за това, което съм направил на игрището. Тази година борбата ми беше много повече извън него.
Как оценяваш това, което ти се случи през 2008?
Тази година е много противоречива, не само за мен, но и за волейбола ни. Някои хора определят като успешно класирането ни на пето място на Олимпиадата, но ние си знаем, че имахме сили за повече. Това не може да не ни носи някакво разочарование и тъга. Тази година ме върна към реалността, отрезви ме. Като че ли в последните две-три години живеехме в някакъв сън. Всички беше розово, прекрасно, проблемите бяха по-малко, да не кажа, че почти нямаше такива, имахме късмет. И изведнъж нещата се обърнаха на 180 градуса. Нищо не се получаваше.

Колкото до това, което се случи с мен – в такива моменти човек вижда кои са истинските му приятели. Вижда и прикритите до момента физиономии, които винаги ти се усмихват, поддържат те, но в един критичен момент показват същността си.
Месец август и Олимпиадата в Пекин бяха ли сериозно изпитание за теб?
Да, бяха сериозно изпитание, едно от най-сериозните в живота ми, много неща бяха поставени на карта. Равносметката ми е, че човек може да разчита единствено и само на себе си. В такива моменти трябва да проявяваш характер, да не мислиш за това какво е станало, а за това как нещата могат да се оправят. Да гледаш напред, колкото и да ти тежи. Ако си слаб характер, ще те потопят!
Дали пък повечето тестостерон не те направи Мъж на годината?
Хе-хе, може и това да е, за съжаление. Би било по-добре някой медал да ме беше направил Мъж на годината, а не скандалът около мен и начинът, по който всичко се случи. Това е едно от нещата, за които наистина съжалявам. Защото аз не съм привърженик на максимата: "Каквато и да е реклама, все е добра".
Ти за кого би гласувал за Мъж на годината?
Моят фаворит беше Даниел Вълчев. Мисля, че е една положителна личност, един успешен министър, който работи за това каква да бъде България утре. Независимо от многото негативизъм, който се трупа върху политиката и политиците, аз мисля, че няма нищо по-хубаво от това да видиш един светъл лъч точно в най-критикуваната сфера. А за мен той е такъв.
*Автор на интервюто: Инес Павлова, "Гонг"

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     10 ноември 2008   16:19
  19 юли 2014 05:51   |   crorkservice   |     |  
I0w9gz wow, awesome article post.Thanks Again. Really Cool.


Още за Спорт & Тото:
ЕВРОФУТБОЛ ОТПИСА ЛИТЕКС И ЦСКА ЗА ЛИГА ЕВРОПА
Уговарянето на мачове признато за престъпление в Наказателния кодекс
ЕВРОФУТБОЛ: ЛИТЕКС И ЛОКОМОТИВ СФ СА ФАВОРИТИ В РЕВАНШИТЕ ИМ В ЕВРОПА
ЕВРОФУТБОЛ :ЛИТЕКС И ЛОКО СОФИЯ ФАВОРИТИ В ПОДГОРИЦА И СКОПИЕ
Бият дузпи срещу мажоретките на Еврофутбол

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS