Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

ММА федерацията отговори на нападките на Любен Джубрилов

ММА федерацията отговори на нападките на Любен Джубрилов

В отговор на изказването на Президента на БФММА Любен Джубрилов относно нивото на дисциплината ММА в България, ръководството на Българската федерация по Смесени Бойни Изкуства използва правото си на реплика със следното изявление:„ От „Българската Федерация по Смесени Бойни Изкуства” считаме, че е нужно първо публиката да получи информираност за действащите организации в България, развиващи и популялизиращи спорта. Първата Федерация по ММА в България е създадена през 2006г. и се нарича „Shooto”. Неин основател е именно Любомир Геджев и за основаването й е получил официалните права от  световната „Shooto Association”. През 2008г. Христо Христов и Любомир Геджев обедининяват усилия и създават Българската Федерация по Смесени Бойни Изкуства и спортен клуб “Real Pain’ за професионална подготовка по ММА на състезатели. „БФММА” е федерация по ММА с оновател  Любен Джубрилов. Официални данни за годината на основаването й липсват в медийното пространство. И двете федерации развиват спортна дейност, организирайки аматьорски състезания по ММА и професионални турнири.Относно твърдението, че Любомир Геджев уронва престижа на българския спорт, промотирайки мнението, че нивото на ММА е ниско, бихме искали да уведомим за следното.Любомит Геджев в качеството си на популярен български състезател, треньор, международен съдия и промоутър на турнири,  многократно е бил канен в множество телевизионни продукции и е бил интервюиран от водещи български медии, но никога не е правил подобно изказване. Единственото изявление, правено по темата е, че: „ ... спортът ММА се развива, но нивото му в никакъв случай не е на световна величина...”.От Българската Федерация по Смесени Бойни Изкуства следваме действия, които са единствено в  посока на популяризирането на спорта в България и развитието на състезателите ни. Считаме, че изявления, чиято цел е дискреминирането на конкурентна дейност биха могли да се тълкуват като нелоялна конкуренция.Дейност, която би се тълкувала като неспортменско поведение...Факт, който е недопустим за характера на един боец... Именно заради това ние винаги сме приемали с безразличие, действията насочени срещу нашата дейност. А такива за съжаление не липсват. Броени дни преди датата на събитието “Rising Force” няколко от участниците са получили обаждания от служител на БФММА, в които им е било обяснено,че участвайки в състезанията, организирани Българската Федерация по Смесени Бойни Изкуства с Президент Христо Христов, те си подписват „забраната” за участие в събитията от веригата „Max Fight” организирани именно от БФММА.


 


Действията на ръководството на БФММА показват как идеологията на организацията им не е свързана с развитието на спорта и подпомагането на спортистите занимаващи се с него, а по скоро със стремежа им да се надпреварват в посока на ограничаване на състезателите в тяхното развитие. Правото и възможноста на избор в участие на различни турнири единствено може да подпомогне на спортистите да добият по голям опит и да натрупат познания. Подходът на БФММА не е стремеж към постигане на висок професионализъм и развитие в конкурентна среда, а стремеж да се съботира конкуренцията.


 


В отговор на тези нелоялни, не само към Българската федерация по Смесени Бойни Изкуства, но и към спорта и спортистите действия, ние обявяваваме,  че твърдо заставаме в подкрепа на състезателите, избрали да участват на събитията от веригата „Real Pain Challenge”. Всички състезатели ще получат съдействие за своето професионално развитие както в България, така и в световен мащаб.


 


Ето цитирана позицията на Любомир Геджев по казуса: „Като състезател и организатор аз много добре разбирам от какво имат нужда нашите бойци. Всеки един от участниците е наясно с всички детайли по предстоящият му мач 40 дена преди самото събитие. Те получават пълна информация за техния противник, правилника, категорията, тяхното заплащане, както и по какъв начин могат да търсят правата си ако не са удовлетворени с нещо. Когато една организация не е в състояние да подсигури сигурно участие в няколко турнира през годината, както и финансово да удовлетвори един състезател изцяло, то ограничаването му да се състезава другаде, ако има такъв шанс е напълно безмислено за организацията, и абсолютно нечестно към спортиста. Важно е да се знае, че организациите които задължават с договор даден състезател да участва единствено на събития, реализирани от дадената организация, са в състояние да платят на състезателя големи суми като по този начин той е напълно подсигурен финансово. България е далеч от този етап в развитието на ММА. Ние от клуб “Real Pain” ще подкрепяме участниците на нашите евенти, и ще им подсигуряваме участия на престижни събития извън България, и в никакав случай не бихме попречили на някой от тях да се състезава в друга организация дори тази на БФММА. Спортистите трябва да имат възможност да се състезават, това би повдигнало нивото на уменията и качествата им, а не затварянето им в един кръг.”


 


В заключение бихме искали да добавим, че оставаме на разположение на поканите на всички медии, желаещи да организарат дебат по темата между Любен Джубрилов и Любомир Геджев. ”


 


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    17 март 2011   01:19      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Бойни спортове:
Пресконференция и кантар преди ММА състезанието Be Strong
Анн-Джи за втори пореден път спечели титла за България
Кубрат Пулев гледа към световната титла на Кличко
Александър Александров с купа Странджа
Резултати на българските представители в първия ден на Странджа

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS