Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Благотворително представление без алкохол и цигарен дим

Благотворително представление без алкохол и цигарен дим

Събитието се организира от Waye World Alliance for Youth Empowerment Bulgaria и фондация „Изкуството да живееш", съобщава ПРофайл.Мястото е  Зала "Христо Ботев", с начален час 3 юни 2011, 19:00


 Концепцията на събитието е да събере и обедини хора от различни култури, да покаже, че хората по света не са различни и могат да се забавляват без алкохол, цигарен дим и наркотици. Заедно те ще празнуват културното разнообразие с различни видове песни, танци и изящни изкуства, защото творчеството е онова, което обединява.


 През тази вечер изкуството ще бъде без граници - от спиращи дъха индийски танци през брейк денс, класически и модерен балет, хип-хоп, салса, български народни танци  до джаз и оперно пеене. Всеки един от присъстващите ще може да се наслади и на разтърсващи DJ сетове. Същевременно талантливи художници ще рисуват на сцената на живо.


    И след всички силни емоции, зрителите ще имат възможност да презаредят силите си не с алкохол, цигари или наркотици, а със забавна йога и кратка медитация. Да, йога може да бъда и забавна.


  Представлението ще разчупи леда между културите с музика, танци, изящни изкуства и йога. Чрез тях ние можем да се почувстваме едно цяло и да наситим ежедневието си  с мир и любов. Освен посланието за разбирателство, толерантност и хармония между културите One We Are има и друга мисия - да помогне на 70 младежа от Възпитателно училище - интернат „Ангел Узунов" в град Ракитово да участват  в програмата YES!+. YES!+ е ефективна образователна програма на фондация „Изкуството да живееш” за подсилване и активиране  на младежта. Тя се провежда в редица реномирани университети в САЩ и Индия. One We Are е благотворително представление за набиране на необходимите средства за провеждането на програмата YES!+. One We Are е само една от инициативите на фондацията за набиране на средства, с които да подкрепи преподавателите и учениците от ВУИ „Ангел Узунов”.


 


     Фондация "Изкуството да живееш" е международна образователна и хуманитарна организация със специален консултативен статут към ООН и сътрудничеща си със Световната здравна организация и УНИСЕФ,допълват от ПРофайл. Фондацията е най-голямата доброволческа организация в света с дейност в над 150 държави  и е достигнала до над 60 милиона души по света.


 Финалният списък на потвърдилите участници:


1. Фолклорен ансамбъл Зорница
2. Автентичен гайдар с  чанове
3. Формация Раджуника за арабски и индийски танци
4. Марина Драгомирецкая - джаз певица /сестра на Део/
5. Sleepwalkingz + dj Roosee
6. Салса клуб към Монтфиз
7. Sam the Man - beatbox
8. Възпитаници на Националното Хореографско училище
9. Възпитаници на Националната Художествена Академия
10.Рок (Стефан Денис Павлов)
11.Beatbox – Samm the Man
12.DJ Artone
13.DJ Steve L

Водещ на събитието ще бъде Алекс Кавалджиев от Мад Тв.
Партито е благотворително. Всички събрани средства отиват във Възпитателното училище в Ракитово. Ние сме едно и с тях, въпреки че те нямат нашите възможности.
Идеята на събитието е младите хора да се обединят около различните видове изкуство, да се забавляват много една вечер без алкохол и наркотици.


 Виновникът и организатор: 


Индиецът


Авинаш Тику, преподавател на младежки програми YES!+


 


Авинаш е дипломиран инженер, завършил в Мумбайския Университет, той сам по себе си е институция. Изявен спортист, той е водил като капитан университетските си отбори по баскетбол и крикет. След като завършва образованието си и успешно взема изпитите си за курс по мениджмънт, той решава да поеме в съвсем различна посока. Тогава той става част от „Изкуството да живееш”.   “Предпочитам да направлявам умове пред това да управлявам компании и в момента, в който го осъзнах се впуснах в това много интересно пътуване и от тогава не съм поглеждал назад”.


Като преподавател на програмата YES!+, той е вдъхновил хиляди младежи и ги е научил да живеят по един нов начин, организирайки различни иновативни инициативи. Програмата YES!+ учи младежите как да елиминират стреса и да подсигурят успех в живота си. Един от най-изявените му ученици е Сайна Наивал, номер 2 по бадминтон в света, както и нейните съотборнички от индийския национален отбор по бадминтон.


Авинаш пътува из цяла Индия и провежда YES!+ семинари в утвърдени институции като IIM Калкута (един от най-добрите университети за мениджмънт в света), IMT Газиабад, IIT Делхи и други.  По време на своите пътувания той допринася за това младежите да се вдъхновят да се превърнат в „промяната, която искат да виждат в света”. Много от младежите, които са били на негов курс споделят, че животът им се е променил и се е превърнал в невероятно приключение.


 


 На 1 март 2009 година, Авинаш вдъхновява хиляди младежи да участват в демонстрация в Делхи срещу тероризма и корупцията и да се противопоставят на тези негативни явления, които осакатяват нашето общество.


 


Той е освен това невероятен разказвач и неговите доброволци и ученици с нетърпение очакват очакват с нетърпение неговите истории. Изявява се и като разказвач в едно представление, част от „Бакти” концертите на „Изкуството да живееш”, които се провеждат из цяла Индия.


 


Авинаш е един от основните организатори на проекта „Моят Делхи, моята Ямуна”, в който около 10 000 младежа от различни касти и религии участват в почистването на река Ямуна.


 


Неговата работа обаче не се ограничава само с младежите. Авинаш е провеждал програми за освобождаване от стрес за офицери от армията и затворници от затвора Тихар ( най-големият затвор в Индия), където е помогнал на хиляди да  излязат от порочния кръг на насилието.


 


Авинаш продължава да върши своята работа, спомагайки възстановяването на човешките ценности и създаването на общество без стрес и насилие в родния му Кашмир.


 


Успехът му го е превърнал в един от най-известните учители на „Изкуството да живееш”.


 


Авинаш е в България от няколко месеца и вече е провел множество безплатни семинари „Усмихни се! Зареди се!”, включително в препълнената аула на СУ „Свети Климент Охридски”. Програмата  „Усмихни се! Зареди се!” е въведение в основите на YES!+, която учи младежите как да елиминират стреса, как да бъдат по-успешни в следването си и в живота, как да учат по-ефективно и как да се справят със съмненията и негативните емоции.  YES!+ дава на младите хора нещо ново и различно, което не се преподава нито в университета, нито у дома. Днес младежите са подложени на голям стрес и предизвикателства, навсякъде се изисква от тях да бъдат самоуверенени, по-спокойни, по-положителни, но никъде не се преподава как да постигнат това. Затова фондация „Изкуството да живееш” създава програма, която ги учи как да се концентрират, да бъдат по-положителни,по-самоуверени. Това става чрез практични упражненения за ума, за тялото, за емоциите.


 


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    01 юни 2011   15:46      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Свят,спорт и life:
Снежните кралици на Playboy вдигнаха градусите в Пловдив и Варна
Михаела Тодорова е Playmate 2019
Плеймейтка в интимна авантюра с фитнес инструктор от Белгия
Янита: Фенка на Левски гледа към короната на Playmate Of The Year 2019 и политиката
Красива шампионка стана Мис REFAN

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS