Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Сезонът в NBA е пред пълна отмяна

Спорът между Асоциацията на баскетболистите и Лигата отива в съда

Сезонът в NBA е пред пълна отмяна

Състезателният сезон в Националната баскетболна асоциация NBA е все по-близо до първата пълна отмяна в историята. Това стана, след като баскетболистите отхвърлиха последното предложение на Лигата и заплашиха да изпратят казуса във федерален съд. В резултат на провала на преговорите за нов колективен трудов договор, профсъюзът на баскетболистите се разпадна. При този окончателен край на преговорите и нарастваща възможност за съдебни битки, сезонът в NBA по всяка вероятност изобщо няма да започне. След разпускането на профсъюза играчите ще се обединят в търговска асоциация, която се очаква да има правата да преговаря с някои ограничения. Изпълнителният директор на профсъюза Били Хънтър ще оглави тази асоциация. За да се постигне нов колективен трудов договор, ще трябва профсъюзът да възстанови дейността си.


Всички са готови да започнат антитръст дело срещу NBA. Това е най-добрият начин, по който играчите могат да си получат заслуженото“, заяви изпълнителният директор на Асоциацията на баскетболистите Били Хънтър. Антитръст делото може да се повдигне, когато участници с доминиращо положение на пазара злоупотребяват с властта си. Комисионерът на Лигата Дейвид Стърн пък определи това решение като „трагедия“. „Изглежда, че сезонът наистина ще пропадне. Всичко е един голям театър. Баскетболистите ни изнудват и се опитват да сплашат собствениците. Няма как да им се получи“, заяви Дейвид Стърн.


В началото на месец декември, ще се гледа делото, в което Лигата оспорва легалността на предизвикания от баскетболистите локаут. По всяка вероятност обаче, съдът все още няма да се намесва в баскетболните дела.


Основната причина за пропадане на преговорите е неразбирателството между баскетболистите и собствениците за разпределението на приходите в спорта. Последното предложение на Лигата беше за получаване на приходи между 49% и 51%. Състезателите обаче държат да получават 52.5% от приходите и не са готови на никакъв компромис.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Дашо Добрев
    16 ноември 2011   11:40      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Свят,спорт и life:
Снежните кралици на Playboy вдигнаха градусите в Пловдив и Варна
Михаела Тодорова е Playmate 2019
Плеймейтка в интимна авантюра с фитнес инструктор от Белгия
Янита: Фенка на Левски гледа към короната на Playmate Of The Year 2019 и политиката
Красива шампионка стана Мис REFAN

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS