Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Общинска комисия прие исканите от Спартак промени за концесията на „Тодор Диев”

Комисията по Младежта и спорта към консултативния съвет при кмета одобри предлаганите от ПФК Спартак промени в концесионния договор на стадион „Тодор Диев”. „Нашето проучване показва, че най-вероятният кандидат за стартиране на този процес (концесията или отдаването под наем) е този за стадион "Спартак". За разлика от случаите със стадионите "Ботев" и "Локомотив" тук кандидатът е единствен, при това дългогодишно инвестиращ в самия клуб. Тук бихме определили проблемите като технически. Препоръчваме в оперативен порядък чрез преговори тези спорни проблеми да се решат. Този случай е уместен за стартиране изобщо отдаването на стадионите в нашия град. Работната група приема, че стартирането със стадион "Спартак" е уместно поради характеристиките на потенциалните концесионери. А именно: демонстриран дългосрочен интерес към футбола; финансов ангажимент и самостоятелност; липса на фрапантни конфликти с общинския и публичен интерес и други”, се казва в документите, подготвени от комисията с председател Александър Линков. Комисията бе впечатбена и от инвестиционните намерения, заявени от собствениците на Спартак, за изграждане на спортна база в кв. Коматево. „Предложението на Крум Мандуров и Георги Колев е навременно. Комисията вижда в неговата реализация само положителни аспекти - Уникален проект за целия Южен Централен район, посветен на подготовката на бъдещето на пловдивския футбол, липсва елемент на комерсиализация, предполага благоустрояване на един значителен урбанизиран район, очаква се значителен социален ефект, дава пример за елегантна връзка между компактния град и квартал "Коматево". Комисията счита, че това е най-подходящият случай, при който Общината само ще спечели от отдаването на този обект”, смятат от комисията.
Новината за положителното развитие на нещата потвърди и зам. кметът Георги Шопов на пресконференция днес. „Нещата отиват към разрешаване. Ще бъде променена големината на парцела”, каза Шопов (на снимката).
Няколко дни по-рано управата на Спартак внесе в общината предложение, писмо от БФС, подписано от президента Боби Михайлов, и правилник на УЕФА. С тях бе доказано, че с новите изисквания на УЕФА, ФИФА и БФС за лицензиране на спортните съоръжение, е наложителна промяна на концесионния договор, касаещ площта на обекта. Остава промените да минат през сесия на Общински съвет.

източник:spartakpd.info
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     11 декември 2008   15:44

      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS