Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Близък до Маджо купи Спартак.При Славков нищо не се губи и при ново наименование.

Сделката Иван Динов е заради имотите прилежащи около стадион Спартак

Иван Динов и Живко Великов вече притежават по документи по 50 % от "Спартак" (Вн)! Собствениците на ПФК "Спартак" АД поискали 5 милиона лева за акциите на клуба. Гриша Ганчев обаче дал само 1,5 милиона. Днес Иван Динов, който купи новия автобус на клуба през 2006 г бе във Варна за да купи 66 % от"Спортен комплекс Спартак" АД, който пък е собственик на 89 % от ПФК "Спартак".Тези 66 % досега бяха на Иван Славков. Той продаде фирмата си "Барет" на "Инфрастройпроект" със собственик - Петромир Кънев. Цената бе 5000 лева, както е по регистрация - 100 дяла по 50 лева. За да вземе Иван Динов 66-те % трябва Петромир Кънев да му ги даде?Динов все още е в управителния съвет на ПФК "Спартак". Той е човек на Маджо. Според информации "copy/paste" Динов притежава инвестиционен фонд, фирма за недвижими имоти "Бул пропърти", 60 тира в Америка и участие в още 15 фирми. Какво ще прави той със "Спартак" - ще видим?Във вторник ще се проведе общо събрание на ПФК "Спартак". На него новият собственик трябва да гарантира 4,5 милиона лева апортна вноска в "Спортен комплекс Спартак" АД. В дружеството общината участва с 34 % апортна вноска, но не в кеш, а със земя. На мястото на арестувания Христо Данов като представител на общината на сесията на ОС бе утвърден Веселин Марешки.
За да заработи това акционерно дружество са нужни свежи пари, които трябва да осигури новият собственик на "Спартак". Иначе клубът ще загуби възможността да строи в имотите, които общината дава чрез участието си в "Спортен комплекс Спартак" АД.Сделката "Иван Динов" е сделка за имотите прилежащи около стадион "Спартак", а не за самия футболен клуб. С други думи се купува земя, а не футболния капацитет на клуба като детско-юношеска школа и представителен отбор с ликвидни като стока футболисти. В един средно статистически клуб в Европа само десния крак на левия бек струва 4,5 милиона лева, колкото в момента трескаво търсят в "Спартак" за да не изпуснат големите инвестиции на апетитното парче земя в центъра на Варна.
На 16 декември ще стане ясно ще има ли инвестиии във футболния продукт "Спартак" или всичко е заради парчето земя. А защо ви е тя, ако допуснете клубът да изпадне в "Б" група? Ако намалят отборите в елита връщането става с много пари, но вложени във футболисти - от децата, през юношите, до мъжете.
www.varna-sport.com

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     12 декември 2008   12:47


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за BG футбол & Новини:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Скандално:Синдикът на ЦСКА зщитава интресите на хазартна фирма
Сбогом шампионе.Карушков остава завинаги в клубната история na Ботев
На пет часа от...уволнението...
Паметно 2:2 изхвърли Лудогорец от Шампионска лига

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS