Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Стадионите в А група

Стадионите в А група ЦСКА
Стадион "Българска армия" е държавен, а ЦСКА го ползва срещу годишен наем от
150 000 лв. Като наемател няма ангажименти да инвестира в обекта. Съоръжението е грохнало. ЦСКА има подадени документи да го поеме на концесия.
Лиценз: "А" група
Екстри: осветление, електронно табло

Литекс
Стадионът в Ловеч се стопанисва на концесия от дружество, свързано със структурите на "Литекс Комерс", към който се числи и футболният клуб Литекс. Всички инвестции в него се правят от собствениците на Литекс. Клубът има концесионен договор с ясни задължения за ползването на обекта.
Лиценз: УЕФА
Екстри: осветление, електронно табло

Левски
Ползва безвъзмездно стадион "Георги Аспарухов" още от 60-те години. Констатирано е свлачище под едната от трибуните, заради което стадионът може да бъде обявен за опасен за хората. През последното десетилетие клубът инвестира в него 14 млн. лв.
Лиценз: УЕФА
Екстри: осветление, електронно табло

Черноморец
Черноморец плаща наем на фирмата "Спорт Пропърти" за ползването на стадион "Лазур". По договор няма задължения извън наема. И двете дружества са свързани със собственика на футболния клуб. Месечната издръжка на стадиона възлиза на около
40 000 лв. Клубът е собственик и на бившия стадион "Черноморец", на чието място се предвижда построяване на комплекс "Черноморец Арена Бургас".
Лиценз: УЕФА
Екстри: осветление, електронно табло, тв-студио

Локомотив (Сф)
Ползва под наем разбития стадион в Надежда, на който козирката може да се срути всеки момент. Съоръжението е държавно, недостроено още преди 10 ноември. По едно време липсваше от плановете на София - нямаше го по документи. След повече от десет години опити да го вземе за стопанисване на Николай Гигов вече не му се занимава.
Лиценз: "А" група

Монтана
Стадион "Огоста" е общински, предоставен безвъзмездно на футболния клуб. През 2009 г. бе довършен генералният ремонт на стадиона и двете зали, който има лиценз. Кметът на Монтана Златко Живков възнамерява да построи изкуствено игрище в съседство.
Лиценз: "А" група

Славия
Собственик на стадиона, който е апортиран във футболния клуб заедно с площи около него. Формално е единственият футболен клуб в "А" група, собственик на стадиона си.
Лиценз: "А" група
Екстри: табло за отчитане на резултата

Локомотив (Пд)
На стадиона в Лаута вече започна много скъп ремонт на съблекалните и другите вътрешни помещения. Според плана през лятото ще се монтират седалки в почти всички сектори. Проектът предвижда трибуна от английски тип на мястото на рухналия сектор и нов паркинг. Интересното е, че стадионът все още е общинска собственост, макар че бившият собственик Галя Топалова спечели право на концесия, която обаче не задвижи. Оказа се, че в общината не знаят за сегашните ремонти на Лаута, въпреки че са собственик на обекта. В общината чакат среща с новия собственик Коко Динев, за да се разберат дали ще вземе обекта.
Лиценз: "А" група

Ботев
Разрухата на стадиона до Бирената фабрика е ужасяваща. Там доскоро даже нямаше ток и вода. Стадионът бе собственост на Министерство на отбраната и Димитър Христолов плащаше символичен наем. Скоро обаче стадионът изцяло ще стане общинска собственост. Последният сериозен ремонт бе направен миналото лято. Общината вдигна ограда и паркинг пред съблекалните, за да може Ботев да вземе лиценз.
Лиценз: "А" група

Миньор (Пк)
Стадион "Миньор" е собственост на община Перник. В началото на сезона общината направи ремонт на северната трибуна, а две години преди това бе ремонтирана и южната част на спортното съоръжение, за да може стадионът да вземе лиценз. Теренът също беше реновиран. Клубът искаше концесия за 30 години върху стадиона, след това се отказа. Шефовете на Миньор направиха ремонт само на административната сграда на стадиона, където обновиха съблекалните.
Лиценз: "А" група

Сливен
Стадион Хаджи Димитър", както и целият едноименен комплекс е общинска собственост. Концесионер от 2004 г. насам в продължение на 30 години е Йордан Лечков. Всички разходи за целия комплекс са за сметка на концесионера. Лечков има проект за стадион с 12 000 седящи места, две козирки, видеостена и осветление.
Лиценз: "А" група

Черно море
Стадион "Тича" е собственост на Министерството на отбраната, а Черно море плаща символичен наем. От ремонт се нуждае козирката, на която подобрения бяха направени преди 12 г. Черно море е кандидатствал по проект на УЕФА и ако бъде одобрен, ще му бъде отпусната солидна сума в евро. С парите клубът възнамерява да увеличи капацитета, да сложи осветление и табло.
Лиценз: "А" група

Берое
Беройци ползват безплатно 12-хилядния стадиона в Стара Загора, който е общински. Градът всяка година отделя от бюджета си
600 000 лв. за поддръжката му. Стадионът е в добро състояние. Преди две години беше укрепена и козирката.
Лиценз: "А" група

Локомотив (Мз)
Стадионът в Мездра беше построен почти наново преди три години, когато "Надин" се ангажира с футболния клуб. Съоръжението е общинско, но поддръжката му се финансира основно от футболния клуб.
Лиценз: "А" група

Своге
Общинският стадион в Своге, три пъти заливан през годините от река Искър, беше реконструиран през лятото на миналата година. На 5 септември 2009 г. стадионът получи лиценз за "А" група. Стадионът е общински, а клубът го ползва безвъзмездно.
Лиценз: "А" група

Пирин
Стадионът в Благоевград не отговаряше на изискванията и затова тази есен общината го ремонтира основно с повече от 500 000 лв.. Поставено беше ново игрище, а старата трибуна окончателно беше премахната. Съоръжението е общинско, а клубът го ползва под наем, без да има други ангажименти към него.
7dni sport

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    20 февруари 2010   12:16


  19 юли 2014 00:50   |   high quality backlinks   |     |  
PWPKsw Very neat blog post. Keep writing.


Още за BGфутбол & статистика:
Георги Хашев разтрогна с Царско село!
Колко загуби Ботев от нe подновяване на договори само от трима свои играчи
10 от Черно море победиха 14 от Левски за купата
Извинявай Йорданов и КО донесоха победата на Литекс над Ботев
Трупата на Домусчиев ощастливи Левски

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS