Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Стотици дръвчета в Троянския манастир засадиха дентални специалисти

Стотици дръвчета в Троянския манастир засадиха дентални специалисти

Над 900 плодни дръвчета в земята на Троянския манастир засадиха представители на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) и Съюзът на зъботехниците в България (СЗБ). По този начин те отбелязаха Световния ден на усмивката със закъснение, тъй като събитието от 3 октомври бе отложено заради националния ден на траур.
Идеята за благотворителната инциатива е на президента на СЗБ г-н Иван Беров, който освен зъботехника е завършил и теология. Преди години манастирът е имал богати плодни градини в близкото село Зеленика, поясни игуменът на Троянския манастир епископ Сионий, който освети плодните овошки. С новите дръвчета започва етапът на възстановяване на манастирската градина. Дарените 940 дръвчета са ябълки и круши. Инициативата няма да спре дотук, след време ще бъдат посадени и сливови дръвчета, тъй като Троянската сливова ракия е прочута с аромата и вкуса си. Епископ Сионий почерпи всички, които бяха дошли да садят дървета, с манастирска ябълкова ракия.
Денталните специалисти бяха довели и децата си, които се включиха активно в засаждането на дърветата. „И децата знаят, че човек трябва да засади поне едно дърво. Всеки трябва да следва мечтите си, но и да прави хората щастливи и усмихнати”, сподели д-р Венета Павлова, председател на АДМБ. „Сам човек не може да направи това, което могат много хора, обединени в името на доброто”, допълни съпругът й, д-р Валентин Павлов, който бе избран за депутат от Реформаторския блок.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    25 октомври 2014   21:28      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Български Забележителности:
Средновековна крепост Монек
Резерват Чамлъка и Счупената планина
Невероятна дестинация-средновековната крепост “Мал асар”
\"Вятърният камък\" - Ель каясъ
Харман Кая

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS