Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Николай Бареков:Глупаци, върнете свободата на Ботев!

Ако Христолов не се махне, ние, феновете, ще регистрираме нов клуб

Каузата за свободен Ботев събра 10 000 фенове на митинг-концерт в Пловдив. Феновете поискаха незабавен арест за измами към държавата на Христолов. Единствената реч в събота произнесе тв водещият Николай Бареков. "От днес Ботев не е само най-старият клуб, ние сме кауза и идеология за хиляди хора", заяви той под овациите на жълто-черната агитка.
Няма друг клуб в България, който може да изкара десет хиляди фенове на улицата, не за да празнуват шампионската титла, а за да искат свободата си. Свободата е най-силният порив на човека. Но, както казва Кундера, нейната лекота е непосилна за битието. Ние сме силни и избрахме свободата. От клуб Ботев стана кауза на свободата и достойнството за милиони български граждани. Ние казваме: глупаци, върнете честта и свободата ни. Ние сме свободни граждани и имаме правото да се борим до дупка с вас. Ботев роди още една легенда. Легендата на нашето гражданско движение и нашия граждански протест "Свободен Ботев".
Ботев винаги е бил против мутрите и корупцията в българския футбол. Ботев плати жестока цена за това. Ботев няма цена. Ботев не струва пари. Ботев не е Христолов или стадионът, или шампионските титли. Ботев - това сме ние - най-великата и най-вярната публика у нас.
Ние сме Ботев и не можем да бъдем част от мафията в България. За нас съдбата на Христолов е решена. Ако той не се махне, ние ще регистрираме нашия футболен клуб и ще почнем отначало, ако трябва и от "Б" окръжна група.
Българските политици са алчни. Те се готови на всичко за някой друг глас отгоре по време на избори. Ние обаче ги предупреждаваме, че Ботев вече се превърна в огромен социален проблем за тях. Общината и институциите, които оставиха Христолов да си разиграва коня на наш и техен гръб, ще понесат своята отговорност. Феновете са сигурни, че дълго време прокурори, ченгета и данъчни в Пловдив осъществяват държавен чадър над измамите в Ботев. Дълго време държавата не си търсеше завлечените пари. Сега се вдигна голям шум и държавата няма избор. В условията на криза и липса на приходи в бюджета данъчните ровят имуществото и яхтите на богатите. Време е да разровят сделките и лукса около президента на Ботев.
Времето на измамите изтече. Феновете не дават никаква отсрочка. Никой от нас няма да позволи Ботев повече да бъде заложник на едно семейство с неговите финансови и законови проблеми нито пък да ни превърнат в сателит на ЦСКА. Няма такъв филм по света, в който най-старият клуб да стане дублиращ на най-младия. Десет поколения ботевисти гледат този нечуван резил. Ботев не е фирмичка за издръжката на едно семейство. Баста! Стрелката отброява последните секунди покой в най-футболния град на България.
7дни спорт
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад     12 май 2009   11:07


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Ултрас Трибуна:
Ботевисти да разширим инициативите за Кауза Колежа
Нежност и красота от сектор Г:За разлика от отборчета разни ние феновете сме сърцето и душата на отбора,а отбора е нашият идол
Удоволствието да чакаш...дербито ЦСКА - Левски
Бултрасите искат оставането на Веселин Минев в Ботев
Феновете на Ботев съживиха БГ икономиката в дните около финала

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS