Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Фенове на Ботев организират протест срещу Димитър Христолов

Глас фенски: Ботевисти, всичко е в ръцете ни

Фенове на Ботев организират протест срещу Димитър Христолов Фенове на Ботев организират в неделя, 21.12.2008 г. от 14:00 ч. протест пред централния вход на стадион "Христо Ботев". В съобщението на феновете се казва следното:
Утре (21.12) е деня, в който се решава съдбата на Ботев. Нека всеки, който се чувства канар и милее за отбора да дойде в 14:00ч. пред централния вход на стадиона. Ботев е пред разпадане! Така ли ще стоим със скръстени ръце?! Който е шофьор и има кола да дойде с нея! Нека всеки казва на всеки негов познат да дойде и този път да покажем, че не "една малка група" е недоволна от селяка, а целия град! Бъдете там! Защото, ако и този път не се съберем всички, значи си заслужаваме Христолов!

Един от пък от най-ревностните привърженици на Ботев Ясен Петков е изпратил до редакцията на Plovdiv24.bg призив към всички ботевисти, свързан с днешния протест пред стадион "Христо Ботев. Публикуваме го без съкращения:
Фенове vs. Президент
Днес феновете на Ботев започват за пореден път протестни действия срещу собственика на клуба Димитър Христолов, срещу законите в РБългария, както и срещу морала на хората в страната ни, които имат ВЛАСТ. Жълто- черните запалянковци се противопоставят на един продължаващ вече десетилетие духовен атентат, демонстрирайки уникална гражданска позиция.

В Испания управлението на футболните клубове се регулира от широка обществена коалиция. Достатъчно е феновете, идващи на стадиона, да размахат белите кърпички в два поредни мача и условията за промени са налице. В останалата част от цивилизована Европа общественото мнение е коректив за стопанисването на един футболен отбор.
Как феновете у нас да реагират срещу демонстративно подигравателното отношение от собственика на... техния футболен клуб?

Да разчитат на морала на Президента е загубена кауза. В конкретния случай охлювчето Митьо се е скрило дълбоко в крумовската си черупка и излиза от там, само за да усети фенското недоволство под формата на някое и друго яйце или паве. От човек, загубил чувството си за самоуважение може да се очаква само поредната вандалска постъпка с историята и името на клуба.

Запалянковците имат и друга възможност- да тръгнат срещу закона, т.е. срещу правото на човек да се разпорежда както намери за добре с онова, което притежава. Дали имат право? Какво значение имат безмислените изписани листи наречени българско законодателство, или липсата на такива? Няма нищо по- грозно от ампутираното човешко съзнание и всеки, който се опитва да съхрани духовната си идентичност е в правото си.

Феновете на Ботев Пловдив са една от малкото живи единици на обществото ни група от хора, които намират мотивация да се бунтуват срещу абсурдната несправедливост наречена собственост на футболен клуб, срещу несъстоятелността на българския ФУТБОЛ. Великолепният филм на Стивън Спилбърг „Списъкът на Шиндлер" завършва със следните думи: „... който спаси един човешки живот спасява целият свят...". Не зная дали драматизмът на това изречение е актуален за ситуацията в Ботев Пловдив, но съм сигурен, че спасяването на един футболен клуб ще бъде начален сигнал за всички останали спортни дружества тънещи в мизерията на посредствеността.

КАНАРИ, всичко е в ръцете ни!
SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    21 декември 2008   14:47


      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Ултрас Трибуна:
Ботевисти да разширим инициативите за Кауза Колежа
Нежност и красота от сектор Г:За разлика от отборчета разни ние феновете сме сърцето и душата на отбора,а отбора е нашият идол
Удоволствието да чакаш...дербито ЦСКА - Левски
Бултрасите искат оставането на Веселин Минев в Ботев
Феновете на Ботев съживиха БГ икономиката в дните около финала

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS