Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Футболните фенове на България обединени заради Катуница

Време е и правителството да предприеме стъпки,а не да са съучастници на убийци

Футболните фенове на България обединени заради Катуница

В социалната мрежа Фейсбук се появи страница за събитие под наслов "Да почетем паметта на загиналите момчета в Катуница". Тя е създадена от фенове на Миньор Перник, но в заявка за участие дават футболни запалянковци и на други отбори от цялата страна. Призивът й гласи: "Нека почетем паметта на загиналите наши сънародници като запалим свещи и развеем българския флаг. Нека покажем, че сме съпричастни към случващото се в държавата ни последните дни!!!" Фенове на обичайно враждуващи агитки, каквито са тези на Ботев и Локомотив Пловдив, вече участваха на съвместни демонстрации в Катуница и в града под телетата.


 


 


Запалянковците на Ботев, които бяха обвинени във вандалски действия, обясниха, че всеки има право да изразява гражданската си позиция и бунтът в момента не е на база футболно хулиганство, а гражданско отношение към очевидна несправедливост. 


 


"Футболният фен е привърженик, докато е на стадиона. Когато излезе, всеки е гражданин и може да изрази своята позиция. Цяла България ни подкрепя, най-лесно е да се обвиняват феновете.


 


Тук не става въпрос за етническа разправа, а за криминални прояви. Това са хора, които изтровиха България с фалшив алкохол. Те започнаха да трепят и газят. Какво още трябва да направят?! Държава в държавата! Какъв цар е този човек? На кого е цар? Кой го е направил цар? 


 


Журналистите трябва да имат гражданска позиция, а не да обвиняват безцелно. Време и правителството да предприеме стъпки. Ние дадохме началото. Стига са били съучастници на този човек", коментира още запалянкото на Ботев.


 


"Всичко, което стана в Катуница, не е дело на фенове на Ботев, а на гражданското общество. Вдигна се вой до Бога, че са изгорели незаконните постройки на един дерибей. Плащаме данъци, за да може държавата да охранява един престъпник. 


 


Това е парадокс. Феновете на Ботев искат да живеят в една правова държава, в която всеки си получава заслуженото наказание. Никой не е организирал фенове, не ги е молил и не ги е карал да ходят в Катуница. Подкрепата беше пълна за възмутените хора и когато държавата отказва да ги защити, те сами се защитават", допълни Велизар Цолакидис.


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    27 септември 2011   19:11      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Ултрас Трибуна:
Ботевисти да разширим инициативите за Кауза Колежа
Нежност и красота от сектор Г:За разлика от отборчета разни ние феновете сме сърцето и душата на отбора,а отбора е нашият идол
Удоволствието да чакаш...дербито ЦСКА - Левски
Бултрасите искат оставането на Веселин Минев в Ботев
Феновете на Ботев съживиха БГ икономиката в дните около финала

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS