Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Подводният свят - Изчерпаем ресурс

Подводният свят - Изчерпаем ресурс

Преди повече от 70 години, Уилям Бийб става първият учен спуснал се в бездната. Той описва невероятния подводен свят в книгата си " Половин миля надолу".

Уилям Бийб скицира някои от съществата, защото технологията тогава не била достатъчно напреднала, че да издържи на такава дълбочина. Той описва свят от проблясващи светлини, невероятни създания, които оставят впечатление за един друг приказен свят. Според него голяма част от биологичната среда в света е неизследвана и чака ново поколение изследователи. 

Днес, революцията в осветление, камери, електроника и дигитална фотография, разкриват необикновения и чаровно странен подводен свят, за който си струва да положим усилия , за да бъде запазен. Светът днес, този достатъчно напредналия технологично, не е достатъчно напреднал за да осъзнае какво причинява на околната среда с действията си.

Дълбоките океански води са дом на много животински видове, включително и такива, които все още не са открити. Според Клер Нувиън около 300 кораба в света унищожават морските и океански води, най-големият източник на биоразнообразие на Земята. В търсене на скъпи видове риби, те премахват хилядогодишните коралови рифове и дънни образования.

Игнорирайки научните наблюдения, тралирането на дъното и до днес не е прекратено, а тралиращите флоти дори получават държавни субсидии. Реално всички ние плащаме, за това подводния свят да се унищожава.

Според Клер Нувиан, най-подходящата стъпка за разрешаване на проблема би била държавите да изкупят траулиращите кораби и да се замат с унищожението им или да се наложи забрана от ООН върху дълбоководното дънно тралиране.

Ако искаме да запазим красотата на света за идните поколения трябва сериозно да се замислим за щетите, които оставяме след себе си. Светът няма да свърши ако част от населението на Земята спре да се храни с редки видове риби. Все пак и подводният свят е "изчерпаем ресурс".


SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Лиляна Кайкова
    24 юни 2011   14:55      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Развлечения & Хоби:
Леа Ескортира - една необикновена принцеса и нейната "мръсна приказка
Харман Кая
Изложба посветена на околната среда
Любовниците на Пикасо - Портрети за милиони
Енрике Марискал в България

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS