Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

КАТАРСКАТА ПЛАЖНА МАФИЯ И ЗАСИЛВАНЕТО НА ПРОИЗВОЛА НА ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ

смее ли някой да прекъсне оста Цветан Цветанов – Петя Славова

КАТАРСКАТА ПЛАЖНА МАФИЯ И ЗАСИЛВАНЕТО НА ПРОИЗВОЛА НА ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ

 • Първоначално ние планирахме тази пресконференция да протече по съвършенно друг начин. На нея трябваше да бъде представена част от екипа, който работи по проблемите на икономиката и най-вече в сферата на достъпа до финансиране на малките предприятия и на лихвената политика на търговските банки. Затова тук присъствува г-н Радослав Пашов – преподавател по корпоративни финанси и един от най-пунктуалните анализатори на лихвената политика на банките в цяла Европа. Тук трябваше да присъства и проф. Боян Дуранкев – човек, който би могъл да бъде и министър – председател на Р. България далече не само за това, че кореспондира с Барак Обама.

  Случаят в Катар обаче е прецедент, който промени драстичто ситуацията. Този скандал ни задължи да оставим за малко по-нататък задълбочените анализи на лихвената политика на банките в страните вътре и вън от еврозоната и да кажем, какво ще предприемем във връзка с НАЙ-ГРОЗНИЯ скандал в българското управление напоследък.

  Истинският сканадал в Катар и осветяването на Катарската плажна мафия.

  Трайчо Трайков беше обвинен, че е бил на плаж. Всъщност, катарските плажни герои са други – това са шефката на Инвестбанк – Петя Славова и министърът на вътрешните работи – Цветан Цветанов. Само по себе си, включването на компрометирана личност като г-жа Петя Славова в съпроводителната бизнес делегация за посещението в държава, която е АБСОЛЮТНА МОНАРХИЯ представлява тежко оскърбление за домакините, но това едва ли терзае българската дипломация. По-важното е, че от два независими източника знаем, че г-жа Петя Славова е била включена в състава на бизнес делегацията за Катар и че по време на визитата тя и вицепремиерът Цветанов са били практически НЕРАЗДЕЛНИ.

  Човек би се запитал, какво търси ръководителката на дълбоко компрометирана банка, срещу която обществеността очаква прокуратурата да предприеме много сериозни действия в официална правителствена делегация ?

  Човек би се запитал с не по-малко основание, какво точно търси и г-н Цветанов в Катар ? Ресорът му няма пряка връзка с международната икономика, нито пък той има компетенции в привличането на каквито и да са инвестиции. Ресорният вицепремиер, който отговаря за икономическите въпроси – Симеон Дянков не участва в посещението в Катар. При предишното посещение на премиера Борисов в Катар, никой от вицепремиерите не  МВР присъства.

  Оказва се, че за вицепремиера Цветанов посещението в Катар е идеалното прикритие за да успее да се срещне със скандалната ръководителка на Инвестбанк, далече от очите на българската общественост, а и далече от многобройните български СРС-та, на които и той е изпуснал вече края. И ако около факта, че министър Трайков е бил на някакъв плаж се вдигна страшен шум, около факта, че Цветанов и Славова са водили дълги разговори в една хотелска стая се мълчи.

  Всъщност имаме повече от сериозни основания да смятаме, че г-н Цветанов и г-жа Славова се намират в тясно бизнес сътрудничество. Твърденията, че Цветан Цветанов пренасочва клиенти към Инвестбанк, използувайки не само положението си на силов министър но и самите органи  на МВР вече имат документални потвърждения. Разполагаме с документално доказателство за „посредническата дейност“ на министър Цветанов. Става дума за копие от заповед на кмета на община Плевен, с която сметките на общината се преместват от „Райфайзен банк“ в „Инвестбанк“.

  Плевенското афера на „Инвестбанк“ и топлата връзка с Цветан Цветанов.

  От представения документ се вижда, че новоизбраният кмет на община Плевен разпорежда незабавното прехвърляне на всички сметки на община Плевен  в „Инвестбанк“. Това е едно от първите му действия след избирането му. Естествено, заповедта не се придружава от никакви мотиви, пък и какви мотиви може да има прехвърлянето на сметки от една банка с международна известност в друга банка, чиято популярност се дължи преди всичко на скандалите около нея ? Ние не сме почитатели на Райфайзен банк, известно е, че не сме почитатели на никоя от действуващите в момента търговсик банки в Бъългария но това действие ни кара да се запитаме за  истинските мотиви за прехвърлянето и тук се явяват нови документи, които хвърлят изобилна светлина върху причините за тази отделна операция.

  Разполагаме и представяме разходни документи на „Инвестбанк“ от които се вижда, че ръководителят на плевенския клон на банката – г-н Георги Петракиев Цветанов е получил  седемцифрен комисион за извършени от него привличания на нови клиенти.

  Странно впечатление прави, когато на служител на банката се изплащат огромни комисиони за свършена работа. Разбира се, биха ни отговорили, че за разлика от политическите кабинети, частните фирми могат да дават каквито си искат бонуси на служителите си. Но в конкретния случая, който пак  ще повторя, че е отлично подплатен с документи размерът на комисиона е абсурден.

  Единственото обяснение е колкото просто, толкова и отвратително. Изплащането на огромен комисион на г-н Георги Петракиев Цветанов се дължи на факта, че по този начин „Инвестбанк“ осчетоводява ПЪЛНАТА сума на комисионите, които раздава на ВСИЧКИ участници във финансовата си жътва. След като данъците на огромния комисион на г-н Георги Петракиев Цветанов бъдат заплатени, никой няма да го пита за какво е похарчил парите – в някое казино, за жени с леко поведение или за нещо трето.

  Всъщност, можем да смятаме за сигурно, че г-н Георги Цветанов няма да харчи тези пари. Той просто ще трябва да предаде (и най-вероятно вече ги е предал)  на когото трябва. Въпросът е при кого отиват парите. Тъжният отговор е, че основен получател най-вероятно, за да не кажем съвсем сигурно е г-н Цветан Цветанов.

  Смешното и трагикомичното в тази история е, че на един от ордерите, които днес представяме пред очите на публиката е изрично уточнено, че парите са „за разплащане в Плевенския районен съд“ ! Ако наистина имаше контрол на БНБ  над търговските банки, една рутинна но достатъчно добросъвестна проверка би извадила на бял свят действията на тандема „Георги Цветанов – Петя Славова“. Но за сега банката осчетоводява тези пари в графата „други разходи“, а от БНБ не желаят да бръкнат съвсем малко по-дълбоко. Затова и днес може да се твърди, че Цветан Цветанов управлява не само ГДБОП, ДАНС и прокуратурата, но и Народната банка.

  Новоизбраният кмет на Плевен е афиширан публично като личчен избор на министъра на вътрешните работи и главен партиен организатор на ГЕРБ. Той е изскочил от неговия електронен бележник. Обществеността чудесно знае, че в последно време, Цветан Цветанов кадрува повече в Плевенска област, отколкото в собствения си избирателен район – Великотърновски. (Търновци едва ли са толкова разочаровани от това но фактът е изключително показателен).

  Не е никаква тайна, че върху общините се оказва силен натиск да прехвърлят сметките си в новата любима банка на властта - „Инвестбанк“, като за това без всякакъв свян се използува както служебното положение на министъра на вътрешните работи, така и части от апарата на МВР. Има предостатъчно свидетелства, че Цветан Цветанов лично покровителствува експанзията на „Инвестбанк“ и че с политически и административен натиск събира пари за банката, като надлежно събира своите комисиони – партийни със сигурност, а съдейки по апартаментното му състояние – най-вероятно и лични.

  Това е и причината, Цветан Цветанов и Петя Славова да се усамотят за продължително време далече от очите на българската публика в съответната хотелска стая в Катар.


  Източването на банките продължава. Продължават и престъпните актове за прикриване на банковите престъпления.

  Според министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, в основата на повечето убийства от времето на прехода е източването на банките. Днес можем да кажем, че той е прав – нещо повече, източването на банките продължава, както показва случаят с Инвестбанк. Точно по този начин, човек който се противопостави на престъпленията в Инвестбанк е отвлечен, като остава жив по чудо. По време на отвличането му е инжектирано вещество с цел да бъде убит. За това съществуват ясни документални доказателства – медицински свидетелства от преди и след отвличането, станало на 30 септември 2009 г. Жертвата присъства в залата за пресконференции. В момента човекът се бори за живота си. Може би на следваща пресконференция ще се наложи да се обърнем към обществеността да помогне за спасяването на живота му.

  За това брутално криминално престъпление са уведомени ДАНС, ГДБОП, прокуратурата, но тях ги ръководи Цветан Цветанов. От известно време изглежда, че министърът на вътрешните работи ръководи и БНБ. Затова никой не обръща внимание на факта, че Инвестбанк се източва, както Първа частна банка – ПЧБ. Мозъкът на операцията по източването е Георги Петракиев Цветанов.

  Някой може би ще побърза да ме обвини, че се опитвам да обвиня ключов свидетел по делото „Октопод“. Всъщност, сега е моментът да се каже истината – облагодетелствува се и Валентин Шотев. На тарикатски жаргон, който всъщност е официалният език на министър – председателя ни, г-н Валентин Шотев е направил „врътка“ в полза на „Инвестбанк“.

  Той участва пряко в незаконното увеличаване на капитала на „Инвестбанк“. Фирмата му „Ивена комерс“ тегли кредит от „Инвестбанк“ в размер от два милиона и шестстотин хиляди ЕВРО. Съответно с вътрешен договор прехвърля пет милиона лева на „Феста холдинг“ - основен акционер в „Инвестбанк“. С тези пет милиона лева, се извършва увеличаване на капитала на банката на Петя Славова.

  Дори човек с килийно икономическо образование незабавно би посочил, че става дума за измама и злоупотреба. Не може банка да увеличи капитала си ... като даде кредит сама на себе си. Но БНБ спи дълбоко и изобщо не се вълнува от такива врътки. На г-н Шотев от тази операция му остават малко под 200 хиляди лева „бакшиш“ за извършената услуга. Но иначе у нас се твърди, че БНБ е независима и надзирава търговските банки. Боже, как да не вярваме на тези твърдения ...

  В крайна сметка, обществото вече може да има поне едно основание да бъде доволно от факта, че на делото „Октопод“ се даде ход. В хода на даване на свидетелски показания и на пренията по делото лъсна престъпната схема по която е източвана Първа частна банка. Положението в „Инвестбанк“ не е много по-различно ...

  Ние ще противодействуваме на банковия произвол веднага, а не в светлото бъдеще. Ще съдим Цветан Цветанов.

  На лице е организирана престъпна група – ОПГ, начело с Петя Славова. Престъпникът от плажа не е Трайчо Трайков. Неговото уволнение в момента е по-скоро загуба за Българската икономика. Оста на плажната мафия са Петя Славова и Цветан Цветанов. Идеологът на тази група е Георги Петракиев Цветанов. В по-белетристичен план може да се каже, че това е „въоръжена“ опганизирана престъпна група – въоръжена с протекциите на силовия вицепремиер.

  За всичко това пряка отговорност носи Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи. Другите партии призовават обществеността да гласува за тях, за да накажат престъпниците. Ние нямаме време да чакаме изборите, а незабавно ще потърсим отговорност от виновника за ставащото – ще заведем дело за престъпно бездействие по служба срещу Цветан Цветанов.

  Ние ще сезираме Главния прокурор на Р. България за всички изброени нарушения и откровени престъпления. Публично известно е, че съм бил приеман от Главния прокурор по други поводи, които не са толкова драстични както описаните днес. Смятам, че той внимателно ще се запознае с материалите, които ще му бъдат предоставени.

  „Свободен народ“ ще протестира срещу произвола и бандитизма в банковата сфера

  Днес Ви представихме различини измами и престъпления, извършени от една банка, изместила категорично Корпоративна търговска банка от първото място на „таблото на отличниците“. Знаем, че денят на банкерите е Никулден, но смятаме, че има пълното основание поне за няколко от банките професионалният им празник да бъде преместен на Първи април – като ден на лъжата, а не като ден на невинната шега.

  Затова на Първи април партия „Свободен народ“ ще протестира пред централния офис на „Инвестбанк“ на бул. Бъългария. Смятаме да изразим своята „признателност“ към банката на Петя Славова и дори да поднесем венец от благодарните окрадени клиенти, от благодарните малки, средни и микро- предприятия и не на последно място от благодарните кредитоискатели, чиито кредити са обявени за незабавно изискуеми без всякакво правно основание.


  д-р инж. Теодор Дечев
                              Политическа партия „Свободен народ“ -
                              инициативен комитетSEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    26 март 2012   00:14      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS