Спортни новини в спорт портал Lifesport.bg - футбол, фитнес, здраве, красота, бойни спортове, автомобили и спортни клюки. Спорт и футбол в интернет Десислава  
LifeSport.Bg Logo
RSS feed icon

Трансфери на кило в ЦСКА, на нищо в Левски и на старо в Литекс

Трансфери на кило в ЦСКА, на нищо в Левски и на старо в Литекс Левски завърши есенния сезон с 33 точки. На 1 т. следва ЦСКА, а на 5 - Литекс. Видимо напролет се очертава да е интересно. Но ако се съди по трансферите при кандидатите за титлата, то картинката е следната - на Герена са явно счели, че и така са си достатъчно добри, за да станат шампиони, на Армията не са доволни от половината състав и ще го подменят със също толкова нови, а в Ловеч явно тимът се е сторил твърде млад на Станимир Стоилов, та е решено средната възраст да се вдигне чувствително с Кишишев и Ивайло Петков.
Въпреки отворената голяма сергия в ЦСКА обаче най-интересно е при най-тихите - Левски. Там нито един нов не се появи на първата тренировка. Настроението е тип "Йордан Милиев, Христо Йовов и Коста Янев е хубаво да дойдат, но и да не стане - няма да се вайкаме". С което бе приложена директивата на Тодор Батков за затягане на коланите. За нови се предлагат малко пари и който се навие - навие. За сметка на това се действа с перспектива, като се следи кой добър футболист става свободен агент през лятото и се сключва предварителен договор с него. Справка - Милиев. С тази практика се спестяват пари от трансфери, за да не се разклати бюджетът, но и се осигуряват добри нови. Любопитката в Левски е другаде - че за привличане и продажба на някои футболисти се действа отново еднолично от Батков, като понякога дори Даниел Боримиров не знае за това. Както в случая с Мартин Лукеш, за когото в Чехия си твърдят, че преговаря с Левски, макар оперативното спортно ръководство да не знае такова нещо. Или пък Жеан Карлос - май само Емил Велев не бе научил, че бразилецът отива на проби в Терек (Грозни).
Някакъв "шум в системата" имаше и в ЦСКА около дуото от Пирин Веселин Стойков и Херман Пиетробон. Докато от "Титан Интернешънъл" решиха да демонстрират финансова мощ и направо се разбраха за покупката им, то Димитър Пенев си мислеше, че те като начало ще са само за тестове. Но там бързо навлязоха в час - вече си имат Давид Силва и Руи Мигел, въпреки явно неизгодния предварителен договор. "Титан" ще плати и за авансово спазарените от Томов Дормушали Саидходжа и Йордан Минев. Някакви нигерийци и македонец се появиха също. Тук въпросът е: Нужни ли са всъщност всички тези, колкото и добри да са? Защото дори действащият с размах Томов призна, че и сега в ЦСКА са насъбрани много футболисти и се чудят как да махнат по-скъпите. Отделен въпрос е, че с Ландзаат, Морец и Настич успяха да се отърват, но по най-неизгодния начин - ще им плащат куп пари, а след това няма да получат и пукнат грош от бъдещите им отбори. Та наличието на толкова нови, а и евентуално още поне един-двама говори или за поредната безсмислена финансова щедрост, или за подготовка на разширен равностоен състав за атака на евротурнирите наесен. Дано да е второто.Що се отнася до Литекс... Там Гриша Ганчев също реши да не пръска пари за прехвалени чужденци, които идват на курорт в Ловеч. Затова и унгарецът Дьор Шандор първо е взет под наем от Уипещ, да се види става или не. Залага се на провереното. Кишишев и Петков носят духа от шампионския състав преди десетилетие. Тяхната цел е да се проявят като така чаканите лидери сред младите си съотборници. И докато при Петков рискът не е голям, той си играе с постоянна величина, то с Кишишев определено се рискува. Той реално за 1 година е изиграл 3-4 мача. Но нека не се забравя, че рискът няма да струва нищо на Литекс, тъй като Тинката е взет без пари. А и нали крайната цел пред Ганчев не е толкова титла, колкото евротурнири. Но защо не и злато - все пак и Левски, и ЦСКА ще гостуват в Ловеч... Всъщност тогава ще е същинското надхитряне. Сега само се дораздават картите.
Свилен Кириловски,
в. "Сега"

SEO-X Social Bookmarking Button

    << върни се назад Автор: Антон Петров
    09 януари 2009   11:17      • В момента няма публикувани мнения!


Още за Коментари & Анализи:
Цветан Василев коментира клякащото градинарство на Бойко в политиката&спорта
Треньорският пост =девалвация
До И.Джиджев:Видяхте вината във феновете,а в Мъри,кога ?
По следите на Стоиловите трансфери в Ботев
Изваждането на Грънчаров и привличането на Туре в Ботев-много шум за пари

    Спорт  |   За LifeSport.BG   |   Реклама в сайта   |   Контакти с нас
Партньори: bestnews.bg   |   www.beachsoccer.bg |   NUDE.him.bg
Подходящо за лица над 18 години!
Ползване на статии - само с линк към LifeSport.bg  | тел: 0889622324 |     Google PageRank
дизайн.NVS